Εύκολο; Κάθε άλλο. Θεωρητικά τουλάχιστον. Στα χαρτιά, το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Αστέρα Τρίπολης που θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο την Κυριακή (8/11, 19:30) στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα, είναι πολύ… πονηρό και σίγουρα πρόκειται για μια αναμέτρηση μεταξύ δυο ομάδων που έχουν ως στόχο, τουλάχιστον, να βρεθούν στα πλέι οφ διεκδικώντας ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη σεζόν.

Στο παιχνίδι αυτό ο Γκουστάβο Πογιέτ θα βρεθεί για πρώτη φορά στον πάγκο της ΑΕΚ ως γηπεδούχος. Κοινώς, θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τη… ζέστη του ΟΑΚΑ και των φίλων της ομάδας του που θα πάνε αρκετοί – υπολογίζονται περί τους 20.000 να βρεθούν στο Μαρούσι το βράδυ της Κυριακής – με την ελπίδα να πανηγυρίσουν την πέμπτη νίκη σε ισάριθμους εντός έδρας αγώνες. Γιατί είτε με τον Τραϊανό Δέλλα στον πάγκο είτε με τον Στέλιο Μανωλά, η ΑΕΚ βαθμό στο ΟΑΚΑ δεν έχασε (3-0 τον Πλατανιά, 3-1 τον ΠΑΣ Γιάννενα, 1-0 τον Ατρόμητο και 5-1 τον Ηρακλή).

Ο νεοφερμένος Ουρουγουανός προπονητής της ΑΕΚ, δύσκολα θα προβεί σε ιδιαίτερες αλλαγές σε σχέση με τα τρία τελευταία παιχνίδια – δηλαδή το θρίαμβο επί του Ηρακλή, το 1-0 επί της Ξάνθης στα Πηγάδια για το Κύπελλο και το 0-0 με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Υπάρχουν πάντως τρία ερωτηματικά: το πρώτο έχει να κάνει με την απουσία του Ντιντάκ Βίλα από το αριστερό άκρο της άμυνας, με τον Αριστείδη Σοϊλέδη να επιστρέφει μετά την ήττα 2-1 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Το δεύτερο, με την κατάσταση του Πέτρου Μάνταλου, αφού ο ιθύνων νους της «Ένωσης» χτύπησε στο αθηναϊκό ντέρμπι και είναι αμφίβολος ενώ αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Χρήστου Αραβίδη, που δεν έπαιξε στο συγκεκριμένο ματς.

Δεν αποκλείεται ο Μακόλεϊ Κρισάντους να ηγηθεί ξανά της επιθετικής γραμμής της ΑΕΚ (στο 1.63 στην 1x2-bet.gr), παρά το γεγονός πως και ο Ράφικ Τζιμπούρ είναι πλέον – επιτέλους – στα πλάνα του Πογιέτ. Όσο για το ποιος θα πάρει το ρόλο του «δεκαριού»; Αν ο Μάνταλος δεν τα καταφέρει – ίσως προφυλαχθεί αρχικά, κιόλας – τότε ο Ντιέγκο Μπουονανότε θα έχει την ευκαιρία να αποδείξει πως κακώς δεν τον υπολόγιζαν για βασικό οι τρεις, μέχρι τώρα, προπονητές που είχε από πάνω του. Στις υπόλοιπες θέσεις της ενδεκάδας τα πράγματα είναι λίγο πολύ γνωστά.

Ο Αλαίν Μπαρόχα θα είναι κάτω από τα δοκάρια, έχοντας μπροστά του – από τα δεξιά προς τα αριστερά – τους Ροντρίγκο Γκάλο, Δημήτρη Κολοβέτσιο, Βασίλη Λαμπρόπουλο και Ντιντάκ Βίλα. Το δίδυμο των αμυντικών χαφ, Αντρέ Σιμόες και Γιάκομπ Γιόχανσον, έχει αποδειχθεί άκρως αξιόπιστο μέχρι στιγμής και δεν πρόκειται να αλλάξει ενώ, πλην του Μπουονανότε, στην μεσοεπιθετική τριπλέτα θα είναι λογικά και οι Ρόναλντ Βάργκας, Έλντερ Μπαρμπόσα. Ο Πορτογάλος, μάλιστα, παρουσιάζεται εμφανώς βελτιωμένος τον τελευταίο μήνα τόσο στο ανασταλτικό όσο και στο δημιουργικό κομμάτι. Και μπροστά από όλους θα είναι, όπως προαναφέρθηκε, πιθανότατα ο Κρισάντους.

