Από εντελώς διαφορετική αφετηρία θα μπουν στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, ΑΕΚ και Ηρακλής, καθώς κοντράρονται στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ (Σάββατο 24/10, 19:30). Ο «Δικέφαλος του Νότου» προσπαθεί να συνέρθει από τη βαριά ήττα 4-0 από τον Ολυμπιακό και την απομάκρυνση του Τραϊανού Δέλλα, τη στιγμή που ο «Γηραιός» έχει σαφώς καλύτερη ψυχολογία μετά και το 3-3 με τον ΠΑΟΚ στο τοπικό ντέρμπι.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το διαζύγιο ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Δέλλα, τα γράψαμε και προ ημερών. Στον πάγκο της «Ένωσης» θα βρίσκεται – τουλάχιστον – για το παιχνίδι με τον Ηρακλή ο Στέλιος Μανωλάς που θα προσπαθήσει να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε ο προκάτοχός του: η ΑΕΚ μετράει 3/3 μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο, έχοντας κερδίσει Πλατανιά (3-0 άνετα), ΠΑΣ Γιάννενα (3-1 με ανατροπή) και Ατρόμητο (1-0 στο φινάλε).

Η λογική λέει πως ο Μανωλάς δεν θα πάει σε δραστικές αλλαγές σε σχέση με το σχήμα που κατέβαζε ο Δέλλας: Αλαϊν Μπαρόχα κάτω από τα δοκάρια, Ροντρίγκο Γκάλο και Ντιντάκ Βίλα στα άκρα της άμυνας, Άνταμ Τζανετόπουλος και Δημήτρης Κολοβέτσιος στα στόπερ, Γιάκομπ Γιόχανσον και Αντρέ Σιμόες στα χαφ και Χρήστος Αραβίδης στην κορυφή της επίθεσης. Η μεσοεπιθετική τριάδα λογικά θα αποτελείται από τους Ντιέγκο Μπουονανότε, Πέτρο Μάνταλο και Βαγγέλη Πλατέλλα, ωστόσο δεν αποκλείεται η χρησιμοποίηση των Έλντερ Μπαρμπόσα και Ρόναλντ Βάργκας. Πάντως, δεν αποκλείεται να γίνει κι η έκπληξη κι ο Μανωλάς να ξεκινήσει με 4-4-2 και τον Μακόλεϊ Κρισάντους στο πλευρό του Αραβίδη.

Το θέμα δεν είναι τόσο αγωνιστικό, όσο το πόσο θα έχουν επηρεαστεί οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ μετά την απομάκρυνση του Δέλλα. Ο «Κολοσσός» δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα στα αποδυτήρια, οι παίκτες τον ήξεραν και τον σέβονταν και προς τα έξω δεν είχε διαρρεύσει κάτι δυσάρεστο. Προφανώς και υπήρχαν κάποιες μικρο-εξαιρέσεις, όπως το θέμα με τον Ράφικ Τζιμπούρ στην προετοιμασία ή του Μπουονανότε που… θέλει να παίζει 90 λεπτά. Αυτά, όμως, είναι μέσα στο παιχνίδι. Πώς θα αντιδράσουν τώρα και μετά την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία; Άγνωστο…

Μία ακόμη παράμετρος, αρκετά σημαντική, είναι το ποια θα είναι η αντίδραση του κόσμου. Η λογική λέει πως θα βρίσκονται στο ΟΑΚΑ περίπου 10.000 φίλοι της ΑΕΚ που, όμως, οι μεν θα είναι έτοιμοι να αποδοκιμάσουν τους παίκτες στην πρώτη… λάθος πάσα ενώ οι δε θα τα βάζουν με τον Δημήτρη Μελισσανίδη και την υπόλοιπη διοίκηση επειδή εξώθησε σε παραίτηση τον Δέλλα. Όπως και το σήμα της ΑΕΚ, αλλού βλέπει το ένα κεφάλι, αλλού το άλλο…

Κάπου εκεί υπάρχει και ο Ηρακλής. Ο οποίος παραμένει αήττητος μακριά από το «Καυτανζόγλειο Στάδιο», έχοντας κερδίσει 1-0 στην πρεμιέρα στην Καλλονή (με το γκολ του Εμάνουελ Περόνε, είναι και το μοναδικό «τρίποντο» μέχρι στιγμής) και έχοντας στη συνέχεια αποσπάσει ισοπαλίες σε Πλατανιά (0-0) και Γιάννενα (2-2 με τα γκολ των Απόστολου Βέλλιου και Παύλου Κυριακίδη). Γενικώς, οι «κυανόλευκοι» αρέσκονται στις ισοπαλίες, έχοντας τέσσερις μετά από επτά αγωνιστικές, αλλά και δύο (εντός έδρας ήττες).

Ο Νίκος Παπαδόπουλος, που θυμίζει σε πολλά πράγματα τον Δέλλα, έχει διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό τον περυσινό κορμό της ομάδας που ανέβηκε σχετικά εύκολα στη Σούπερ Λιγκ, ωστόσο υπάρχουν και δυο-τρεις σημαντικές προσθήκες όπως αυτές του τερματοφύλακα Ντούσαν Πέρνις – που απέκρουσε πέναλτι στο πρόσφατο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ) και του φορ Βέλλιου, ο οποίος επέστρεψε στο «Γηραιό» και είναι σε φόρμα: γκολ στο 1-1 με την Ξάνθη, γκολ στο 2-2 στα Γιάννενα, γκολ στο 3-3 με τον ΠΑΟΚ. Κοινώς, ο πρώην επιθετικός της Έβερτον σκοράρει ανελλιπώς στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές.

Οι «κυανόλευκοι» παρουσιάστηκαν αρκετά δυνατοί στις στημένες φάσεις απέναντι στον ΠΑΟΚ, πετυχαίνοντας δυο γκολ με αυτόν τον τρόπο με τους Γιώργο Μακρή και Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι, ενώ η ΑΕΚ δείχνει αδυναμία, ούσα και μία από τις πλέον κοντές ομάδες του πρωταθλήματος. Δεν αποκλείεται το παιχνίδι να κριθεί στις στημένες φάσεις, εκτός κι αν η μεσοεπιθετική γραμμή των γηπεδούχων καταφέρει να βρει χώρους και διαδρόμους για να κάνει παιχνίδι.

Δεν περιμένω κάποια τρομερή αντίδραση από τους παίκτες της ΑΕΚ (στο 1.47 στην 1×2-bet.gr), δεν περιμένω δηλαδή να βγάλουν εγωισμό για να δείξουν πως δεν φταίνε (φταίνε αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό) εκείνοι για την απομάκρυνση του Δέλλα. Ωστόσο, η ποιότητά τους είναι σαφώς ανώτερη από εκείνη των παικτών του Ηρακλή (στο 7.76 στην 1x2-bet.gr) και περιμένω εύκολα ή δύσκολα να φτάσουν στη νίκη. Το έκαναν και πέρυσι, με πολλούς από τους ποδοσφαιριστές που θα είναι σήμερα στο ΟΑΚΑ να είναι και τότε, στο 1-0 της ΑΕΚ με το γκολ του Δημήτρη Ανάκογλου. Μαζί με τον άσο, πιθανό σημείο μου μοιάζει και το 2-3 γκολ (στο 1.91 στην 1x2-bet.gr), με 2-0 στο (στο 4.51 στην 1x2-bet.gr) και 2-1 (στο 7.85 στην 1×2-bet.gr) για ακριβές σκορ.

aek-iraklis-1x2-bet

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).