Εύκολο, θεωρητικά, έργο έχει η ΑΕΚ στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ, καθώς υποδέχεται στο Ολυμπιακό Στάδιο την Καλλονή (Κυριακή 6/12, 17:15 NovaSports). Κοινώς, η δεύτερη της βαθμολογίας φιλοξενεί την προτελευταία. Οι αποδόσεις, στο 1.18 στην 1×2-bet.gr η ΑΕΚ και στο 15.05 το διπλό για την Καλλονή, φανερώνουν ποια ομάδα έχει το ξεκάθαρο προβάδισμα. Υπάρχουν, όμως, κι αλλού value bets.

Η ΑΕΚ έχει την ευκαιρία να παραμείνει για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα και, αν τα άλλα αποτελέσματα την ευνοήσουν, να διευρύνει τη διαφορά της από τις ομάδες που φυσιολογικά θα βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα. Φυσικά, για να πιάσει τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό που είναι 13 βαθμούς μακριά, ούτε λόγος να γίνεται. Άλλωστε, δεν είναι αυτός ο στόχος για την «Ένωση» που μετά από δύο σεζόν στα… αλώνια επέστρεψε στα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Γκουστάβο Πογιέτ, μετά το νωθρό ξεκίνημα που είχε στον πάγκο της ΑΕΚ, με τη «λευκή» ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό στο «Απόστολος Νικολαϊδης» και την ήττα 1-0 από τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ, δείχνει να μπαίνει στο κλίμα. Τον βοήθησε σε αυτό και το βατό πρόγραμμα που έχουν το τελευταίο διάστημα οι «κιτρινόμαυροι». Κουτσά στραβά ήρθε η νίκη 2-1 επί του Πανθρακικού στην Κομοτηνή, ακολούθησε το πιο εύκολο 2-0 επί του Παναιτωλικού στην Αθήνα και μεσοβδόμαδα το καλό τρίτωσε, με το επιβλητικό 6-0 επί του Πανελευσινιακού για το Κύπελλο Ελλάδας και την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Η ΑΕΚ έχει την ευκαιρία να φτάσει σε καρέ επιτυχιών αρκεί να συμβούν δύο τινά: να συνεχίσει να βγάζει μάτια ο Γιάκομπ Γιόχανσον που έχοντας πάρει περισσότερα μέτρα στο γήπεδο βγάζει και εκτελεστικές ικανότητες – έχει σκοράρει και στα τρία τελευταία νικηφόρα παιχνίδια της ομάδας του – αλλά και να συνεχίσει να ανεβάζει στροφές στην απόδοσή του ο Ραφίκ Τζιμπούρ. Ο Αλγερινός σε… μιάμιση εμφάνισή του έδειξε πόσο έλειψε από την ΑΕΚ το πρώτο τρίμηνο της σεζόν. Δεν γνωρίζουμε πόσο καλύτερη θα ήταν η βαθμολογική θέση της «Ένωσης» με τον Αλγερινό ετοιμοπόλεμο, αλλά σίγουρα ο καλός Τζιμπούρ είναι υπέρ-απαραίτητος σε αυτή την ομάδα.

Το θετικό για τον Πογιέτ είναι πως θα έχει στη διάθεσή του όλους σχεδόν τους παίκτες του. Ο Θέσαρ Άρθο, που πήρε φανέλα βασικού στα τελευταία ματς, ξεπέρασε τον τραυματισμό του, το ίδιο και ο Δημήτρης Ανάκογλου – που δεν έχει πάντως μεγάλο χρόνο συμμετοχής μέχρι στιγμής – ενώ ο Ρόναλντ Βάργκας εξέτισε την τιμωρία του και σίγουρα θα έχει ένα κίνητρο περισσότερο να αποδώσει ακόμη καλύτερα, αφού είχε αποβληθεί ανόητα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Βέβαια, το ποιοι θα βρεθούν τελικά στο αρχικό σχήμα είναι ένα ερώτημα, ειδικά από το κέντρο και μπροστά.

