Το πρωτάθλημα του NFL ξεκινά. Ένα από τα δημοφιλέστερα αθλήματα της Αμερικανικής ηπείρου θα προσελκύσει για άλλη μια σεζόν το ενδιαφέρον των παικτών του στοιχήματος, με αποκορύφωμα το Super Bowl 50, που είναι προγραμματισμένο για τις 7 Φεβρουαρίου, 2016. Ωστόσο, ήδη παρατηρείται μια κινητικότητα στις αποδόσεις των ομάδων. Σήμερα θα δούμε κάποιες εξ αυτών.

Seattle Seahawks

Φαβορί για την κατάκτηση του φετινού Super Bowl είναι η ομάδα του Seattle. Η υψηλότερη απόδοση που μπορείτε να στοιχηματίσετε τους περσινούς φιναλίστ πριν την έναρξη της κανονικής περιόδου είναι 6,00. Όπως όμως συνηθίζεται, οι αποδόσεις ήταν σε υψηλότερα επίπεδα όταν οι εταιρίες στοιχημάτων πρόσφεραν για πρώτη φορά στοιχήματα για το 50ο Super Bowl το Φεβρουάριο. Ακόμα και 7,30 έφτασε αρχικά η απόδοση, οπότε όλο και περισσότεροι παίκτες (ανάμεσά τους σίγουρα και κάποιοι από τους οπαδούς τους, γνωστοί ως ο 12ος παίκτης) πόνταραν τα χρήματά τους πάνω στους Seahawks. Το αποτέλεσμα ήταν η απόδοση να πέσει έως και στο 5,00, που είναι η χαμηλότερη απόδοση τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, όπως φαίνεται και στο παρακάτω γράφημα.

Green Bay Packers

Δεύτερο φαβορί είναι η ομάδα με τους περισσότερους τίτλους (13) στην ιστορία του NFL. Οι Green Bay Packers από το Wisconsin έχουν περίπου 11% πιθανότητα να κερδίσουν το Super Bowl το 2016, σύμφωνα με τις αποδόσεις των εταιριών. Coral και Bet365 προσφέρουν τη μεγαλύτερη απόδοση (8,50) πριν την έναρξη της κανονικής σεζόν, ωστόσο και πάλι εμφανίζεται πτωτική τάση στην απόδοση του δεύτερου φαβορί. Η υψηλότερη απόδοση που τυπώθηκε στο γράφημα ήταν 10,0 κι έκτοτε η απόδοση βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, καταγράφοντας το 6,50 ως το χαμηλότερο σημείο του παρακάτω γραφήματος.

New England Patriots

Η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα μοιάζει να είναι η ομάδα από τη Βοστώνη, όσον αφορά την πτώση των αποδόσεων στις ομάδες-φαβορί. Αντίστροφη, λοιπόν, πορεία ακολούθησε μέχρι στιγμής η απόδοση των περσινών πρωταθλητών για να επαναλάβουν το θρίαμβο τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Ξεκινώντας από το 5,0 στο ανταλλακτήριο στοιχημάτων της Betfair, η απόδοση εκτοξεύθηκε ακόμα και μέχρι το 14,50, για να βρεθεί τελικά στο 9,00 λίγες ώρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, σημειώνοντας πτώση τις τελευταίες μέρες, ειδικά στα ανταλλακτήρια (Betdaq, Matchbook). Οι παραδοσιακοί bookmakers πάντως δεν έπεσαν στην παγίδα και προτίμησαν να ανεβάζουν αργά και σταθερά την απόδοση των Patriots.

Indianapolis Colts

Εντυπωσιακή πτώση παρουσιάζει η απόδοση των Colts στις στοιχηματικές αγορές παγκοσμίως. Έχοντας πονταριστεί σε αποδόσεις της τάξης του 15,0 και 20,0, η ομάδα από την Indiana φαίνεται ότι κέρδισε τις προτιμήσεις των παικτών και ιδιαίτερα των… έξυπνων παικτών, αφού πλέον η απόδοση σταθεροποιήθηκε στο 10,0. Δε λείπουν πάντως και οι εταιρίες που έριξαν την απόδοση σε μονοψήφια νούμερα, ανάμεσά τους και οι traders των ανταλλακτηρίων. Είναι άραγε ένας προάγγελος για μια πιθανή συμμετοχή των Colts στο Super Bowl; Ίδωμεν.

Πάντως στο ίδιο μήκος κύματος κινείται η απόδοση των Indianapolis Colts και για την κατάκτηση του AFC (American Football Conference).

Καθώς το πρωτάθλημα του NFL 2015 θα προχωρά, θα υπάρξουν αναμφισβήτητα ανακατατάξεις όσον αφορά τις πιθανότητες για κάθε ομάδα, όπως αυτές ερμηνεύονται από τις αποδόσεις στα στοιχήματα. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν οι υπάρχουσες τάσεις θα επικρατήσουν και ποιες από αυτές θα αντιστραφούν, ανάλογα με τα αποτελέσματα που θα φέρνουν οι ομάδες. Πάντως με τα μέχρι τώρα στοιχεία, θα απέφευγα ένα στοίχημα στους Patriots, και την ίδια στιγμή θα εμπιστευόμουν περισσότερο την ομάδα της Indianapolis.

Γραφήματα από Oddschecker

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.