Με την έκταση που έχουν πάρει τα στοιχηματικά blogs στο ίντερνετ, είναι πιθανό αρκετοί από εσάς να έχετε ήδη blog για το στοίχημα. Εκείνο όμως που είναι σίγουρο, είναι ότι πολλοί σκέφτεστε να ξεκινήσετε το δικό σας blog στοιχήματος. Τόσοι και τόσοι γράφουν στο ίντερνετ για το χόμπι τους, γιατί να μην δίνετε κι εσείς τα δικά σας προγνωστικά στο… λαό; Πού ξέρετε, μπορεί να βγάλετε και κανένα φράγκο.

Όποτε τυχαίνει να πέφτω σε κάποιο blog για το στοίχημα, με πιάνει ένα σφίξιμο στην κοιλιά, μια στεναχώρια, μια απογοήτευση. Τόση σπατάλη χρόνου κι ενέργειας είναι δύσκολο να αφήσει τον οποιοδήποτε ασυγκίνητο. Έρημα blogs, εγκαταλελειμμένα εδώ και χρόνια σε ένα απέραντο νεκροταφείο ιστολογίων στο διαδίκτυο. Τόσο μεράκι και τόση διάθεση να έχουν χαθεί μετά από μερικές δεκάδες αναρτήσεις.

Δικαιολογημένα βέβαια, όταν γράφεις και γράφεις και γράφεις, και αισθάνεσαι ότι γράφεις στον… κανέναν. Ούτε ένα σχόλιο, ούτε ένα email. Τίποτα. Ησυχία. Παρά τις προσπάθειές σου να… πλημμυρίσεις το Facebook με links στα άρθρα σου, ούτε καν οι ίδιοι σου οι φίλοι δεν κάνουν το κόπο να περάσουν μια βόλτα, να δουν τι έφτιαχνες τόσο καιρό βρε αδερφέ.

Και γιατί να έρθουν όμως, όταν γράφεις ή αντιγράφεις αθλητικές ειδήσεις; Τραυματίστηκε εκείνος, θα απουσιάζει ο άλλος από τον επόμενο αγώνα, έφυγε ο προπονητής, τιμωρία στην ομάδα.

Σοβαρά; Εσένα περιμέναμε για να το μάθουμε;

Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος – ή ένα από τα μεγαλύτερα – που κάνει ένας νέος blogger για το στοίχημα.

Μην χάνεις χρόνο (αντι)γράφοντας αθλητικά νέα στο blog σου!

Εκτός βέβαια αν έχεις κάποια αποκλειστικότητα, αν έχεις τον μπάρμπα σου στην ομάδα και σε τροφοδοτεί με πιπεράτες ειδήσεις. Εντάξει, εκεί πάω πάσο. Αυτό θα πουλήσεις στο blog σου. Την αποκλειστικότητα.

Όμως για το 99% των θνητών στους οποίους ανήκω κι εγώ, δεν έχουμε πρόσβαση σε τέτοιου είδους ειδήσεις. Ούτε καν σε φήμες. Τα μαθαίνουμε όλα αυτά από δημοσιογράφους και αθλητικογράφους, χρόνια στο κουρμπέτι. Έχουν κάνει τις διασυνδέσεις τους, τις επαφές τους. Έχουν δικτυωθεί χρόνια τώρα, αυτή είναι η δουλειά τους.

Πώς θα τους ανταγωνιστείς; Γιατί και το blogging είναι ανταγωνισμός. Ανταγωνίζεσαι άλλα blogs, άλλες ιστοσελίδες. Εκτός αν γράφεις για την ψυχή της μάνας σου.

Θέλεις να τα βάλεις με τα media και τα αθλητικά sites, τύπου Sport24, Gazzetta και τα συναφή;

Τότε γιατί να (αντι)γράφεις ειδήσεις; Τι παραπάνω έχεις να προσφέρεις στους αναγνώστες σου; Τι θα διαβάσουν που δεν έχουν δει μέσα στα πρώτα 2-3 λεπτά που θα έχουν μπει στο ίντερνετ και θα έχουν κατακλειστεί από πληροφορίες των κορυφαίων ειδησεογραφικών sites στην Ελλάδα;

«Και τότε τι να γράψω ρε Jim;» Να, δες εδώ τι να γράφεις στο blog σου. Αλλά δες και τι δεν πρέπει να γράψεις!

Τώρα αν θέλεις ντε και καλά να βάζεις ειδήσεις στο blog σου, θα σου δώσω μια δωρεάν συμβουλή: μετέφρασε και δημοσίευσε ειδήσεις από το εξωτερικό, που δεν έχουν εμφανιστεί στον Ελληνικό χώρο. Νομίζεις θα βρεις πολλές; Μια μεγάλη πλειοψηφία των ατόμων που δουλεύουν στα media κάνουν αυτή τη δουλειά. Αλλά υπάρχουν. Κάνε ένα ψάξιμο και θα βρεις κάτι να γράψεις.

Πρωτίστως όμως επέμενε να βάλεις τη δική σου πινελιά στο blog (δες το παράδειγμα του Shadowcaster και του Sportman). Είναι το δικό σου blog, δεν είναι το blog της ομάδας σου που θέλει να την προμοτάρεις. Δεν έχει την ανάγκη σου (αν και θέλει να αγοράσεις τα διαρκείας της). Εσύ όμως έχεις την ανάγκη των αναγνωστών σου, την ανάγκη να ακουστείς.

Γράψε κάτι δικό σου και κάτι καινούριο λοιπόν. Όπως γράφουμε όλοι εδώ στο Στοίχημα Online.

Εικόνα: Flickr

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.

1 Comment

  1. Απόλυτα σωστός για άλλη μια φορά αγαπητέ!
    Ποιος ο λόγος να γράψεις μία πρόταση και να την δικαιολογήσεις ως εξής:”Ο τάδε τραυματίας,όπως και ο τάδε”.
    Αυτά τα βρίσκει ο καθένας,το θέμα είναι η προσωπική πινελιά,αυτό το “κάτι” που ψάχνει ο άλλος για να τον κρατήσεις σαν αναγνώστη.
    Προσωπικά εκεί θέλω να βαδίσω,γι’αυτό και ξεκίνησα με παρέα αυτό το blog Stoiximatias24.blogspot.gr
    Η στήλη μου είναι η “Dimitro’s bet” και ελπίζω σιγά σιγά να εξελιχθεί σε καθημερινή στάση

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Exit mobile version