Εδώ και περίπου 20 μέρες δοκιμάζω ένα σύστημα στο στοίχημα, δημοσιεύοντας τα προγνωστικά του μέσω των κοινωνικών δικτύων. Το σύστημα προέκυψε από αυτήν τη πανεπιστημιακή μελέτη, όπου δόθηκε μια σχετικά πειστική εξήγηση σχετικά με τις μεταβολές των αποδόσεων. Μια εξήγηση που δεν είχα σκεφτεί εγώ ο ίδιος. Από τότε προσπαθώ να διαπιστώσω αν όντως έχουν βάση οι υποθέσεις εκείνες στη σύγχρονη κατάσταση του στοιχήματος.

Κι αν κρίνω από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, αυτό το σύστημα έχει αρκετό μέλλον.

systima-grafima-excel
Το κεφάλαιό μας σε μονάδες, ποντάροντας από μία σε κάθε προγνωστικό.

Η θεωρία πίσω από το σύστημα είναι πολύ απλή και δίνεται σε αυτό το άρθρο που συγκρίνεται η αποτελεσματικότητα των εταιριών στοιχημάτων και των παικτών. Ποιος προβλέπει σωστότερα τα αποτελέσματα; Οι εταιρίες ή οι παίκτες;

Η ερώτηση διαφέρει εν πολλοίς από το ερώτημα αν έκανε η κότα το αυγό, ή το αυγό την κότα. Εδώ θα έχουμε σίγουρα απάντηση σε μερικούς μήνες, ακόμα κι αν δεν εμπιστευθούμε τη μελέτη του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Και καλύτερη απάντηση από το αν αποδειχθεί κερδισμένο το σύστημα που δοκιμάζω, δεν υπάρχει.

Αν μάλιστα συνεχίσει με αυτό το ρυθμό η απόδοση του συστήματος, η απάντηση θα γείρει σημαντικά υπέρ των εταιριών. Με άλλα λόγια, όλοι εμείς οι παίκτες (το 90% μάλλον) στοιχηματίζουμε τόσο λάθος, που δημιουργούμε εμείς οι ίδιοι τις συνθήκες εκείνες (ανωμαλίες αγοράς) για να κερδίσουν κάποιοι άλλοι (το 5-10%).

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς πώς προκύπτουν τα προγνωστικά του συστήματος. Αν διαβάσετε τις παραπάνω παραπομπές και ρίξτε μια γρήγορη ματιά στα updates μου σε Facebook, Twitter και Google+, θα αντιληφθείτε πόσο απλό είναι το σύστημα αυτό.

Τα έχουμε ξαναπεί πριν χρόνια: δε χρειάζεται να είναι περίπλοκο ένα σύστημα για να κερδίζει.

Οι ενημερώσεις μου σχετικά με το σύστημα αυτό, ξεκινούν με το “Betting against the trend”, αφού στην ουσία στοιχηματίζω ενάντια στην τάση των παικτών. Επίσης, σχεδόν σε κάθε ενημέρωση, αναφέρω τα σημαντικότερα στατιστικά του συστήματος, βάσει των οποίων αξιολογείται οποιοδήποτε σύστημα στο στοίχημα.

Από την άλλη πλευρά, μην ξεχνάμε τη σημασία της σύγκρισης των αποδόσεων. Θα παρατηρήσατε μέχρι τώρα ότι επιλέγω τη μεγαλύτερη τρέχουσα απόδοση που εντοπίζω μέσω του BetExplorer. Όχι τυχαία φυσικά, αφού στην πραγματικότητα η διαφορά που κάνει η επιλογή των αποδόσεων είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Δείτε για παράδειγμα πώς το ίδιο σύστημα στο τένις μεταβάλλεται από κερδοφόρο σε χαμένο εξαιτίας και μόνο των αποδόσεων!

Θα κερδίσει το σύστημα στοιχηματίζοντας μικρότερες αποδόσεις, δεδομένου ότι πολλές από τις δημοφιλείς αυτές εταιρίες δεν δραστηριοποιούνται στη χώρα μας (περισσότερα στη νομοθεσία του στοιχήματος); Πιθανόν, εάν το ROI του συστήματος παραμείνει σε τέτοια επίπεδα (40%!!). Όμως αν αυτό κατρακυλήσει και σταθεροποιηθεί στο 10%, μπορεί να καυχιέμαι ότι κατάφερα το στόχο μου, στην πράξη όμως τα πράγματα θα είναι διαφορετικά για κάποιον που θα στοιχηματίζει σε χειρότερες κατά 10% αποδόσεις.

Εγώ θα σας μιλάω για την κότα με τα χρυσά αυγά κι εσείς θα βλέπετε το λογαριασμό σας να μειώνεται!

Και μιας και έφτασε η κουβέντα στο δια ταύτα (το χρήμα δηλαδή), να τονίσω και να επισημάνω πως ακόμα είναι ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ για όποια συμπεράσματα. Ήδη δυο φορές παραπάνω ανέφερα ότι ΔΟΚΙΜΑΖΩ το σύστημα αυτό. Η δοκιμή έχει να κάνει με την αμφιβολία για την επιτυχία του στοιχήματος. Δεν ξέρω ούτε εγώ, ούτε κανείς άλλος αν όντως θα έχουμε επιτυχία με αυτό το σύστημα. Το δείγμα είναι απειροελάχιστο (40 στοιχήματα), ειδικά κιόλας τη στιγμή που στοιχηματίζουμε σε σχετικά απίθανα αποτελέσματα. Ο μέσος όρος απόδοσης των στοιχημάτων είναι 3.23 αυτή τη στιγμή.

Δοκιμάζω σημαίνει ότι όλα αυτά είναι στα χαρτιά. Δεν ποντάρω ούτε cent στα προγνωστικά που δημοσιεύω. Θα συμβούλευα να μην ποντάρετε ούτε εσείς, παρά την αισιοδοξία που αποπνέουν τα αποτελέσματα.

bethall
Το σύστημα ξεκίνησε τόσο καλά, που στο Bethall έχω 100% επιτυχία στα προγνωστικά!

Απλά παρακολουθήστε την πορεία του μες στο χρόνο, ή αν αδιαφορείτε και ανυπομονείτε για τα τελικά αποτελέσματα, ξαναβρείτε με από Σεπτέμβρη ή και λίγο αργότερα. Μέχρι τότε θα έχουμε 200-300 στοιχήματα ως δείγμα και θα αρχίσει να σχηματίζεται μια εικόνα. Και μια εικόνα θα είναι καλύτερη από τις 600 λέξεις αυτού του κειμένου.

Τέλος, να πω πως φυσικά εφαρμόζεται σταθερό ποντάρισμα, τα προγνωστικά δίνονται για μονά αποδεκτά στοιχήματα και ότι προτιμώνται αγώνες γνωστών πρωταθλημάτων ή αγώνες με πληθώρα επιλογών σε εταιρίες στοιχημάτων. Α, και μέχρι τώρα τα προγνωστικά δεν περιορίζονται σε αγώνες ποδοσφαίρου, αλλά και μπάσκετ ή μπέιζμπολ. Δεν έχει σημασία το αγώνισμα, όσο η μεταβολή της απόδοσης στο στοίχημα. Προφανώς δεν έχει καμία σημασία επίσης ποιες ομάδες παίζουν!

Εικόνα: Flickr

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.