Σ’ αυτό το άρθρο επιλέχθηκαν να παρουσιαστούν τα μεγαλύτερα σε διάρκεια Τζακποτ, αλλά  και σε συνολικό αριθμό στηλών που παίχτηκαν (Πίνακας 1). Πιο συγκεκριμένα επιλέχθηκαν συνεχόμενα Τζακποτ (μέχρι να βγει νικητής), στα οποία συνολικά παίχτηκαν πάνω από 35.000.000 στήλες. Έτσι για την περίοδο αναφοράς (1/2007-5/2015) βρέθηκαν 44 Τζακποτ με αυτά τα κριτήρια. Για παράδειγμα στο πρώτο Τζακποτ του πίνακα, το οποίο κράτησε 3 κληρώσεις(αρ.833-835), παίχτηκαν συνολικά 50.057.019 στήλες.

μεγαλα-τζακποτ-πινακας-1
Πίνακας 1: Τα μεγαλύτερα σε διάρκεια και αριθμό στηλών Τζακποτ

*: Συνολικός αριθμός στηλών στα συνεχόμενα Τζακποτ, μέχρι να βρεθεί νικητής

**:Αριθμός κληρώσεων-Τζακποτ μέχρι να βρεθεί νικητής

Στον Πίνακα 2 φαίνεται ο αριθμός των κληρώσεων με νικητή, μετά από τα 44 μεγάλα τζακποτ και επίσης ο μέσος όρος στηλών που παίζονται, ανά μήνα (για την περίοδο αναφοράς).

μεγαλα-τζακποτ-πινακας-2
Πίνακας 2: Τζακποτ ανά μήνα

*Είναι ο μήνας που μετά από συνεχόμενα τζακποτ, βρέθηκαν νικητές. Π.χ. τον Ιανουάριο είχαμε 5 κληρώσεις με νικητές, μετά από πολλά συνεχόμενα τζακποτ.

Είναι εμφανές από τον παραπάνω πίνακα ότι οι μήνες με τα μεγαλύτερα τζακποτ είναι οι Ιανουάριος, Οκτώβριος, Νοέμβριος και Δεκέμβριος. Σε σχέση όμως με το μέσο όρο των στηλών που παίζονται, διαπιστώνεται το εξής παράδοξο φαινόμενο. Ενώ π.χ. τον Ιανουάριο παίζονται κατά μέσο όρο περισσότερες στήλες σε σχέση με τους άλλους μήνες, έχουμε και πολύ περισσότερα τζακποτ. Το ίδιο βέβαια συμβαίνει τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Δημιουργείται έτσι η εξής απορία: ‘’Δεν θα έπρεπε τους μήνες που κατά μέσο όρο παίζονται περισσότερες στήλες, να υπάρχουν και τα λιγότερα τζακποτ, λόγω του ότι έχουν παιχτεί περισσότεροι συνδυασμοί αριθμών;’’. Εγώ προσωπικά δε μπορώ να δώσω απάντηση, ούτε θα υπαινιχθώ κάτι, απλώς μου φαίνεται αρκετά περίεργο.

Ακολουθεί ο Πίνακας 3 που έχει μόνο τα 16 μεγαλύτερα από τα παραπάνω Τζακποτ, σε σχέση με ‘’Μέσο όρο στηλών’’, ‘’Συν.αρ.στηλών’’ ή ‘’Συν.αριθμό κληρώσεων’’

μεγαλα-τζακποτ-πινακας-3
Πίνακας 3: Τα 16 μεγαλύτερα τζακποτ

Από τον πίνακα αυτόν, φαίνεται ότι το μεγαλύτερο συνεχόμενο Τζακποτ πραγματοποιήθηκε το έτος 2010 με συνολικό αριθμό στηλών 193.758.702, σε συνολικά 15 κληρώσεις. Τα μεγαλύτερα συνεχόμενα Τζακποτ από άποψη αριθμού κληρώσεων, ήταν 3 στον αριθμό και κράτησαν 16 κληρώσεις. Επίσης από τα συνεχόμενα Τζακποτ που κατέληξαν σε νικητές, η κλήρωση 939 είχε τον μεγαλύτερο μέσο όρο των 37 εκατομμυρίων στηλών από όλες τις κληρώσεις και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από την επόμενη.

Θα ήθελα τελειώνοντας αυτή τη σειρά των άρθρων για το Τζόκερ να επισημάνω τα κατωτέρω σημαντικά συμπεράσματα:

  • Βλέπουμε ότι υπάρχουν περίοδοι (Ιανουάριος, Οκτώβριος, Δεκέμβριος) που παίζονται περισσότερες στήλες, αλλά τότε και τα Τζακποτ είναι περισσότερα, κάτι που είναι περίεργο.
  • Δεν υπάρχουν δημοσιευμένα στοιχεία για το ποιοι συνδυασμοί αριθμών παίζονται στις κληρώσεις.
  • Όσο υπάρχουν Τζακποτ στις κληρώσεις, αυξάνεται ο αριθμός των στηλών που παίζονται, αλλά η αύξηση αυτή κάποτε σταματάει.

Mελλοντική επιδίωξη είναι να ασχοληθώ με τους αριθμούς που κληρώνονται και να βρω αν η εμφάνιση συγκεκριμένων αριθμών, κατηγοριών(μονά-ζυγά κλπ.), μοτίβων επηρεάζει τον αριθμό των νικητών.

Λέγομαι Βασίλειος Ισμυρλής και ζω στην πόλη της Έδεσσας (Ν. Πέλλας), είμαι παντρεμένος και έχω δύο παιδιά. Δουλεύω ως Στατιστικός στην Ελληνική Στατιστική Αρχή (Ελ.ΣΤΑΤ). Έχω δουλέψει 11 χρόνια στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ως Διοικητικός-Οικονομικός υπάλληλος. Έχω επίσης μια διετή εμπειρία σε Τράπεζα και αρκετή εμπειρία διδασκαλίας χρηματοοικονομικών μαθημάτων στην μετα-δευτεροβάθμια εκπαίδευση και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Αποφοίτησα από το Πανεπιστήμιο Πειραιά- Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης. Οι μεταπτυχιακές μου σπουδές ήταν στο πεδίο της Διοίκησης Ποιότητας και τώρα εκπονώ τη διδακτορική μου διατριβή στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έχω οκτώ δημοσιεύσεις άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Μιλάω καλά Αγγλικά και Γαλλικά. Ασχολούμαι με το χρηματιστήριο, τα τυχερά παιχνίδια, το στοίχημα κλπ. εδώ και 8 χρόνια.