Η έναρξη της στοιχηματικής περιόδου είναι όπως η αρχή μιας δίαιτας. Είστε αποφασισμένοι. Έχετε νέους στόχους, γεμάτοι πείσμα να τους πετύχετε. Αυτή η νέα αρχή δε θα είναι σαν τις άλλες. Ήρθε η ώρα να δείτε επιτέλους το στοίχημα σοβαρά. Δε θα κάνετε τα λάθη του παρελθόντος.

Και για αρχή θα ξεκινήσετε να καταγράφετε ΟΛΑ τα στοιχήματά σας.

Όπως στη δίαιτα, που σημειώνετε το βάρος σας σε καθημερινή βάση. Σύμφωνοι, ίσως όχι σε καθημερινή βάση. Ποιος στοιχηματίζει κάθε μέρα άλλωστε;

Η καταγραφή των πονταρισμάτων μοιάζει τόσο δύσκολη, όσο κάποιος να μείνει πιστός σε πρόγραμμα διατροφής. Το ψυγείο είναι δυο βήματα. Τα φυλλάδια των delivery σας καλούν όπως οι σειρήνες τους θαλασσοπόρους. Αντίστοιχα στο στοίχημα, το επόμενο διαθέσιμο στοίχημα είναι σε 5 μόλις λεπτά. Δυο-τρια κλικς μακριά αν στοιχηματίζετε στο ίντερνετ. Ποιος κάθεται να γράφει τώρα τι παίζει;

Κι αύριο μέρα είναι λένε κάποιοι. Θα τα γράψω αύριο. Η εταιρία μου δίνει και αναλυτικό πίνακα τι στοιχημάτισα ανά ημέρα. Δεν έχω παρά να τον «κατεβάσω».

Μόνο που τελικά δεν το κάνετε ποτέ. Γιατί συνήθως τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά. Όπως στη δίαιτα, που απογοητεύεσαι όταν ανεβαίνεις στη ζυγαριά και βλέπεις τα κιλά να αυξάνονται αντί να μειώνονται ως δια μαγείας. Και κάπου εκεί σταματάς να γράφεις οτιδήποτε, πέφτεις με τα μούτρα στο ψυγείο και εκμηδενίζεις το λογαριασμό σου στην εταιρία στοιχημάτων.

Ποιος ο λόγος να καταγράφεις χαμένα στοιχήματα;

Οι περισσότεροι χάνουμε στο στοίχημα. Δεν είναι ντροπή να το παραδεχόμαστε. Αν κερδίζεις, τότε αυτό το κείμενο έχει λίγα να σου προσφέρει. Ήδη γνωρίζεις την αξία της διατήρησης μιας βάσης δεδομένων με όλα σου τα στοιχήματα. Δε με χρειάζεσαι να σε πείσω να το κάνεις. Το κάνεις ήδη.

Για όλους τους υπόλοιπους παίκτες όμως, για τους οποίους το στοίχημα αποτελεί πρωτίστως ένα χόμπι, καλό είναι να γίνεται. Καλό, όχι απαραίτητο. Κι αυτό επειδή κάνεις το κομμάτι σου, κάνεις το κέφι σου. Καταλαβαίνω ότι η καταγραφή πονταρισμάτων κι αποτελεσμάτων είναι αγγαρεία. Μην το κάνεις, απόλαυσε το χόμπι σου. Διασκέδασέ το.

Αν όμως έχεις την παραμικρή ελπίδα ότι μπορείς να βγεις κερδισμένος στο στοίχημα, ξεκίνησε να γράφεις τα στοιχήματά σου, από το πιο μικρό ως το πιο μεγάλο. Θα διαπιστώσεις ότι:

  • Είσαι χαμένος παίκτης. Βαθιά μέσα σου το γνωρίζεις, αλλά τώρα η πικρή αλήθεια θα σε κοιτάξει κατάματα.
  • Χάνεις περισσότερα από όσα νόμιζες! Αυτό θα είναι πραγματικά μια αποκάλυψη, πίστεψέ με.
  • Χάνεις με σταθερό ρυθμό. Κι όμως, εκείνη η μεγάλη νίκη που έκανες, δεν ήταν αρκετή τελικά να ανακόψει τον κατήφορο της κάβας σου, παρόλη την αυτοπεποίθηση και ικανοποίηση που σου προσέφερε! Ο κατήφορος είναι μια ευθεία γραμμή με κλίση 10-15%. Τρομακτική και συγχρόνως απελπιστική εξέλιξη για την ψυχολογία σου. Μην το βάζεις κάτω, βρες τη χαμένη σου αυτοπεποίθηση εδώ.
  • Σε κάποια πρωταθλήματα ή είδη αγώνων χάνεις λιγότερα, ή κερδίζεις! Μήπως να επικεντρωνόσουν σε αυτά; Η εξειδίκευση είναι καλή και στο στοίχημα όπως έχουμε πει.
  • Μόλις έκανες το πρώτο βήμα για να σταματήσεις να χάνεις! Πολύ απλά, θα είσαι πλέον σε θέση να μάθεις πολλά για τον εαυτό σου και τις ικανότητές σου. Και πρώτα από όλα, ότι η τακτική σου δεν είναι κερδοφόρα, δεν είσαι καλός στο στοίχημα. Οπότε, βελτιώσου!
  • Υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης, γεγονός που θα σου δώσει ελπίδα για το μέλλον. Χάνεις 10% επί των πονταρισμάτων που στοιχηματίζεις. Αν σταματήσεις να παίζεις τα «σίγουρα», διαπιστώνεις ότι χάνεις 6%. Στοχεύοντας στα 3 καλύτερά σου πρωταθλήματα, το ποσοστό μειώνεται στο 2%. Τελικά, αν στοιχημάτιζες με σταθερό ποντάρισμα, θα έφτανες να είσαι στο μηδέν! Αμέσως αμέσως, βρήκες 3-4 «τρύπες» στο παιχνίδι σου.

