Στην κούρσα των Προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ φαβορί στα στοιχήματα παραμένει εδώ και μήνες η Hillary Clinton (2,20). Κατά πόδας ακολουθεί ο υποψήφιος του Ρεπουμπλανικού κόμματος, Jeb Bush (5,50) και όλοι μιλούσαν για μια μονομαχία μεταξύ των δυο τους. Τα πράγματα μοιάζει να αλλάζουν όμως, αφού από το καλοκαίρι ένας ακόμα υποψήφιος φαίνεται να κερδίζει τις εντυπώσεις. Μια πιθανή νίκη του πληρώνει πια από 6 έως και 12 φορές τα χρήματά σας, όταν μέχρι το Μάιο η απόδοση ήταν μεταξύ 50 και 100.

Το όνομά του; Donald Trump.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά όμως. Η απόδοση της Hillary ξεκίνησε από το 17 τον Αύγουστο του 2012, όταν προσφέρθηκε το στοίχημα των προεδρικών εκλογών για πρώτη φορά. Από τότε, οι παίκτες τοποθέτησαν τα πονταρίσματά τους υπέρ της πρώην Πρώτης Κυρίας κι έκτοτε η απόδοση κατηφορίζει. Για πρώτη φορά άγγιξε το 3,00 στα τέλη του 2013, ενώ φέτος έπεσε και κάτω από το 2,00. Η χαμηλότερη απόδοση που καταγράφηκε, σημειώθηκε στην PaddyPower, όταν η νίκη της πλήρωνε 1,67 φορές τα χρήματα των παικτών.

Στο μεταξύ, πριν ένα μήνα η κατάσταση φάνηκε να αντιστρέφεται. Εκεί που η απόδοση είχε σταθεροποιηθεί στα επίπεδα του 1,90, βρέθηκαν εταιρίες να προσφέρουν το στοίχημα στο 2,00. Αυτές τις μέρες, μπορείτε να στοιχηματίσετε υπέρ της Clinton στο 2,20 σε αρκετές εταιρίες, με τη μεγαλύτερη απόδοση να βρίσκεται στο 2,40 στο ανταλλακτήριο στοιχημάτων της Betfair.

Παρόμοια πορεία καταγράφει και η απόδοση του Jeb Bush στις αγορές στοιχημάτων, αδερφού του George W. Bush. Η αρχική απόδοση του 20,0 (2013) ακολούθησε πτωτική τάση κι έπεσε κάτω από το 10,0 προς τα τέλη του 2014. Κι εκεί που τους πρώτους μήνες του φετινού καλοκαιριού η πτώση τερματίστηκε στο 4,00, τις τελευταίες βδομάδες, η απόδοση ξαναέφτασε το 5,50, με κάποιες εταιρίες στοιχημάτων να διακόπτουν προσωρινά το στοιχηματισμό.

Και ξαφνικά…

Ο Donald Trump τρίτο φαβορί στα στοιχήματα

Φυσικά οι παραπάνω άνοδοι των αποδόσεων των δύο μεγάλων φαβορί δεν είναι αδικαιολόγητες. Ο λόγος ακούει στο όνομα Donald Trump, ο οποίος εξοστράκισε από την τρίτη θέση των φαβορί τον Joe Biden (15,0).

Η πτώση που κατέγραψε το στοίχημα υπέρ της νίκης του Trump είναι εντυπωσιακή και σπανίζει, ειδικά στις αγορές των μακροχρόνιων στοιχημάτων, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για εκλογές! Στα 15 χρόνια που παρακολουθώ την παγκόσμια αγορά των τυχερών παιχνιδιών, δε θυμάμαι τέτοια πτώση απόδοσης στοιχήματος σε εκλογική αναμέτρηση.

Τα πρώτα στοιχήματα του 2013 και 2014 πλήρωναν τους τολμηρούς παίκτες 100 φορές τα χρήματά τους. Η εταιρία Stan James μάλιστα έκανε την υπέρβαση το Δεκέμβρη του 2014 και πρόσφερε απόδοση 251,0 για τον Donald Trump.

Το Μάρτιο του 2015 φάνηκε για πρώτη φορά μια ανεπαίσθητη προτίμηση των παικτών υπέρ του Trump, αφού κάποιες εταιρίες έδιναν απόδοση 51,0. Όσο όμως η δημοτικότητα του Trump μεγάλωνε, τόσο η προτίμηση αυτή γιγαντώθηκε για να αποκτήσει ξέφρενη πορεία από τον Ιούλιο κι έπειτα. Η μία μετά την άλλη εταιρίες στοιχημάτων χαμήλωναν ολοένα και περισσότερο την απόδοση στα στοιχήματά τους, για να φτάσει πλέον η 20η Αυγούστου και να προσφέρει η William Hill μονοψήφια απόδοση για τον Trump (8,00)!

H πτώση μοιάζει να συνεχίζεται κιόλας, αφού η ίδια εταιρία κατέβασε την απόδοση στο 6,00 μόλις στις 6 του μηνός, ενώ κι άλλες εταιρίες ακολούθησαν το παράδειγμά της και δίνουν πια μονοψήφιες αποδόσεις υπέρ του Donald Trump.

Είναι η δυναμική του τόσο μεγάλη ώστε τουλάχιστον να ξεπεράσει τον έτερο υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων, Jeb Bush και να βρεθεί αντιμέτωπος με την υποψήφια των Δημοκρατών; Τα στοιχήματα δίνουν ακόμα φαβορί τον Jeb Bush για την υποψηφιότητα του χρίσματος στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα, αν κι εκεί φυσικά ο Trump έχει σκαρφαλώσει στη δεύτερη θέση των φαβορί.

Πάντως, υπάρχει κι ένα άλλο στοίχημα που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά ίσως ξεφεύγει από το ραντάρ των παικτών. Μιλάω για το στοίχημα που αφορά το φύλο του επόμενου Προέδρου των ΗΠΑ. Μπορεί το ενδεχόμενο να είναι άντρας ο επόμενος Πρόεδρος να είναι το φαβορί, κανείς όμως δεν μπορεί να παραβλέψει την άνοδο που σημειώνει η απόδοση εδώ και δύο χρόνια.

Αναμφισβήτητα η παρουσία της Clinton παίζει καθοριστικό ρόλο στην πορεία του στοιχήματος αυτού. Μήπως όμως τελικά ο Trump… γυρίσει το παιχνίδι την τελευταία στιγμή; Με 14 μήνες να απομένουν μέχρι τις Προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, το σίγουρο είναι ότι οι παίκτες των μακροχρόνιων στοιχημάτων δε θα πλήξουν.

Εικόνες από Oddschecker

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Exit mobile version