Ο οποίος, πλάκα-πλάκα, έχει πετύχει δυο γκολ μέχρι στιγμής, δίνοντας ισάριθμες νίκες στην ΑΕΚ: το πρώτο ήταν στο 1-0 επί του Ατρόμητου και το δεύτερο στο – επίσης – 1-0 επί της Ξάνθης. Όχι κι άσχημα αν και σίγουρα άπαντες στους «κιτρινόμαυρους» περιμένουν κάτι (πολύ) παραπάνω. Κι αυτό το κάτι παραπάνω θα πρέπει να έρθει (και) στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος είναι σε σαφέστατα ανοδική τροχιά, ωστόσο παρουσιάζει και αρκετά προβλήματα στην ανασταλτική λειτουργία του.

Οι Αρκάδες δείχνουν να ξεπερνούν το μουδιασμένο ξεκίνημά τους και να βρίσκουν ρυθμό. Δεν είναι τυχαίο πως μετρούν πλέον τέσσερις συνεχόμενες επιτυχίες, αφού το 2-1 στους Ζωσιμάδες επί του ΠΑΣ Γιάννενα – και μάλιστα με ανατροπή – ακολούθησε το 4-0 επί της Καλλονής για το Κύπελλο, το 2-1 επί του ΠΑΟΚ στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» – ξανά με ανατροπή – και, την Πέμπτη, το 2-0 επί του ΑΠΟΕΛ για το Europa League, στο ίδιο γήπεδο! Κοινώς, η ομάδα του Στάικου Βεργέτη φαντάζει ικανή να κάνει τη ζημιά στο ΟΑΚΑ.

Το κακό για τον Αστέρα Τρίπολης (στο 5.60 στην 1×2-bet.gr) είναι πως θα έχει ένα (τουλάχιστον) σημαντικό πρόβλημα: θα του λείψει ο πρώτος σκόρερ της ομάδας – αλλά και της Σούπερ Λιγκ μαζί με τον Κώστα Φορτούνη του Ολυμπιακού – Απόστολος Γιάννου. Ο διεθνής φορ, που έχει πετύχει επτά γκολ στο πρωτάθλημα, χτύπησε στη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ, όπου επίσης σκόραρε, και δεν προλαβαίνει το ματς στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ωστόσο, είναι σε εξαιρετική κατάσταση ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός Φακούντο Μπερτόλιο ενώ και το παιχνίδι που θα κάνει ο Αστέρας είναι αυτό που βολεύει στην ομάδα του Βεργέτη: σφιχτά στην άμυνα και γρήγορα στην κόντρα.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Αστέρας Τρίπολης μετράει επτά συνεχόμενα Goal/Goal (στο 2.20 στην 1x2-bet.gr) αλλά και ισάριθμα ματς με 2-3 τέρματα (στο 1.90 στην 1x2-bet.gr). Και η αλήθεια είναι πως το σημείο αυτό – ότι θα σκοράρουν δηλαδή και οι δυο ομάδες – μου φαντάζει το πιθανότερο. Άλλωστε, πρόκειται για δυο ομάδες που έχουν λίγο πολύ την ίδια νοοτροπία που θυμίζει κάτι από Λατινική Αμερική. Ωστόσο, λόγω έδρας, λόγω Πογέτ και λόγω περισσότερης ξεκούρασης, δεν μπορώ να μην δώσω ένα προβάδισμα παραπάνω στην ΑΕΚ για τη νίκη. Ωστόσο, το 1.63 δεν παύει να είναι χαμηλό βάσει της δυσκολίας του αγώνα. Με το 2-1 (στο 7.35 στην 1x2-bet.gr) και το 1-1 (στο 5.74 στην 1×2-bet.gr) για ακριβές σκορ στο ΟΑΚΑ.

αεκ-αστερας-στοιχημα-1x2bet

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).