Η 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ ολοκληρώνεται το βράδυ της Δευτέρας (28/09/2015, 19:30) στη Βέροια, με την τοπική ομάδα να υποδέχεται την ΑΕΚ. Ο «Δικέφαλος του Νότου» βρίσκεται (;;;) σε αναταραχή από την Τετάρτη λόγω της ήττας από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Κατά πόσο, όμως, είναι δικαιολογημένη και τι απαιτείται για τη συνέχεια;

Ήρθε, λοιπόν, και η πρώτη φετινή ήττα για την ΑΕΚ. Στο πρώτο crash test, όπως γράφαμε την Τετάρτη. Το 2-1 από τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη και, κυρίως, η εμφάνιση που πραγματοποίησε η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα, έβαλε τους πάντες στην ΑΕΚ υπό κρίση. Από τον προπονητή μέχρι τους παίκτες και από τον πρόεδρο/μεγαλομέτοχο μέχρι τον… φροντιστή. Υπάρχει εξήγηση και λογική για ποιο λόγο συνέβη αυτό, ωστόσο σε καμία περίπτωση το παιχνίδι στη Βέροια δεν είναι… τελικός για την ΑΕΚ, όπως τουλάχιστον παρουσιάζεται από μερίδα των ΜΜΕ.

Ας θυμηθούμε λίγο πού βρισκόταν η ΑΕΚ την προηγούμενη διετία: κατεστραμμένη αγωνιστικά και οικονομικά, βρέθηκε στα τάρταρα της Γ’ Εθνικής, πήρε την άνοδο στη Β’ και από εκεί, με συνοπτικές διαδικασίες, επέστρεψε στα μεγάλα σαλόνια. Ο κορμός της ομάδας, σε σχέση με την περυσινή σεζόν, έμεινε σχεδόν ο ίδιος. Αριστείδης Σοϊλέδης, Δημήτρης Κολοβέτσιος, Ανταμ Τζανετόπουλος, Δημήτρης Ανάκογλου, Γιάκομπ Γιόχανσον και Χρήστος Αραβίδης – που ξεκίνησαν στην Τούμπα – ήταν και πέρυσι στο βασικοί, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους Έλντερ Μπαρμπόσα, Βαγγέλη Πλατέλλα και Πέτρο Μάνταλο που πέρασαν ως αλλαγή κατά τη διάρκεια του β’ ημιχρόνου. Κοινώς, τα 6/11 (54,54%) και τα 9/14 (64,29%) της ΑΕΚ που έπαιξαν στη Θεσσαλονίκη, γνωριζόντουσαν πολύ καλά μεταξύ τους.

Αυτό όμως δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως η «Ένωση» θα μπορούσε να είναι έτοιμη για ένα τέτοιο απαιτητικό παιχνίδι. Οι περισσότεροι από τους παραπάνω δεν έχουν καμία ή σχεδόν καμία εμπειρία από αναμετρήσεις της Σούπερ Λιγκ και, ακόμη περισσότερο, αγωνιζόμενοι σε μία ομάδα με τις απαιτήσεις της ΑΕΚ. Πώς, λοιπόν, μπορείς να θεωρήσεις αποτυχημένο αποτέλεσμα μία ήττα στην Τούμπα όταν εκεί η ΑΕΚ έχανε όταν είχε και σαφώς καλύτερη και πιο έτοιμη ομάδα; Ειδικά από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ είχε στο πλευρό του 25.000 θεατές που δημιούργησαν «καυτή» ατμόσφαιρα; Και, ακόμη περισσότερο, από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ είναι σαφώς πιο έμπειρος και πιο δεμένος σαν ομάδα, έχοντας δώσει επιπλέον επτά (7) ευρωπαϊκά παιχνίδια για το Europa League!

Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι στο επερχόμενο παιχνίδι της Κυριακής, το 4-3-2-1 του Δέλλα στην Τούμπα δεν απέδωσε καθόλου. Ούτε αμυντικά ούτε και επιθετικά. Ο Ρόναλντ Βάργκας ήταν ίσως ο… καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ, ο Ντιέγκο Μπουονανότε έδειχνε εκτός κλίματος, ο Δημήτρης Ανάκογλου δεν μπόρεσε να καλύψει τις τρύπες και στα μπακ, οι Σοϊλέδης και Ροντρίγκο Γκάλο πολλές φορές βρέθηκαν εκτεθειμένοι από τους Δημήτρη Κωνσταντινίδη και Γκάρι Ροντρίγκες, αντίστοιχα. Δεν είναι, μάλιστα, τυχαίο το γεγονός πως ο Γκάλο χάνει τον Ροντρίγκες στη φάση του 1-1 και ο Σοϊλέδης κάνει εντελώς αχρείαστο πέναλτι – δείγμα της θολούρας του – για να έρθει το 2-1.

