Με τζίρο 41.000 λίρες (63.000 δολάρια) στο ανταλλακτήριο στοιχημάτων, Betfair, το στοίχημα για κατάκτηση του World Series 2015 του MLB δίνει μια πρώτη ευκαιρία για προβλέψεις. Τα δύο πρώτα φαβορί προέρχονται από την American League, ενώ οι St. Louis Cardinals της National League έρχονται τρίτοι στις προτιμήσεις των παικτών, σύμφωνα με τις αποδόσεις.

Με το μπέιζμπολ να συγκεντρώνει τους περισσότερους θεατές από όλα τα αθλήματα στον κόσμο (74 εκατ. θεατές το 2013), το ενδιαφέρον αναμένεται να κορυφωθεί στα τέλη Οκτώβρη οπότε και διεξάγεται το World Series.

Φανταστείτε τον τζίρο του στοιχήματος αυτού, αν η Betfair επέτρεπε την πρόσβαση σε Αμερικάνους κατοίκους!

Toronto Blue Jays: Από τα ψηλά στα χαμηλά κι ακόμα χαμηλότερα!

Τα πρώτα στοιχήματα υπέρ της μοναδικής ομάδας μπέιζμπολ εκτός των ΗΠΑ και φαβορί αυτή τη στιγμή, «ταιριάστηκαν» (matched) μεταξύ 25 και 30. Ακολούθησε μια ισχυρή πτωτική τάση που έφερε τις αποδόσεις σε μονοψήφια νούμερα. Αφού οι αποδόσεις σταθεροποιήθηκαν για κάποιο διάστημα κοντά στο 8,00, πλέον φαίνεται ότι ξαναμπαίνουν σε καθοδική τροχιά.

Τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο, τις καλύτερες αποδόσεις (5,00) προσφέρουν εταιρίες του ιντερνετικού στοιχήματος όπως η 32Red, Coral και Ladbrokes μεταξύ άλλων.

Royals και Cardinals: Πτώσεις με ημερομηνία λήξης;

Στην περίπτωση των Kansas City Royals, η πτώση που εμφανίζεται στο γράφημα των αποδόσεων φαίνεται σαν να έχει τερματιστεί. Η πτωτική γραμμή τάσης διακόπηκε πριν λίγο καιρό. Θα απέφευγα ένα στοίχημα υπέρ των Royals σε αυτή τη φάση, ειδικά μάλιστα αν τυπωθεί τιμή μεγαλύτερη της πιο πρόσφατης υψηλής (7,0) στο γράφημα.

Όσον αφορά τους St. Louis Cardinals, οι αποδόσεις έχουν σίγουρα βρει στήριξη στο επίπεδο του 6,0, όπως φαίνεται παραπάνω. Θα διατηρούσα την ομάδα που αγωνίζεται στο National League, στο ραντάρ μου για μια πιθανή διάσπαση της στήριξης. Σε εκείνη την περίπτωση, θα προσπαθούσα να εκμεταλλευτώ τον ενθουσιασμό των παικτών που θα έσπευδαν να ποντάρουν τους Cardinals σε αποδόσεις κάτω του 6,00.

Τρεις πτώσεις αποδόσεων που ξεχωρίζουν

Rangers, Mets και Cubs εμφανίζουν πτώσεις στα γραφήματα του ανταλλακτηρίου. Αναμφισβήτητα οι διακυμάνσεις που παρακολουθούμε εξαρτώνται άμεσα από τα αποτελέσματα των ομάδων και θα γίνουν πιο απότομες όσο πλησιάζουμε στην ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου.

Από την άλλη, ποιος μπορεί να αγνοήσει τις σημαντικές μεταβολές που ήδη παρατηρούνται στα παραπάνω γραφήματα. Και οι τρεις ομάδες φαίνεται να κερδίζουν το ενδιαφέρον των παικτών που δέχονται να ποντάρουν σε ολοένα και χαμηλότερες αποδόσεις. Αν και στο τέλος μόνο μία θα στεφθεί πρωταθλήτρια στο MLB, ποιος μπορεί να αποκλείσει κάποια εκ των παραπάνω ομάδων;

opap-baseball-world-series-betting-odds-chart

Άλλωστε, στο τέλος, η απόδοση του νικητή του World Series θα παρουσιάζει μια συνεχή πτωτική πορεία. Γιατί λοιπόν να μην προλάβουμε μια γενναιόδωρη απόδοση; Το ζήτημα είναι να εντοπίσουμε τους πιθανούς τελικούς διεκδικητές και για αυτό αναζητούμε αποδόσεις που παρουσιάζουν κάθοδο. Πάντως, οι αποδόσεις για τους Mets φτάνουν ακόμα και το 8,0 σε SkyBet και Betfred, ενώ για τους Rangers και Cubs οι BoyleSports, BetVictor και Coral πληρώνουν έχω και 17 φορές τα χρήματα των πελατών τους.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.