Το livescore αποτελεί τη βασικότερη πληροφόρηση στο στοίχημα. Από την πρώτη στιγμή που στοιχηματίσατε στη ζωή σας, είμαι σίγουρος ότι αναζητήσατε τις ιστοσελίδες εκείνες με το πιο γρήγορο livescore.

Όμως δεν απορήσατε ποτέ, πώς ανανεώνονται τα αποτελέσματα του livescore; Πώς είναι δυνατόν μια ιστοσελίδα ή εταιρία στοιχήματος να έχει τόση άμεση κι έγκυρη πληροφόρηση από κάθε γήπεδο πάνω στον πλανήτη; Πώς γνωρίζουν οι εταιρίες και «κλειδώνουν» το στοίχημα ακριβώς τη στιγμή που μπαίνει το γκολ, σφυρίζεται πέναλτι ή δίνεται κόκκινη κάρτα;

Η σύντομη απάντηση είναι ότι όλα, ή μάλλον τα σημαντικότερα, πραγματοποιούνται από… ανθρώπινο χέρι! Δεν σας εκπλήσσει τόσο όσο κι εμένα που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην ψηφιακή εποχή; Κι όμως, η εισαγωγή των αποτελεσμάτων γίνεται χειροκίνητα. Για κάθε συμβάν των αγώνων. Ας δούμε πώς (στο περίπου).

[box type=”info”]Διάβασε επίσης: Πώς η ενημέρωση του Livescore επηρεάζει το live στοίχημα.[/box]

Ενημέρωση Livescore μέσω τηλεόρασης

Αυτή η τακτική ενημέρωσης των αποτελεσμάτων ήταν η πρώτη που άκουσα πριν μερικά χρόνια. Ακόμα και τότε μου ακούστηκε παράδοξο η μέθοδος παρακολούθησης πολλών αγώνων μέσω τηλεόρασης και η ενημέρωση των ιστοσελίδων livescore χειροκίνητα.

Φανταστείτε στην ουσία να είστε στο ίδιο δωμάτιο με μερικούς ακόμα «συναδέλφους» με δεκάδες τηλεοπτικούς δέκτες μπροστά σας, παρακολουθώντας όσους περισσότερους αγώνες μπορείτε. «Καρφωμένοι» στα δρώμενα επί χόρτου έχετε μπροστά σας και έναν υπολογιστή, έτοιμο να δεχτεί την ενημέρωση που θα κάνετε. Είτε επρόκειτο για γκολ, κάρτα, φάουλ, πέναλτι ή αλλαγή παικτών, η δουλειά σας είναι να εισάγετε την πληροφορία όσο γίνεται γρηγορότερα.

Αναλόγως πόσο γρήγορα μπορείτε να το κάνετε, τόσο πιο «γρήγορο» θα χαρακτηριστεί από τους παίκτες του στοιχήματος το livescore της εταιρίας στην οποία δουλεύετε. Όσο πιο γρήγορο (κι αξιόπιστο, μην κάνετε λάθη!), τόσο περισσότερους επισκέπτες θα έχει η ιστοσελίδα του livescore, τόσα περισσότερα έσοδα η εταιρία, τόσο πιο βέβαιο μέλλον για εσάς.

Γιατί το livescore πρέπει να είναι γρήγορο

Αν και η παραπάνω ενημέρωση μέσω τηλεοπτικών προγραμμάτων ακούγεται λειτουργική και οικονομική, αφού πραγματοποιείται σε μια αίθουσα με συγκεκριμένο προσωπικό και μηχανήματα, έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα: την καθυστέρηση.

Ποια καθυστέρηση; Την καθυστέρηση που έχει το τηλεοπτικό σήμα να ταξιδέψει από τον κάμερα-μαν μέχρι τον δέκτη. Αν μάλιστα μιλάμε και για αγώνα που γίνεται σε άλλες χώρες/ηπείρους, συνυπολογίστε και τον παράγοντα «δορυφόρο». Η καθυστέρηση αυτή υπολογίζεται από 2 έως και πάνω από 5 δευτερόλεπτα για αρκετά από τα δορυφορικά κανάλια.

Η σημασία της καθυστέρησης αυτής σε μια ζωντανή, δυναμική αγορά όπως είναι το στοίχημα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Κάποιος με πιο «γρήγορη εικόνα» από το livescore είναι δυνατόν να εκμεταλλευτεί τις μεγάλες αποδόσεις στο στοίχημα, πριν «μάθει» ο υπόλοιπος κόσμος τι συμβαίνει στον αγώνα. Ένας από αυτούς βεβαίως είναι και η ίδια η εταιρία στοιχήματος, η οποία αργεί να «κλειδώσει» τον αγώνα με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Έτσι, οι εταιρίες στοιχήματος αλλά και ιστοσελίδες livescore (ίσως) απευθύνονται σε εξειδικευμένες εταιρίες, όπως π.χ. η Sportsdata. Με απλά λόγια, αναθέτουν τη «δουλειά» του livescore σε τρίτους (outsourcing) κι επικεντρώνονται στο δικό τους προϊόν (βλέπε στοίχημα).

