Δε θέλεις να κερδίσεις πολλά χρήματα στο στοίχημα. Λίγα και σχετικά σίγουρα. Με ένα μεροκάματο των €500 θα είσαι ευχαριστημένος.

Δεν είσαι ο μόνος, αφού πολλοί σαν εσένα επικοινωνούν μαζί μου εδώ και χρόνια, ελπίζοντας σε ένα σύστημα που θα τους εξασφαλίσει ένα σταθερό εισόδημα από το στοίχημα. Δυστυχώς, όχι μόνο δεν έχω κάποια στρατηγική να σου δώσω, αλλά ξεκινάς σε λάθος βάση. Αν θέλεις να κερδίσεις στο στοίχημα, δε θα έπρεπε καν να κάνεις την ερώτηση αυτή.

Ας εξηγήσουμε αμέσως το γιατί.

Σου βρίσκω ένα σύστημα που σου αποδίδει €500 το μήνα. Μη σε κουράζω με μαθηματικά και στατιστικά, ένα σύστημα δεν «μετριέται» σε ευρώ αλλά σε ROI, όμως θα κάνω τα στραβά μάτια εδώ. Ορίστε το σύστημα, θα κάνεις αυτό, χρειάζεσαι τόσο αρχικό κεφάλαιο, θα στοιχηματίζεις τότε, σε εκείνες τις εταιρίες και θα κερδίζεις το πολυπόθητο μεροκάματο που επιζητάς στο στοίχημα.

Ευχαριστημένος;

Πολύ πιθανόν. Τον πρώτο μήνα θα διαθέσεις ας πούμε €1.000 (ξεκινάς το στοίχημα με λιγότερα χρήματα;), με τα οποία θα κερδίσεις €500. Για τους επόμενους 12 μήνες, «καθαρίζεις» ένα πεντακοσαρικάκι κάθε μήνα! Μια χαρά, έτσι; Σε ένα χρόνο έχεις βάλει στην τσέπη σου 6 χιλιάρικα, ξεκινώντας με μόλις ένα! Ε ρε, τι σύστημα σου έδωσα!

Να σε ρωτήσω όμως:

Δε σου τρώγεται να αφήσεις δύο «μηνιάτικα» στο λογαριασμό σου, ώστε τώρα με 2.000 ευρώ να κερδίζεις 1.000 τον επόμενο μήνα;

Ώπα! Τι είπες τώρα! Γίνονται αυτά τα πράγματα;

ΦΥΣΙΚΑ και γίνεται. Και μάλιστα η τακτική αυτή είναι ολόσωστη, σε αντίθεση με τον τρόπο σκέψης σου όσον αφορά το μεροκάματο των 500 ευρώ. Αν θέλεις τα λεφτά σου να βγάζουν λεφτά, κάποια από τα κέρδη τα επανεπενδύεις. Βέβαια σύμφωνα με το νόμο, δεν πρέπει να χαρακτηρίζουμε το στοίχημα ως επένδυση. Και φυσικά δεν είναι επένδυση, μη γελιόμαστε. Χόμπι είναι, που εσύ θέλεις να βγάζεις ένα μεροκάματο των €500 από αυτό.

Τι σε σταματάει όμως από το να διπλασιάσεις απλώς τα πονταρίσματα με τα πρώτα κέρδη και να κερδίζεις τα διπλάσια; Και μετά να τα διπλασιάσεις ξανά. Και ξανά. Και ξανά!

Είδες; Το μεροκάματο στο στοίχημα των €500 ανά μήνα γίνεται ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ 1.000, 2.000, 4.000… Μέχρι ένα σημείο βέβαια, αφού θα αντιμετωπίσεις άλλα προβλήματα όσο μεγαλώνουν τα κέρδη σου. Παρόλα αυτά, στο στοίχημα αν είσαι καλός, μπορείς εύκολα να αυξήσεις τα υπάρχοντα κέρδη σου, μεγαλώνοντας τα πονταρίσματά σου, όσο μεγαλώνει το κεφάλαιό σου.

Πρόσεξε όμως.

