Μετά από πολύ καιρό, είπα να επιστρέψω στις αναλύσεις αγώνων. Κατά βάση θα ασχοληθώ με την Premier League της Αγγλίας και σε κάποιες περιπτώσεις με το Champions League και το Europa League – όταν αρχίσει να… κουνιέται το σεντόνι στους ομίλους. Επιφυλάσσομαι για την ελληνική Super League… Να ξεκαθαρίσω πως τα περισσότερα στοιχεία που αναφέρονται εδώ, είναι από το BBC Sports, έτσι για να μην κατηγορηθώ για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας. Επίσης, οι αποδόσεις αφορούν το κουπόνι του ΟΠΑΠ.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, Newcastle και Arsenal ανοίγουν την αυλαία της 4ης αγωνιστικής στην Barclays Premier League καθώς κοντράρονται στο St. James’ Park. Γήπεδο που έχει αποδειχθεί… κρανίου τόπος για τη Newcastle καθώς έχουν περάσει 10 χρόνια από την τελευταία φορά που κέρδισε εκεί τους Gunners – για την ακρίβεια ήταν 10 Δεκεμβρίου του 2005! Γενικώς, η Arsenal μετράει επτά συνεχόμενες νίκες επί των Magpies ανεξαρτήτως έδρας με συντελεστή τερμάτων 20-6. Μάλιστα, στα 28 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια πρωταθλήματος, ανεξαρτήτως έδρας, η Newcastle έχει μόλις τρεις επιτυχίες – σε όλες αποβλήθηκε παίκτης των Λονδρέζων!

Αυτά με το παρελθόν, πάμε στο σήμερα. Η Newcastle ξεκίνησε τη σεζόν με την εντός έδρας ισοπαλία 2-2 με τη Southampton – που από ομάδα-έκπληξη την περασμένη διετία, φέτος… παραπαίει σε Αγγλία και Ευρώπη – παιχνίδι στο οποίο ναι μεν δέχθηκε την ισοφάριση στο 79’, ωστόσο στο τέλος κινδύνεψε και με ήττα. Ακολούθησε η ήττα 2-0 στη Swansea, πρώτη για τον νέο προπονητή Steve McClaren, ωστόσο έπαιξε το ρόλο της και η αποβολή του Daryl Janmaat στο τέλος του πρώτου μέρους και με το σκορ στο 1-0. Αυτή ήταν η έβδομη συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα της Newcastle, ωστόσο το σερί σταμάτησε στο Old Trafford, με το περήφανο 0-0 απέναντι στην ανανεωμένη Manchester United! Μάλιστα, αν οι νεοαποκτηθέντες Aleksandar Mitrovic και Florian Thauvin ήταν πιο τυχεροί, ίσως ερχόταν κι η πρώτη φετινή νίκη. Που ήρθε μεσοβδόμαδα, έστω κι αν ήταν επί της Northampton για τον πρώτο γύρο του League Cup.

Από την άλλη, η Arsenal είναι… μια ζέστη και μια κρύο. Κερδίζει 1-0 την Chelsea κατακτώντας το FA Community Shield, με τον νεοαποκτηθέντα πορτιέρο Petr Cech να αποτελεί λίρα εκατό. Μια βδομάδα μετά, όμως, ο Τσέχος κάνει δυο δώρα κι η West Ham αλώνει το Emirates (0-2) στην πρεμιέρα της Premier League! Η ομάδα του Arsene Wenger αντεπιτίθεται κερδίζοντας με 2-1 στην Crystal Palace, αλλά στο καπάκι κολλάει στο 0-0 με τη Liverpool – σε ματς που θα μπορούσε κάλλιστα να λήξει… 2-2. Ρεζουμέ; Οι βλέψεις που διατύπωσε ο Wenger μετά τη νίκη επί της Chelsea για κατάκτηση του πρωταθλήματος, για την ώρα δεν φαίνεται πως μπορούν να δικαιωθούν.

Ειδικά από τη στιγμή που δεν έχει αποκτηθεί ένας κλασικός κεντρικός επιθετικός. Ο Olivier Giroud έχει αποδείξει πως δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της γραμμής κρούσης, ενώ ο Alexis Sanchez δεν είναι φορ περιοχής ενώ είναι και κουρασμένος από τη συμμετοχή της Χιλής στο Copa America – το οποίο και κατέκτησε. Το πρόβλημα δεν είναι στη δημιουργία φάσεων – κάθε άλλο από τη στιγμή που υπάρχουν παίκτες όπως οι Mesut Ozil, Aaron Ramsey, Jack Wilshere, Santi Cazorla κτλ κτλ. Είναι στην εκτέλεση: οι Gunners έχουν μετατρέψει σε γκολ μόλις το 5% των τελικών προσπαθειών τους!!!

Στόχος για τη Newcastle φέτος, δια στόματος του ιδιοκτήτη Mike Ashley, δεν είναι μόνο η άνετη αποφυγή του υποβιβασμού, αλλά η διεκδίκηση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου – δύσκολο μεν, αλλά… Γενικώς, με την προσθήκη του Thauvin και τον εξαιρετικά ταλαντούχο Georginio Wijnaldum η Newcastle δείχνει πολύ πιο επικίνδυνη από το κέντρο και μπροστά – έχοντας πάντα τον αποτελεσματικό Papiss Cisse στην επίθεση – ενώ κι η άμυνα δείχνει πιο δεμένη με την απόκτηση του Chancel Mbemba.

Στο… επιμύθιο. Η παράδοση των επτά τελευταίων αναμετρήσεων «λέει» πως η Arsenal θα κερδίσει τη Newcastle με σκορ που θα μοιάζει στο 3-1. Κάτι που δεν θα αποτελέσει έκπληξη αφού κάποια στιγμή θα σπάσει η γκίνια των Λονδρέζων. Οι Magpies θα μπουν στο ματς με την ίδια τακτική που εφήρμοσαν στο Old Trafford, μόνο που οι χαφ της Arsenal είναι πολύ πιο δαιμόνιοι και δύσκολοι στο να αντιμετωπιστούν. Κοινώς, οι φιλοξενούμενοι θα σκοράρουν τουλάχιστον μια δυο φορές. Κάτι, όμως, που μπορούν να κάνουν και οι παίκτες του McClaren αφού από τη μία η ταχύτητα των Thauvin, Wijnaldum και από την άλλη η απουσία του Per Mertesacker από το κέντρο άμυνας της Arsenal, εγγυώνται τουλάχιστον ένα γκολ.

Προγνωστικά στο Newcastle – Arsenal

Goal @ 1,65

Over 2,5 @ 1,62

Over 1,5 1ου Ημιχρόνου @ 2,30

1-2 και 1-3 Ακριβές Σκορ @ 5,80 και 9,50

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).