Ενημέρωση livescore μέσω κινητού τηλεφώνου από το γήπεδο

Οι εξειδικευμένες αυτές εταιρίες λοιπόν, έχουν στήσει ένα δίκτυο αποστολής και συλλογής δεδομένων σε όλο τον κόσμο. Μέσω αυτού του δικτύου συγκεντρώνονται όλες οι πολύτιμες πληροφορίες στα «κεντρικά» της εταιρίας, από όπου κι αποστέλλονται στους πελάτες.

Ποιος όμως στέλνει αυτές τις πληροφορίες; Απλοί άνθρωποι σαν εμένα κι εσάς!

Με ένα ειδικά προγραμματισμένο κινητό ανά χείρας εισέρχεστε στον αγωνιστικό χώρο και παρακολουθείτε από κοντά την αναμέτρηση. Έχετε συγκεκριμένες οδηγίες για το πώς θα χρησιμοποιείτε το κινητό αυτό. Μέσω του κινητού σας θα ενημερωθεί όλος ο κόσμος για το τι συμβαίνει στον αγώνα. Εντάξει, θα ενημερωθεί και μέσω τηλεόρασης, αλλά για όσους «καίγονται» (εταιρίες, παίκτες στοιχήματος), κάθε πλήκτρο σας σημαίνει πολλά ευρώ!

Με ποιον τρόπο στέλνετε τα δεδομένα του livescore; Με SMS!

Ω ναι, με το παλιό, καλό τρόπο που στείλατε για πρώτη φορά γραπτό μήνυμα μέσω του κινητού σας! Εκείνου του παλιού, με τα πλήκτρα, το θυμάστε; Που δεν το «χαϊδεύατε» για να πλοηγηθείτε στα μενού, που δεν το «ταρακουνούσατε» για να πάρει τις τελευταίες ενημερώσεις, που δεν το συνδέατε σε τηλεόραση ή υπολογιστή, που δεν του «μιλούσατε» για να πάρει τηλέφωνο!

Άλλωστε ένα τέτοιου είδους κινητό έχουν στα χέρια τους όσοι βρίσκονται στα γήπεδα, καλύπτοντας το livescore των αγώνων.

Πιέζοντας συγκεκριμένες ακολουθίες πλήκτρων, στέλνουν το κάθε τι που συμβαίνει στο γήπεδο στη μαμά-εταιρία. Πέτυχε ο γηπεδούχος τέρμα; 1-1-αποστολή. Πέτυχε η φιλοξενούμενη ομάδα τέρμα; 3-3-αποστολή. Κόκκινη κάρτα; 2. Πέναλτι; 3. Φασαρία στο γήπεδο, διακοπή του αγώνα; 8.

livescore-goal-kinito-tilefono

Έναν ολόκληρο οδηγό 40 και πλέον σελίδων πρέπει να αποστηθίσει κανείς, ώστε να παίζει το κινητό στα δάχτυλα και να στέλνει γρήγορα τις αξιόπιστες πληροφορίες του.

Λάθη και στατιστικά στην ενημέρωση του Livescore

Λάθη θα γίνουν, για το οποία όμως έχουν προβλεφθεί οι απαραίτητες διαδικασίες διόρθωσής τους. Έχετε προσέξει κάποιες φορές που «αφαιρείται» ένα γκολ μετά από ανανέωση του livescore ή μπαίνει το γκολ σε μια ομάδα για να διορθωθεί στα επόμενα λεπτά και να μεταφερθεί στην αντίπαλη; Ο δύστυχος «εργαζόμενος» καταχώρησε κατά λάθος το τέρμα ανάποδα. Αντί για 1-1, πάτησε 3-3. Όλοι κάνουν λάθη. Για να διορθωθεί όμως το λάθος, χρειάζεται να ολοκληρωθεί μια διαδικασία. Και μέχρι να ολοκληρωθεί, κάποιοι βλέπουν λάθος το σκορ.

livescore-lathos-kinito

Κάποτε το livescore ήταν μόνο αυτό: το σκορ. Σήμερα όμως τα πράγματα έχουν εξελιχθεί. Πλέον έχουμε ενημέρωση για τον αριθμό των επιθέσεων, των κόρνερ, των φάουλ, του ποσοστού κατοχής, του χρόνου καθυστερήσεων και δεκάδων άλλων πληροφοριών και στατιστικών. Κι όμως, με τον απαραίτητο προγραμματισμό του κινητού τηλεφώνου είναι δυνατόν να αποσταλούν οι πληροφορίες αυτές σε πολύ γρήγορο χρόνο. Αρκεί ο χρήστης του να είναι πολύ καλά εξοικειωμένος. Και η αμοιβή του; Η πιάτσα λέει, περίπου €30 ανά αγώνα. Να μια αγγελία για Ελβετία/Αυστρία.

Την επόμενη φορά που θα στοιχηματίζετε ζωντανά έναν αγώνα ή θα παρακολουθείτε το livescore στο ίντερνετ, θυμηθείτε όλο αυτό το δίκτυο που έχει στηθεί για την πληροφόρησή σας και το χόμπι σας. Μετά αν θέλετε, αναλογιστείτε ποιος πληρώνει εμμέσως την πληροφόρηση αυτή και θα αντιληφθείτε έναν από τους λόγους που οι εταιρίες στοιχήματος έχουν συγκεκριμένα περιθώρια κέρδους και γκανιότες.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.