  1. Πρέπει απαραίτητα να βρεις τον τρόπο να βγάλεις εξαρχής τα €500 το μήνα. Με αποδείξεις, όχι στοιχηματίζοντας άτακτα και χωρίς πλάνο, με στοιχεία. Κύριε, ορίστε, έπαιξα αυτά, κέρδισα αυτά. Για αυτό, κατέγραφε τα στοιχήματά σου.
  2. Θα πρέπει να έχεις αυτοσυγκράτηση αν βρεις ένα τέτοιο σύστημα. Μην βιαστείς να ανεβάσεις τα πονταρίσματα πριν στο επιτρέψει το κεφάλαιό σου. Για αυτό χρειάζεσαι και σωστή διαχείριση κεφαλαίου που λένε.

Ας αλλάξουμε θέση τώρα. Έρχομαι εγώ και σου ζητάω να μου δώσεις ένα σύστημα με ανάλογα κέρδη. Εγώ δεν έχω ΚΑΘΟΛΟΥ χρήματα. Τίποτα, ούτε δραχμή. Εσύ είσαι ο ειδικός του στοιχήματος. Μου δίνεις ένα από τα πολλά – υποτίθεται – κερδοφόρα συστήματα που έχεις επειδή έχεις καλή καρδιά, λέγοντάς μου πως μπορώ να κερδίζω 500 ευρώ το μήνα με 1.000 κάβα.

Τι θα έκανα;

Φυσικά θα ΕΤΡΕΧΑ να δανειστώ 1.000 ευρώ, αφού σε 2 μόλις μήνες θα μπορούσα να το αποπληρώσω και με τα υπόλοιπα… sky is the limit! Αφού είναι «σίγουρο» μεροκάματο μου λες. Τι με σταματάει από το να εξασφαλίσω τα γεράματά μου;

Α, δεν είναι και τόσο σίγουρο ε; Κάποιοι μήνες θα βγουν μείον, κάποιοι δε θα είναι τόσο αποδοτικοί και θα κερδίσω €200. Έλα μωρέ, θα το ρισκάρω. Ποια η πιθανότητα να βγει χαμένος ο πρώτος μήνας; Τόσο γκαντέμης;

Κι όμως, θα συμβεί στους 2 από τους 10 ανθρώπους που θα τους δώσεις το κερδισμένο σου σύστημα. Τι θα πεις μετά σε αυτούς; Συγγνώμη, λάθος, δες πόσα κέρδισαν οι άλλοι 8; Ή θα τους επισκέπτεσαι στη φυλακή, που το δικό σου σύστημα τους οδήγησε;

Επιστρέφοντας στη θέση μας, δε θα σου δώσω κανένα σύστημα που σου υπόσχεται €500 μεροκάματο το μήνα, γιατί δεν έχω.

Επειδή όμως είμαι κι εγώ καλόκαρδος σαν εσένα, έγραψα αυτό το κείμενο για να σε αφυπνίσω και να καταλάβεις ότι την τύχη τη φτιάχνουμε μόνοι μας. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι λίγο σπρώξιμο για να πάρουμε μπρος και να αντιληφθούμε πώς δουλεύει το στοίχημα και σημαντικότερα, να βρεις την χαμένη σου αυτοπεποίθηση. Δεν είναι δα και δύσκολο, το δύσκολο είναι να βρεις εκείνο το μικρό πλεονέκτημα που θα σου εξασφαλίσει πολλά μεροκάματα στο μέλλον. Κι αν το βρεις, μπορείς να μοιραστείς την επιτυχία σου, όπως κάποιοι άλλοι, χωρίς να αποκαλύψεις τίποτα.

Α, μην έρθεις νωρίτερα να με ρωτήσεις πώς μου φαίνεται το νέο σου σύστημα!

Αν πάλι δεν τα καταφέρεις, μην απογοητεύεσαι. Το 90% των παικτών χάνουν κι απλώς κάνουν το χόμπι τους. Μην το ξεχνάς, το στοίχημα είναι χόμπι. Μη βάζεις κι άλλο άγχος στη ζωή σου. Διάβασε τα κείμενα στα οποία σε παραπέμπω παραπάνω και πες μου μετά αν όντως υπάρχει μεροκάματο στο στοίχημα.

Εικόνα: Flickr

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.