Πλην του Τζιμπούρ, ορεξάτος και με γκολ – και μάλιστα δύο – στις εμφανίσεις επέστρεψε και ο Βαγγέλης Πλατέλλας ενώ ο Ντιέγκο Μπουονανότε σκόραρε δις κόντρα στον Πανελευσινιακό και είναι ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ τη φετινή σεζόν! Κι ο Χρήστος Αραβίδης βρήκε στο ίδιο ματς δίχτυα και μάλιστα έπειτα από καιρό. Αυτός που θα απουσιάσει σίγουρα, λόγω τιμωρίας, είναι ο Έλντερ Μπαρμπόσα με τις εξαιρετικές εκτελέσεις του στα στημένα, αλλά εκεί θα τον αναπληρώσει ο αρχηγός Πέτρος Μάνταλος που, πάντως, δεν είναι και στα πάνω του το τελευταίο διάστημα ενώ δεν φαίνεται να έχει προσαρμοστεί ως τώρα το νέο σύστημα.

Από την άλλη πλευρά είναι η Καλλονή. Όχι μόνο βρέθηκε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, παρέα με τον Πανθρακικό, αλλά είναι και η χειρότερη εκτός έδρας ομάδας του πρωταθλήματος. Οι Λέσβιοι έχουν μαζέψει μόλις έναν βαθμό σε πέντε εξόδους τους, με τα γκολ να είναι 2 υπέρ και 10 κατά. Ο Θαλής Θεοδωρίδης δεν νιώθει καθόλου άνετα στη θέση του, ειδικά μετά και την ήττα 3-1 από τον ΠΑΟΚ στη Μυτιλήνη. Μεσοβδόμαδα παραλίγο η Καλλονή να γνωρίσει νέο στραπάτσο, αφού βρέθηκε να χάνει από τον Πανσερραϊκό, ωστόσο Κενάν Μπαργκάν και Φώτης Γεωργίου έδωσαν τη νίκη στους γηπεδούχους.

Ο Μπαργκάν είναι ο κορυφαίος παίκτης της Καλλονής μέχρι στιγμής, ωστόσο είναι τιμωρημένος έχοντας συμπληρώσει κάρτες και δεν θα παίξει στο ΟΑΚΑ. Αντίθετα, εξέτισε την τιμωρία του και επιστρέφει ο Πολ Κεϊτά που είχε αποβληθεί κόντρα στον ΠΑΟΚ, αλλά και ο Ούγκο Ουκά που είχε αποβληθεί πριν δυο εβδομάδες, στην ήττα 2-1 στα Γιάννενα από τον ΠΑΣ. Ερωτηματικό παραμένει η ετοιμότητα του πορτιέρο Άντριου Χογκ που δεν αγωνίστηκε στα δυο τελευταία παιχνίδια της ομάδας του.

Ερωτηματικά υπάρχουν, επίσης, και για την τοποθέτηση του προέδρου της Καλλονής, Νίκου Μιχαλάκη, λίγο μετά τη νίκη επί του Πανσερραϊκού: «Κάνουμε μία προσπάθεια για να σωθούμε, αλλά να προσπαθείτε να μας βρωμίσετε, αυτό πάει πολύ»! Το ότι στον συγκεκριμένο αγώνα  είχαμε «διπλό ημίχρονο, άσο τελικό», μάλλον τυχαίο είναι αλλά το μυαλό όλων μόνο στο Στοίχημα και σε στημένα παιχνίδια πήγε.

Με την άμυνα της Καλλονής να δέχεται από τουλάχιστον δύο γκολ στα τέσσερα τελευταία ματς πρωταθλήματος – και στα πέντε από τα έξι πιο πρόσφατα – και την ΑΕΚ να σκοράρει ανελλιπώς στο ΟΑΚΑ και να φαίνεται να έχει βρει ρυθμό, το over 2,5 (στο 1.63 στην 1×2-bet.gr) είναι μια προφανής επιλογή. Εάν οι φιλοξενούμενοι καταφέρουν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα του Αλαίν Μπαρόχα, τότε θα βγει και το over 3,5 (στο 2.56 στην 1x2-bet.gr). Με 3-0 (στο 5.07 στην 1x2-bet.gr) και 3-1 (στο 9.71 στην 1x2-bet.gr) για ακριβές σκορ. Το μόνο που με φοβίζει κάπως είναι μήπως και πιάσει η… έπαρση τους παίκτες της ΑΕΚ. Τότε θα γίνει… του Αστέρα Τρίπολης!

αεκ-καλλονη-αποδοσεις-1x2bet-αποδοσεις

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).