Κάνοντας ένα διάλειμμα μετά τη… χθεσινή υπερπαραγωγή που θα ζήλευαν όλα τα κινηματογραφικά στούντιο της υφηλίου, σήμερα θα βαρύνουμε λίγο το κλίμα, με ίντριγκα, πάθος και ένταση. Κι αυτό γιατί θα βγάλουμε να τις μετρήσουμε… Ξέρετε, τις γνώσεις μας στο στοίχημα. Γιατί αγαπητοί μου, πρέπει επιτέλους να δοθεί απάντηση στο φλέγον ερώτημα:

Ποίος ξέρει τα περισσότερα στο στοίχημα;

Ποίος, σας ερωτώ.

Προφανώς το κείμενο δεν φιλοδοξεί να περιληφθεί σε κάποια βιβλιογραφία πανεπιστημιακών εργασιών, όπως αυτές που είδαμε πρόσφατα. Στόχος είναι να γίνει λίγο… τζερτζελές, να σατιρίσουμε, να αστειευτούμε. Γιατί εγώ, ως μεγάλος και τρανός Τζιμ Μάκος με το όνομα, που ούτε ο παπάς δεν ξέρει ότι με βάφτισε έτσι, που με ξέρει και η τελευταία μαρίδα της θάλασσας, δεν μπορώ να δω το συγκεκριμένο θέμα σοβαρά.

Ή έστω τόσο σοβαρά όσο το βλέπουν άλλοι ή πιθανόν κι εσείς.

Διαπίστωσα πριν λίγη ώρα ότι το άρθρο που έγραψα περί αποτελεσματικότητας της αγοράς, έχει πυροδοτήσει μια συζήτηση στο φόρουμ του MatchMoney. Ναι, ναι, το λινκ θα σας πάει στη συζήτηση. Πατήστε το. Δεν είναι διαφήμιση. Ανιδιοτελώς το βάζω! Θα ανοίξει νέο παράθυρο. Μετά ΑΝ θέλετε, επιστρέφετε εδώ. Αν θέλετε. Δεν είναι υποχρεωτικό. Όποιος θέλει μπαίνει, όποιος θέλει φεύγει.

Το Aftermath ενός κειμένου που θα θαύμαζε κι ο Joseph Pulitzer

Δεν είναι η πρώτη φορά που συνταράσσω το χώρο του στοιχήματος συθέμελα και φέρνω στο προσκήνιο απόκρυφα μυστικά της βαριάς βιομηχανίας των τυχερών παιχνιδιών. Άλλωστε έχω συνηθίσει πλέον μετά από τόσα και τόσα χρόνια σκληρής δουλειάς στο υπόγειο αλυσοδεμένος με το ηλεκτρονικό θηρίο, καμιά 200 μέτρα μες στη Γη, η κάθε μου λέξη να είναι πιο βαριά κι από ιρίδιο, αντηχώντας μέχρι εκεί που ακόμα κι ο Μάρκο Πόλο θα έστηνε στοιχήματα!

Είναι όμως από τις «πρώτες» φορές που θα δώσω συνέχεια σε μια τέτοιου είδους συζήτηση, κινδυνεύοντας να παρεκτραπώ από τη φιλοσοφία του blog. Ας όψεται… Μέχρι πότε θα παραμένει σιωπηλός ο Νο.1 φόβος και τρόμος των ιντερνετικών και μη εταιριών στοιχήματος; Μέχρι πότε θα δέχεται τη λάσπη, κυρίες και κύριοι, που του εκτοξεύουν από χίλιες δυο μεριές αυτού του κακόβουλου διαδικτύου;

Μέχρι πότε, σας ερωτώ;

Κυρίως όμως σας ερωτώ:

Ξέρω περισσότερα από εσάς στο στοίχημα;

Ξέρω πώς να κερδίσετε ΕΣΕΙΣ στο στοίχημα; Ξέρω πως θα γίνετε ΕΣΕΙΣ καλύτεροι στο στοίχημα; Ξέρω πώς πρέπει να ποντάρετε ΕΣΕΙΣ για να έχετε μια ελπίδα να κερδίσετε; Ξέρω;

Όχι βέβαια, ΕΣΕΙΣ ξέρετε. Εσείς και μόνο εσείς γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε για να κερδίσετε στο στοίχημα. Κι αυτό είναι το μόνο που πρέπει να κρατήσετε από το γελοίο αυτό κείμενο.