Εργαλεία για να καταγράφεις τα στοιχήματά σου

Το πιο γνωστό εργαλείο είναι το γνωστό σε όλους Excel ή οποιοδήποτε άλλο αντίστοιχο λογισμικό. Αν έχεις Outlook/Hotmail διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), η Microsoft σου επιτρέπει να «παίξεις» με το Excel δωρεάν online.

office-excel-online

Αν είσαι λάτρης του Google, έχεις στη διάθεσή σου το Google Docs όπου θα βρεις το Google Sheets. Υπάρχει και η επιλογή του OpenOffice για όσους αισθάνονται περισσότερο… ανεξάρτητοι.

Για όλους εσάς, δημιουργήσαμε πριν καιρό δύο φύλλα Excel για την καταγραφή στοιχημάτων. Δείτε εδώ ένα δικό μου κι εδώ ένα του HybridTrader.

Μια άλλη λύση είναι η καταγραφή να συνδυάζεται με κοινοποίηση των στοιχημάτων σας. Ειδικά σε περίπτωση που “ζείτε” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το BettingExpert αποτελεί μια ιδανική λύση όπως είδαμε πριν λίγο καιρό. Μόνο για παίκτες με δυνατή… πένα όμως, αφού θα πρέπει να βρίσκετε και 100 λέξεις για κάθε σας στοίχημα. Εναλλατικά, ρίξε μια ματιά στο Bethall.

Πριν μερικούς μήνες μου γνωστοποιήθηκε μια online εφαρμογή, η οποία είναι κομμένη και ραμμένη για το θέμα που συζητάμε. Το όνομά της: BetDog.

Χρειάζεται να συνδεθείτε στην εφαρμογή, που σημαίνει νέος λογαριασμός. Αρκεί όμως να έχετε Facebook και είστε σχεδόν έτοιμοι. Προσωπικά δεν το έχω δοκιμάσει, οπότε θα παραθέσω κάποιες εικόνες που παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα.

Εκ πρώτης όψεως, η εφαρμογή σας επιτρέπει να καταχωρείτε εύκολα και γρήγορα τα στοιχήματά σας. Εκείνη με τη σειρά της πραγματοποιεί όλους εκείνους τους απαραίτητους υπολογισμούς, προκειμένου να έχετε εικόνα της στρατηγικής σας και να βγάλετε τα συμπεράσματά σας. Για παράδειγμα, είναι απαραίτητο να υπολογίζετε το ROI, ώστε να διαπιστώσετε αν είστε κερδισμένος ή χαμένος παίκτης (και πόσο).

Η εφαρμογή παρακολουθεί τους λογαριασμούς σας, τόσο στα ηλεκτρονικά πορτοφόλια που θα δηλώσετε, όσο και στις εταιρίες στοιχημάτων. Επιπλέον, σχεδιάζει το πολυπόθητο γράφημα των αποτελεσμάτων σας, το οποίο είναι φυσικά «μια εικόνα, χίλιες λέξεις» για τη στοιχηματική σας πορεία. Συνήθως το σημείο, στο οποίο εγκαταλείπεται η προσπάθεια καταγραφής των στοιχημάτων, είναι η ενημέρωση των αποτελεσμάτων κι όχι των καθεαυτών πονταρισμάτων. Είτε λόγω έλλειψης χρόνου, είτε λόγω κακών αποτελεσμάτων, οι παίκτες αμελούν την ενημέρωση του τελικού σκορ και μετά την πάροδο ημερών, είναι κοπιαστικό να περνά κανείς τα αποτελέσματα. Έτσι, το BetDog σας απαλλάσσει από αυτόν το… βραχνά, αφού πιθανολογώ ότι τα αποτελέσματα των αγώνων ενημερώνονται μόνα τους. Κάπως έτσι προκύπτει και το γράφημα εδώ που τα λέμε.

Πειραματιστείτε μαζί του αν θέλετε κι αν τελικά το δοκιμάσετε, πείτε μας πώς σας φάνηκε στα σχόλια παρακάτω. Πάντως ακόμα κι αν μείνετε πιστοί στον… παραδοσιακό τρόπο καταγραφής των στοιχημάτων με τους φυλλομετρητές, αυτή η νέα στοιχηματική σεζόν είναι σίγουρα διαφορετική από τις προηγούμενες και ξεκινά με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Καλή επιτυχία και καλά κέρδη!

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.