Χαίρεται στους αναγνώστες του καλύτερου ελληνικού (τουλάχιστον) στοιχηματικού και όχι μόνο, blog.

Καλή στοιχηματική σεζόν σε όλους επίσημα αφού σήμερα, Σάββατο 8 Αυγούστου 2015 η Premier League κάνει πρεμιέρα με την αναμέτρηση Manchester United – Tottenham.

Περνάμε αμέσως στη δράση. Βάσει αποδόσεων Ο.Π.Α.Π η αναμέτρηση ανήκει στην κλάση 0,33 η οποία έχει να δείξει ενδιαφέροντα στοιχεία. Πρώτον και κύριο στην αγορά τελικού αποτελέσματος η κλάση αυτή έχει καταγράψει 8-2-7 (1-Χ-2) και αμέσως η καμπάνα χτυπάει. Βλέπουμε λοιπόν ότι το να μην κερδίσει η Manchester United έχει περισσότερες πιθανότητες από το να κερδίσει. Επίσης για να είχε αξία η επιλογή του άσσου θα έπρεπε να προσφέρεται σε απόδοση 2,13.

Η Manchester United έχει εμφανιστεί ως γηπεδούχος στην εν λόγω κλάση 2 φορές στο παρελθόν στις 3/11/2012 εναντίον της Arsenal 1-0, 2-1 και στις 4/12/2013 εναντίον της Everton 0-0, 0-1.

Στις αγορές τερμάτων τώρα το GG/NG έχουν εμφανιστεί 7 και 10 φορές αντίστοιχα ενώ το Over/Under 2,5 τέρματα 8 και 9 φορές αντίστοιχα.

Ας προχωρήσουμε όμως την ανάλυση της κλάσης με σκοπό να εντοπίσουμε πιθανά πονταρίσματα. Σπάμε τις 17 εμφανίσεις της κλάσης σε διαδοχικές πεντάδες και με την χρήση των κυλιόμενου μέσου όρου υπολογίζουμε τον μέσο όρο των μέσων όρων των πεντάδων. Ας δούμε τι γίνεται στις βασικές αγορές

Σύνολο τερμάτων

Οι 17 εμφανίσεις μας δίνουν 13 διαδοχικές πεντάδες. Όσον αφορά τα συνολικά τέρματα ο μέσος όρος των μέσων όρων των πεντάδων είναι 2,15 τέρματα με τυπική απόκλιση 0,57 τέρματα. Δηλαδή τα 2 όρια που κινείται θεωρητικά το σύνολο τερμάτων είναι 2,15+0,57=2,72 και 2,15-0,57=1,58.

Οι τελευταίες πεντάδες έχουν σημειώσει ανοδική πορεία και η τελευταία δε πεντάδα έχει μέσο όρο συνολικών τερμάτων 3,4 δηλαδή μία απόκλιση από τον γενικό μέσο όρο της τάξης του 1,25 δηλαδή πάνω από το 50% του ίδιου του μέσου όρου. Το 3,4 είναι η υψηλότερη τιμή που έχει υπάρξει σε μέσο όρο πεντάδας μέχρι τώρα. Αν θεωρήσουμε λοιπόν ότι έχει χτυπήσει το ανώτατο όριο ο μέσος όρος των συνολικών τερμάτων, στα επόμενα παιχνίδια θα πρέπει να συμπεριφερθεί πιο «λογικά» και να κινηθεί προς τον γενικό μέσο όρο.

Η τελευταία 4άδα έχει 14 τέρματα σύνολο. Θα χρησιμοποιήσουμε το ανώτατο όριο βάσει τυπικής απόκλισης δηλαδή τα 2,72 τέρματα σαν οδηγό για ένα είδος πρόβλεψης. Θα πούμε πόσα τέρματα πρέπει να σημειωθούν στο επόμενο παιχνίδι έτσι ώστε συν τα 14 ο μέσος όρος της νέας πεντάδας να είναι κοντά στο 2,72;

Δηλαδή (14+χ)/5=2,72 => χ=5*2,72-14=> χ=-0,4

Ασφαλώς και το παραπάνω αποτέλεσμα δεν έχει καμία λογική, αφού πως γίνεται να σημειωθούν -0,4 τέρματα σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα. Απλά το χρησιμοποιούμε σαν ένδειξη και οδηγό στην λήψη απόφασης ερμηνεύοντας ότι στις επόμενες αναμετρήσεις της κλάσης θα πρέπει να αναμένουμε χαμηλό σύνολο τερμάτων (πάντα θεωρητικά). Μπορούμε λοιπόν να ρισκάρουμε στο σημείο του Under 2,5 τέρματα για την επόμενη αναμέτρηση της κλάσης.

