Η Bwin.Party ανακοίνωσε σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα β’ τριμήνου. Τα έσοδα από το αθλητικό στοίχημα διατήρησαν την καλή πορεία τους κι επισκιάστηκαν από τη μέτρια απόδοση των παιχνιδιών καζίνο και πόκερ (PartyPoker). Εκείνο όμως που μας ενδιαφέρει κυρίως είναι ότι ο CEO της εταιρίας, Norbert Teufelberger, ανέφερε την Ελλάδα ως έναν από τους παράγοντες που επηρέασαν τα έσοδα της Bwin.Party – αρνητικά φυσικά.

Τα έσοδα που ανακοινώθηκαν, αφορούν την τρίμηνη περίοδο έως και την 30η Ιουνίου. Σε αντίθεση με τη Bet365 που το οικονομικό έτος λήγει την 31η Μαρτίου (όπως και των λοιπών Βρετανικών εταιριών) και τα αποτελέσματα της οποίας είδαμε χθες, το οικονομικό έτος της Bwin.Party με έδρα το Γιβραλτάρ συμβαδίζει με το ημερολογιακό έτος.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα λοιπόν, το mobile στοίχημα εξακολουθεί να σημειώνει ραγδαία αύξηση. Πλέον το 35% των αθλητικών στοιχημάτων πραγματοποιήθηκε από κινητή συσκευή (21% το β’ τρίμηνο 2013), ενώ συνολικά το 21% των εσόδων προέρχονται από χρήση ανάλογης συσκευής (9% την αντίστοιχη περσινή περίοδο).

Ο Teufelberger ανέφερε ότι οι ζημιές των νεοσύστατων επιχειρήσεων στο New Jersey των ΗΠΑ και το μπλοκάρισμα από τους πάροχους ίντερνετ στην Ελλάδα (ISPs) είχαν σημαντική επίδραση τόσο στα έσοδα όσο και στα καθαρά EBITDA. Θυμίζω ότι μετά τον πρώτο ενθουσιασμό, η αγορά των τυχερών παιχνιδιών στην πολιτεία των ΗΠΑ βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία μήνα με το μήνα με τον τζίρο να μειώνεται συνεχώς, ενώ η Bwin.Party συμπεριλήφθηκε στη μαύρη λίστα της Ελληνικής ΕΕΕΠ από την πρώτη στιγμή ρύθμισης της αγοράς στη χώρα μας, μην έχοντας την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας. Κάτι που οδήγησε τις εταιρίες ίντερνετ στην Ελλάδα να μπλοκάρουν τα IP των ιστοσελίδων της.

Η μετοχή της Bwin.Party κάτω από μία λίρα!

bwin-party-metoxi-grafima

Μπορεί ο κατακόρυφος άξονας στο γράφημα της Bwin.Party να έχει τριψήφια νούμερα, αλλά πρόκειται για Αγγλικές πένες. Τουτέστιν, η μετοχή της Bwin.Party διαπραγματεύεται στις 85 πένες σήμερα το πρωί, σημειώνοντας πτώση 1,5%.

Τα όχι και τόσο ενθαρρυντικά αποτελέσματα προφανώς δεν ανέκοψαν την πτωτική τάση της μετοχής που ξεκίνησε πριν περίπου δύο μήνες. Τότε η Καναδική Amaya εξαγόρασε το PokerStars, σηματοδοτώντας την επανέναρξη της διαδικασίας επιστροφής του PokerStars στις ΗΠΑ και ειδικότερα στο New Jersey. Τον προηγούμενο μήνα μάλιστα υπήρξαν φήμες περί πώλησης της ίδιας της Bwin.Party, ή έστω του διαχωρισμού της Bwin από το PartyPoker. Μέχρι σήμερα οι φήμες αυτές δεν έχουν ούτε επαληθευτεί, αλλά ούτε και διαψευστεί.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί αρκετοί αναλυτές συστήνουν «πώληση» για τη μετοχή της Bwin.Party, αν και δε λείπουν οι απόψεις που προβλέπουν ακόμα και άνοδο στις 3 λίρες Αγγλίας για τη μετοχή. Πάντως, προσωπικά θα απέφευγα μια τοποθέτηση στη συγκεκριμένη, αφού ένας από τους κανόνες που ακολουθώ στο χρηματιστήριο είναι ποτέ να μην παίζω μετοχές κάτω της £1, του €1 ή του $1.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.