Το παιχνίδι στη Βέροια είναι, προφανώς, εντελώς διαφορετικό. Η ΑΕΚ (στο 1.72 στην 1x2-bet.gr) θα έχει τη συμπαράσταση των φίλων της και, εννοείται πως, η ποιότητα της τοπικής ομάδας απέχει παρασάγγας από αυτή του «Δικεφάλου του Βορρά». Φάνηκε, άλλωστε, και στο 0-3 με το οποίο ο ΠΑΟΚ είχε περάσει προ ημερών (12/09) από την πρωτεύουσα της Ημαθίας. Η «Βασίλισσα του Βορρά», φυσικά, δεν πρόκειται να παραδοθεί αμαχητί. Έμεινε στο 1-1 με τον δυνατό ΠΑΣ Γιάννενα στην πρεμιέρα, όταν και ισοφάρισε στις καθυστερήσεις, πήρε σπουδαίο διπλό με 2-0 στην Κομοτηνή από τον Πανθρακικό με ισάριθμα τέρματα του Τζαμέλ Αμπντούν, έχασε από τον ΠΑΟΚ και την Τετάρτη πήρε ισοπαλία 1-1 στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό, έχοντας μάλιστα προηγηθεί στο σκορ – το γκολ ο Θωμάς Ναζλίδης που είχε σκοράρει και στην πρεμιέρα.

Ο τραυματισμός του Αντρέ Σιμόες μάλλον… βοηθάει τον Δέλλα να επαναφέρει το σαφώς πιο ταιριαστό στην ΑΕΚ 4-2-3-1. Ο Ανάκογλου θα πάρει θέση στο πλάι του Γιόχανσον στα χαφ ενώ η λογική λέει πως Μάνταλος και Πλατέλλας θα βρεθούν στο αρχικό σχήμα και τις πτέρυγες, με τον Βάργκας – πιθανότατα – να ξεκινάει από τον πάγκο. Ο Αραβίδης δεν χάνει τη θέση του στην κορυφή της επίθεσης μετά και το γκολ που πέτυχε στην Τούμπα, ούτε ο Μπουονανότε πίσω από αυτόν ενώ οι τέσσερις από τους πέντε της άμυνας – του τερματοφύλακα Αλέν Μπαρόχα, που ήταν εξαιρετικός την Τετάρτη, συμπεριλαμβανομένου – θα μείνουν οι ίδιοι. Ερωτηματικό αποτελεί η θέση του αριστερού μπακ, με τον Σοϊλέδη να… απειλείται από τον Ντιντάκ Βίλα.

Κακά τα ψέματα, η ΑΕΚ σε αυτό το ματς φαινομενικά έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο και σίγουρα οι φίλοι της θα την… στήσουν στον τοίχο εάν δεν το κερδίσει. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται «τελικός». Στόχος για την ΑΕΚ δεν είναι το πρωτάθλημα. Αυτό δεν συμβαίνει – και δεν μπορεί να συμβαίνει – σε καμία περίπτωση κι ας μην βγαίνει κανείς από την «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ να το ξεκαθαρίσει. Στόχος της ΑΕΚ για φέτος είναι η επιστροφή στην πραγματικότητα της Σούπερ Λιγκ και στις ψηλές θέσεις. Τι εννοώ με το «ψηλές θέσεις»; Εντός πεντάδας, εντός ευρωπαϊκών εισιτηρίων. Και τέτοια παιχνίδια, όπως αυτό κόντρα στη Βέροια (στο 5.25 στην 1x2-bet.gr), κερδίζονται και με τη φανέλα. Που, μπορεί να είναι ομάδα Β’ και Γ’ Εθνικής, αφού εκεί ήταν η ΑΕΚ την περασμένη διετία, όμως δεν παύει να είναι φανέλα της ΑΕΚ.

Στοιχηματικά; Διπλό και μάλιστα από το ημίχρονο (στο 2.62 στην 1×2-bet.gr).

veroia-aek-kouponi-stoixima

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).