Για την 4η αγωνιστική της Premier League, η Southampton περιμένει στο St. Mary’s τη Norwich θέλοντας να απαλύνει κάπως τον πόνο που της προκάλεσε ο αποκλεισμός από τη συνέχεια του Europa League. Ωστόσο, τα πράγματα δεν θα είναι και τόσο εύκολα για την ομάδα του Ronald Koeman που, ακόμη, δεν θυμίζει σε τίποτα το εξαιρετικό σύνολο της περασμένης διετίας.

Πρέπει να είναι τρομερά οδυνηρό… Να καταφέρνεις μετά από πάνω από μια δεκαετία να εξασφαλίζεις ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο – έστω κι ας ήταν αυτό του Europa League – και να «καταφέρνεις» να αποκλείεσαι πριν καν φτάσεις στους ομίλους του. Γιατί περί κατορθώματος πρόκειται όταν είσαι η Southampton και αποκλείεσαι από μία άσημη ομάδα της Δανίας, όπως είναι η Midtjylland! Μάλιστα, οι «Άγιοι» έμειναν στο 1-1 στο St. Mary’s για να χάσουν την Πέμπτη 1-0 στη Δανία και να μείνουν εκτός Ευρώπης. Κάζο…

Το χειρότερο είναι πως η ομάδα του Koeman δεν μπόρεσε καν να δημιουργήσει φάσεις κάτι που εν πολλοίς οφείλεται και στις απουσίες του μέσου Victor Wanyama (μάλλον πάει Tottenham κι ήταν εκτός αποστολής) και του επιθετικού Sadio Mane (ήταν τραυματίας, είναι αμφίβολος για σήμερα ενώ έχει συνδεθεί και με τη Manchester United). Και να σκεφτεί κανείς πως η σεζόν ξεκίνησε σχεδόν ονειρεμένα, με τους «Άγιους» να αποκλείουν με συνολικό σκορ 5-0 τη Vitesse για τον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League. Από εκεί και πέρα, όμως, το χάος…

Στο πλαίσιο της Barclays Premier League, η Southampton ακόμη δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει νίκη. Απέσπασε ισοπαλία 2-2 στη Newcastle, ισοφαρίζοντας στα τελευταία λεπτά με τον Shane Long κι ενώ έκαναν άκρως ελπιδοφόρο ντεμπούτο ο Jay Rodriguez – είχε τραυματιστεί σοβαρά και ξεκινούσε βασικός μετά από 16 μήνες – ο Πορτογάλος διεθνής Soares (ήρθε από τη Sporting Lisbon) και ο… διεθνής με το Κουρακάο Cuco Martina. Ακολούθησε η ανώμαλη προσγείωση με τη βαριά ήττα 3-0 από την Everton στο St. Mary’s και, μετά την ισοπαλία 1-1 με τη Midtjylland στο πρώτο ματς, ήρθε ακόμη μία, αυτή τη φορά με 0-0 στη νεοφώτιστη Watford.

Τι συμπέρασμα βγαίνει από τα τελευταία παιχνίδια; Η “Soton” δημιουργεί λιγοστές ευκαιρίες και σκοράρει με το σταγονόμετρο.

Σε αντίθεση με τη Norwich που στο πρόσωπο του Nathan Redmond έχει βρει έναν εξαιρετικό δημιουργό αλλά και σκόρερ. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Redmond έχει συμμετοχής σε 10 γκολ στις οκτώ τελευταίες εμφανίσεις του, πετυχαίνοντας πέντε και ετοιμάζοντας άλλα τόσα! Να το πάμε και πιο πίσω; Από την έναρξη της περυσινές σεζόν, έχει δώσει περισσότερες ασίστ (14) και δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες (125) από κάθε άλλο συμπαίκτη του στα «Καναρίνια».

Τα οποία δείχνουν πως είναι πιο δυνατά μακριά από το Carrow Road παρά σε αυτό! Προσέξτε: στην πρεμιέρα της Premier League η νεοφώτιστη ομάδα ηττήθηκε με 3-1 από την Crystal Palace, ωστόσο στο 1-2 της ακυρώθηκε γκολ του Cameron Jerome που μάλλον θα έπρεπε να μετρήσει. Ακολούθησε η εντυπωσιακή νίκη με 3-1 μέσα στη Sunderland – τυχερό το πρώτο γκολ αλλά εξαιρετική και η εμφάνιση της Norwich – και στη συνέχεια το 1-1 με τη Stoke. Αποτέλεσμα πλασματικό, αφού ο πορτιέρο της φιλοξενούμενης, Jack Butland, προέβη σε σωρεία επεμβάσεων στο β’ μέρος. Την Τρίτη, τέλος, η Norwich έκανε το 2/2 εκτός έδρας για φέτος, κερδίζοντας 2-1 τη Rotherham για τον β’ γύρο του League Cup.

Από το τελευταίο ματς προέκυψε ένα καλό κι ένα άσχημο μαντάτο για τη Norwich: αφενός ο Ricky van Wolfswinkel (μεταγραφή-ρεκόρ όταν ήρθε το 2013 από τη Sporting Lisbon έναντι 8,5 εκ. λίρες) πέτυχε μόλις το δεύτερο γκολ του για την ομάδα, αφετέρου ο έτερος επιθετικός Lewis Grabban την… έκανε από το ξενοδοχείο και το μέλλον του είναι αβέβαιο.

Αυτό, όμως, που μετράει για την ομάδα του Alex Neill είναι πως παραμένει αήττητη εκτός έδρας μέσα στο 2015 – Championship, Premier League και League Cup –συνολικά 14 παιχνίδια! Το κακό, βέβαια, είναι πως στο St. Mary’s έχει κερδίσει μόλις μια φορά σε εννέα επισκέψεις σε όλες τις διοργανώσεις (3-5-1). Τα «Καναρίνια» μπορούν να εκμεταλλευτούν την κρίση στην οποία βρίσκεται η Southampton που θα είναι, ακόμη, κουρασμένη και απογοητευμένη από τον ευρω-αποκλεισμό. Ακόμη ένα σημαντικό στοιχείο που δείχνει πως κάτι πάει στραβά στην ομάδα του Koeman, είναι πως οι παίκτες της έχουν ήδη μαζέψει 10 κίτρινες κάρτες – πρωτιά μετά από τρεις αγωνιστικές! Ο μόνος που ίσως μπορέσει να σώσει το βαθμό για τους «Άγιους» είναι ο Graziano Pelle που έχει βάλει τα 11 από τα 13 γκολ του για την Premier League στο St. Mary’s.

Προγνωστικά στο SouthamptonNorwich

Τελικό Αποτέλεσμα X @ 3,20

Goal @ 1,70

Under 2,5 @ 1,68

Τελικό Αποτέλεσμα με U/O ΧU @ 4,40

Ακριβές Σκορ 1-1 @ 4,80

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).