Για δεύτερο παιχνίδι η ΑΕΚ θα παραταχθεί έχοντας στην τεχνική της ηγεσία τον Στέλιο Μανωλά. Κι αν το πρώτο εμπόδιο αποδείχθηκε σχετικά χαμηλό, με το επιβλητικό 5-1 επί του Ηρακλή στο Ολυμπιακό Στάδιο, το δεύτερο είναι σαφώς ψηλότερο: αναμέτρηση με την Ξάνθη στα Πηγάδια, για την πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας (Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, 15:30).

Η αποχώρηση του Τραϊανού Δέλλα φαίνεται πως δημιούργησε μικρές αναταράξεις στα αποδυτήρια της ΑΕΚ. Η συνέχεια φάνηκε να είναι φυσιολογική, αφού με τον Μανωλά στον πάγκο και με ελάχιστες αλλαγές στην ενδεκάδα, η «Ένωση» διέλυσε τον Ηρακλή, αποκτώντας ηρεμία ενόψει της συνέχειας και ψυχολογία ενόψει των υποχρεώσεων με Ξάνθη για το Κύπελλο και Παναθηναϊκό για τη Σούπερ Λίγκα. Με τους Πανελευσινιακό (εντός) και Λάρισα (εκτός) να είναι, επίσης, στον ίδιο όμιλο, η αλήθεια είναι πως δεν παίρνει την ΑΕΚ να κάνει ήττα, εκτός κι αν πάρει δυο σερί νίκες στη συνέχεια.

Οι δυο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες πριν από περίπου δυο μήνες (στις 29 Αυγούστου για την ακρίβεια), για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, μένοντας στο 0-0 στα Πηγάδια, σε ένα παιχνίδι με ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες. Φοβόταν ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη. Εκείνη ήταν η πρώτη – και μοναδική ως τώρα – ισοπαλία για την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, τη στιγμή που η Ξάνθη έχει συνολικά πέντε έπειτα από οκτώ αγωνιστικές. Το κακό για την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου είναι πως σκοράρει με πολύ μεγάλη δυσκολία. Το μαρτυρούν τα μόλις τέσσερα (4) γκολ ενεργητικό – δεύτερη χειρότερη επίθεση στην κατηγορία. Επίσης, οι Ακρίτες δεν έχουν και την καλύτερη δυνατή ψυχολογία, αφού έχουν να κερδίσουν από τις 13 Σεπτεμβρίου και το 1-0 επί του Ατρόμητου στο Περιστέρι – μοναδική νίκη φέτος!

Βέβαια, η Ξάνθη έχει δεχθεί και μόλις έξι (6) γκολ μέχρι στιγμής – δεύτερη καλύτερη άμυνα στην κατηγορία – και μάλιστα τα τρία εξ αυτών ήταν σε ένα και μόνο παιχνίδι, στην ήττα 3-1 από τον Ολυμπιακό. Κι απομένει να φανεί εάν θα μπορέσει η ΑΕΚ να διασπάσει αυτή την καλά οργανωμένη άμυνα. Ειδικά από τη στιγμή που δεν είναι στην αποστολή ούτε ο «μαέστρος» Πέτρος Μάνταλος, ούτε και ο σκόρερ Χρήστος Αραβίδης ενώ θα απουσιάσει και ο χαφ Δημήτρης Ανάκογλου που θα μπορούσε να δώσει ανάσες σε έναν εκ των Αντρέ Σιμόες και Γιάκομπ Γιόχανσον. Ο Μανωλάς θα κάνει κάποιες αλλαγές, ωστόσο δεν πρόκειται να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τη δομή της ομάδας.

Πιθανότατα να πάρει χρόνο συμμετοχής κάτω από τα δοκάρια ο Ηλίας Βούρας, ίσως επιστρέψουν κι οι Αριστείδης Σοϊλέδης, Άνταμ Τζανετόπουλος στην άμυνα, πιθανότατα θα πάρει θέση βασικού στη μεσαία γραμμή ο Μιγκέλ Ανχελ Κορδέρο, ο Μακόλεϊ Κρισάντους θα ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης ενώ πίσω του λογικά θα βρεθούν οι Ντιέγκο Μπουονανότε, Βαγγέλης Πλατέλλας και Έλντερ Μπαρμπόσα. Όχι κι άσχημη ενδεκάδα, δηλαδή. Το θέμα είναι να υπάρχει διάθεση για ποδόσφαιρο και, μέχρι στιγμής, άπαντες στην ΑΕΚ έχουν δείξει πως την έχουν. Άλλωστε, το Κύπελλο είναι ένας από τους δυο στόχους της «Ένωσης».

Από την άλλη, ο Λουτσέσκου θα προσπαθήσει να «χτυπήσει» με τις στημένες φάσεις, κατά κύριο λόγο. Η Ξάνθη θα έχει και αυτή αλλαγές στην ενδεκάδα της, αλλά η φιλοσοφία δεν θα αλλάξει ιδιαίτερα: φουλ άμυνα και γρήγορα στην κόντρα. Αν έρθει κάποιο γκολ, έχει καλώς. Αν όχι, πρώτο μέλημα το να μη δεχθεί. Δεν πρόκειται να ρισκάρει ο Ρουμάνος τεχνικός παίκτες των οποίων η κατάσταση δεν είναι 100%, όπως για παράδειγμα με τον Άντριαν Λουσέρο, μιας και ακολουθεί το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, το οποίο σαφώς και έχει μεγαλύτερη σημασία για την Ξάνθη, αφού έχει μείνει αρκετά χαμηλά στη βαθμολογία.

Βέβαια και για την ΑΕΚ ακολουθεί σπουδαίο παιχνίδι, το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Παιχνίδι στο οποίο ο «Δικέφαλος του Νότου» θα πρέπει, επιτέλους, να κάνει μια καλή εμφάνιση σε ντέρμπι και να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα. Μετά τις ήττες από ΠΑΟΚ (2-1 στην Τούμπα με ανατροπή) και Ολυμπιακό (4-0 στο Γεώργιος Καραϊσκάκης με καλό πρώτο μέρος και κάκιστο δεύτερο που έφερε και την απομάκρυνση του Δέλλα), η ΑΕΚ χρωστάει κάτι και στον εαυτό της και στον κόσμο της.

Ως τότε, όμως, προέχει η αναμέτρηση με την Ξάνθη (στο 3.10 στην 1×2-bet.gr). Η λογική λέει πως το παιχνίδι με την ΑΕΚ (στο 2.32 στην 1x2-bet.gr) θα κριθεί στο ένα γκολ – κι αν έρθει και αυτό. Πρώτο σημείο το under 2,5 (στο 1.50 στην 1x2-bet.gr) και με λίγο ρίσκο παραπάνω το 0-1 γκολ (στο 2.37 στην 1×2-bet.gr).

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Exit mobile version