Εδώ να συμπληρώσω ότι τις 2 φορές που η κλάση εμφανίστηκε στις πρώτες αγωνιστικές σεζόν σημειώθηκε το Under 2,5 τέρματα.

18/9/2010 Everton-Newcastle 0-1, 0-1

23/8/2014 Swansea-Burnley 1-0, 1-0

Τελικό αποτέλεσμα

Όπως αναφερθήκαμε ήδη στο τελικό αποτέλεσμα είδαμε ότι το ποντάρισμα στον άσσο στην απόδοση που προσφέρεται δεν περιέχει την παραμικρή αξία. Και από την σκοπιά του κυλιόμενου μέσου όρου να το δούμε πάλι στο ίδιο καταλήγουμε. Ο μέσος όρος των μέσων όρων (των πεντάδων αποτελεσμάτων) του άσσου είναι 49% με τυπική απόκλιση 0,19 δηλαδή τα όρια είναι 30% και 68%. Στις τελευταίες 9 διαδοχικές πεντάδες ο μέσος όρος είναι κολλημένος στο  60% δηλαδή +0,11 τυπική απόκλιση από τον γενικό μέσο όρο. Οι 4 τελευταίες εμφανίσεις της κλάσης έχουν παράγει 3 άσσους. Ας δούμε τα σενάρια.

Αν στην επόμενη αναμέτρηση υπάρξει νίκη γηπεδούχου ο μέσος όρος της  νέας πεντάδας θα γίνει 4/5=80% ποσοστό που θα εμφανιστεί για πρώτη φορά.

Αν στην επόμενη αναμέτρηση δεν υπάρξει άσσος τότε ο μέσος όρος της νέα πεντάδας θα είναι και πάλι 3/5=60%.

Βλέπουμε ότι θεωρητικά η λογική συμπεριφορά θα είναι να μην υπάρξει ο άσσος.

Συνεπώς βλέπουμε ότι ίσως η εν λόγω αναμέτρηση αποτελεί μια καλή ευκαιρία για να ανοίξουμε ένα πορτοφόλιο στις αγορές Under 2,5 και Χ2. Μπορούμε να ορίσουμε τον στόχο κέρδους μας και επίσης τα stop loss μας στα 2 διαδοχικά πονταρίσματα ανά αγορά.

Πριν κλείσω να ενημερώσω ότι εναλλακτικά του Χ2 καλή επιλογή ίσως αποτελεί και το Asian Handicap Φιλοξενούμενος +1,25 τέρματα το οποίο την ώρα που γράφω προσφέρεται περίπου στο 1,57 αφού έχει καλυφθεί από γηπεδούχο μόλις 3 στις 17 φορές.

Η επαφή του με το Στοίχημα ξεκίνησε δουλεύοντας ως υπάλληλος σε πρακτορείο του Ο.Π.Α.Π. Είχε την τύχη ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου να είναι αρκετά ψαγμένος πάνω στην δουλειά του και συνδρομητής του περιοδικού «Τα Παιχνίδια της Τύχης» ,το οποίο και αποτέλεσε το πρώτο και καλύτερο «φροντιστήριο». Κατάλαβε βασικές έννοιες όπως τι είναι γκανιότα ,τι κρύβουν οι αποδόσεις , την ψυχολογική πίεση που ασκούν οι αποδόσεις και προσωπικά επέλεξε να δίνει σημασία στην συμπεριφορά των αποδόσεων μέσω στατιστικής ανάλυσης αυτών. Είναι δημιουργός και διαχειριστής του Oddstats.blogspot.com. Συνδεθείτε με τον Betako: Google+