Γιατί το κείμενο αγγίζει τη γελοιότητα. Κι από θέμα γραφής αλλά κι από θέμα… θέματος!

[quote type=”center”]Ποιος ξέρει τα περισσότερα στο στοίχημα; Ποιος είναι ο καλύτερος στο στοίχημα;[/quote]

Ιδέα δεν έχω. Σίγουρα δεν είμαι εγώ αυτός, αλλά ούτε και το επιδιώκω. Όντως, με τόσα άρθρα για το στοίχημα που δεν περιορίζονται στο πόσες… στεκιές να ρίξουμε στο επόμενο στοίχημα, έχω γράψει και δυο αράδες, που ίσως έφεραν το Άγιο Φως του στοιχήματος για κάποιους από εσάς. Άλλους πάλι να τους έριξαν ακόμα πιο βαθιά στο βούρκο.

Δεν είναι τυχαίο που έγραψα όμως ότι ο blogger του στοιχήματος είναι παρεξηγημένος και πως ο καλύτερος tipster είστε εσείς ο ίδιος.

Φυσικά και δεν απολογούμαι για τα κείμενα που έχω γράψει. Απολογείται ρε γατάκια ποτέ ο αλάνθαστος, ο τεράστιος, ο γίγαντας, ο θρύλος, ο καρχαρίας, το βουνό; Όχι βέβαια, αν εσάς δε σας κόβει δυο δράμια μυαλό να αντιληφθείτε τα πολύτιμα μυστικά που σας έχω δώσει έτσι… ΔΩΡΕΑΝ… Αχάριστοι. Τεμπέληδες. Εγώ μετά σας φταίω;

Τη φουκαριάρα τη μάνα μου δε τη σκέφτεστε βρε αχαΐρευτοι που θα μπει στο λινκ του Matchmoney (ιιιιιιιιχ, δεύτερο λινκ στην ίδια πηγή, μπλιαχ!) και θα διαβάσει, άκουσον άκουσον, πως ο γιόκας της ΔΗΘΕΝ έκανε ΛΑΘΟΣ (ιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιχ) και ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ, ξαφνιασμένος από την έρευνα ενός φοιτητάκου;

Το φάγατε το κουτόχορτο σαΐνια; Ρε, κάνει λάθος ποτέ ο Legend;

Και μιλάμε για πανάρχαια έρευνα, έρευνα που βρέθηκε σε ανεξερεύνητη, παγωμένη σπηλιά της Ανταρκτικής, χρονολογημένη περίπου, χοντρά χοντρά, σχετικά κοντά θα έλεγα στην Εποχή του Χαλκού. Να, κάπου εκεί, μεταξύ τόσων και τόσων εκατομμυρίων χρόνων. Μην ανοίγω τη Wikipedia τώρα και σας καραφλιάσω πάλι με τις ανεξάντλητες γνώσεις μου. Γνώσεις που – wait for it – ΑΝΤΛΩ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ.

Έλα, γίνονται αυτά; Δε γεννήθηκα μαθημένος; Φέρνω γνώση από ξένα συγγράμματα; Δηλαδή, θέλετε να μου πείτε πως αυτή τη γνώση που έχω μεταλαμπαδεύσει στα πέρατα του Γαλαξία (and beyond) και θα μείνει παρακαταθήκη στα δισέγγονά σας, δεν είναι δικό μου δημιούργημα; Δικό μου παιδί; Με σκοτώνετε με την αυθάδειά σας. Αχάριστοι (δις). Σαρδανάπαλοι.

Αγαπητά μου παιδιά, όχι, το θέμα δεν είναι ποιος είναι ο καλύτερος στο στοίχημα. Το θέμα είναι να είσαι ευτυχισμένος και χαρούμενος στη ζωή σου. Αν γίνοντας ο καλύτερος στο στοίχημα σε κάνει ευτυχισμένο, μπράβο σου. Να ξέρεις όμως ότι κάπου, κάποτε, κάποιος άλλος θα είναι καλύτερος από εσένα. Κι από εκείνον κάποιος άλλος. Εξελίσσεται ο κόσμος.

Και πάλι, δε γίνεται σύγκριση για την… καλυτερότητα στο στοίχημα.

