ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 9/8/15

Σύμφωνα με δηλώσεις από επικεφαλείς των δύο εταιριών, η συμφωνία επετεύχθη. Η συγχώνευση των δύο εταιριών θα ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2016, ενώ δεν υπάρχουν σχέδια να τερματισθεί η λειτουργία της Betfair στις “γκρι” αγορές, από την οποία προέρχονται το 6% των συνολικών εσόδων.

Προηγουμένως γράφαμε:

Οι εταιρίες στοιχημάτων Paddy Power και Betfair συμφώνησαν επί της αρχής για τη συγχώνευση των δύο brands, με τους μετόχους της Paddy Power να αποκτούν το 52% της νέας εταιρίας. Η από κοινού ανακοίνωση έγινε σήμερα το πρωί και σε αυτήν αναφέρεται πως βρίσκεται στα σκαριά η δημιουργία μιας από τις μεγαλύτερες εταιρίες τυχερών παιχνιδιών παγκοσμίως. Θα μιλάμε πια για μια εταιρία που θα έχει έσοδα της τάξης του ενός δις λιρών ετησίως!

Πάντως, σύμφωνα με τους κανόνες της κεφαλαιαγοράς στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Paddy Power έχει μέχρι τις 23 Σεπτέμβρη ή να εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για την Betfair είτε να μην καταθέσει καμία προσφορά.

Στο Λονδίνο την Τρίτη οι μετοχές της Paddy Power έκλεισαν στα 75,64 ευρώ, ενώ η μετοχή της Betfair έκλεισε στις 26 λίρες, σημειώνοντας άνοδο 20% στο χρηματιστήριο του Λονδίνου νωρίς την Τετάρτη.

betfair-μετοχη

Τι σημαίνει η συγχώνευση για τον Έλληνα παίκτη του στοιχήματος;

Είναι σίγουρο ότι η σημερινή είδηση θα αποτελέσει αφορμή για πλήθος συζητήσεων σχετικά με την περιβόητη επιστροφή της Betfair στην Ελλάδα μετά και την επιστροφή της στην Κύπρο. Ήδη στο άκουσμα της είδησης δέχτηκα κάποια ερωτήματα για το θέμα, οπότε θα ανανεώνω το άρθρο αυτό με οτιδήποτε αξιόλογο πέσει στην αντίληψή μου σχετικά.

Ο ενθουσιασμός των παικτών είναι δικαιολογημένος. Η Paddy Power λειτουργεί νόμιμα στον ελληνικό χώρο με βάση την ισχύουσα νομοθεσία. Καθώς κατέχει άδεια λειτυοργίας τυχερών παιγνίων δια μέσου ΕΕΕΠ, πολλοί είναι εκείνοι που υποθέτουν πως η συγχώνευση θα δώσει αυτομάτως την ευκαιρία στην Betfair να δραστηριοποιηθεί μέσω αυτής. Τη στιγμή μάλιστα που η Paddy Power θα κατέχει την πλειοψηφία στη νεοσύστατη εταιρία (Paddy Power Betfair), εκ πρώτης όψεως δεν βρίσκω αβάσιμες τις υποψίες αυτές. Θυμίζω σε αυτό το σημείο, τι έγραφα πριν δύο χρόνια σχετικά με πιθανή επιστροφή της Betfair δια μέσου πιθανής εξαγοράς της.

Μένει φυσικά να διαπιστωθεί η νομιμότητα και η δυνατότητα αυτή. Για οτιδήποτε νεότερο, θα σας κρατήσω ενήμερους.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.