Κι αυτό, γιατί πώς μπορούμε να συγκρίνουμε ποιος ξέρει τα περισσότερα στο στοίχημα; Πώς θα μετρήσουμε ποιος είναι ο καλύτερος στο στοίχημα; Με τα λεφτά, με τα κέρδη; Με το ROI και με το γιλλλλντ (κιτς κιτς κιτς); Με τις δημοσιεύσεις και τα επιστημονικά άρθρα στο Discover Στοίχημα;

Και στο κάτω κάτω της γραφής, ας βγάλεις περισσότερα από εμένα. Ας τους πάρεις τα σώβρακα. Ας βγάλεις τα περισσότερα από όλους. Ας πάρεις και δυο διδακτορικά στο στοίχημα. Γιατί να με απασχολεί περισσότερο από ό,τι σε απασχολεί εσένα πόσα ξέρω εγώ από στοίχημα; Εγώ ξέρω αυτά. Νάτα. Τα γράφω στο ίντερνετ.

Συμφωνείς, διαφωνείς, ελεύθερα. Για αυτό σου ζητώ τη γνώμη σου στο τέλος των άρθρων. Για να μου πεις πώς σου φάνηκαν. Αλλιώς χέστηκα. Τα έγραψα και τελείωσα. Και η ζωή συνεχίζεται.

Εγώ αυτά έχω διαβάσει, αυτά σου λέω, αυτά νομίζω ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ότι πρέπει να ξέρεις κι εσύ, ειδικά αν τώρα ξεκινάς να ασχολείσαι με το στοίχημα. Διάβασε κι αλλού και συγκράτησε αυτά που πιστεύεις ότι αξίζει να κρατήσεις. Δεν αναγκάζω κανέναν να συγκρατήσει τα δικά μου.

Απλά να ξέρετε όλοι εσείς ότι καταγράφεται η τοποθεσία σας με το που μπαίνετε στο blog. Just sayin’.

Σε παρασύρω με τίτλους όπως μάθε να κερδίζεις στο στοίχημα; Ε πώς αλλιώς να τραβήξω την προσοχή σου (και του Google) για να διαβάσεις κάτι, που νομίζω ότι καλό θα ήταν να έχεις υπόψη σου; Κάπως πρέπει να ξεχωρίσω αυτό που κάνω (που είναι να γράφω, υπόψιν). Αν έβαζα τίτλο:

Λες να τα καταφέρω στο στοίχημα αν έχω κάποιο πλάνο;

Θα έμπαινες να το διαβάσεις; Θα έμπαινες αλητάκο, γιατί θα έβλεπες το τιτανοτεράστιο όνομά Μου φάτσα-κάρτα και θα έμπαινες να πάρεις ελάχιστη από την ανεξάντλητη σοφία μου!

Αλλά να, βάζω και λίγο πομπώδεις τίτλους γιατί ακόμα κι ένας γίγαντας σαν την πάρτη μου, πρέπει να σκύβει στον Άτλαντα. Τον Google και την παρέα του. Εντάξει, μπορεί να μη ζει κανείς από αυτό εδώ το blog (ιιιιιιιιιιιιιιιιιιχ, ντροπή μας που δε γίναμε πλούσιοι από το blogging), αλλά δε γράφουμε και στα ντουβάρια (είπα «στα», όχι «για τα»). Θέλουμε να δει και κανένας Χριστιανός (και μη) τι %#%^ γράφουμε σ’αυτή τη γωνιά.

Λοιπόν, ωραία τα είπαμε, ακόμα καλύτερα φυσικά τα έγραψα (οι καλλιτέχνες μετά θάνατον αναγνωρίζονται, μαμά).

Θυμίζω για τους θερμόαιμους, ότι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας, όλοι παίκτες είμαστε με αγάπη και μεράκι για τα τυχερά παιχνίδια που θέλουμε να πάψουν να είναι τυχερά! Αν κάποιοι από εσάς έχετε λύσει όλους τους γρίφους, με γεια σας με χαρά σας. Αν θέλετε να συγκρίνετε τις γνώσεις σας, βρείτε ανθρώπους να το κάνετε.

Αν από την άλλη επιθυμείτε να προσθέστε την άποψή σας και να γίνει μια πολιτισμένη κουβέντα μπας και βελτιωθούμε όλοι πρώτα σαν άνθρωποι και μετά σαν παίκτες, θα βρείτε αρκετά θέματα στο blog ή στην κοινότητά μας στο Google+ να το κάνετε. Μπορείτε και σε άλλα blogs ή forum, αλλά το καλό που σας θέλω, μείνετε εδώ. Άλλωστε πού να πάτε, όταν εδώ υπάρχει ο ένας… ο μοναδικός… ο ανεπανάληπτος… ο…

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.