Μπορεί ο θεσμός του Κυπέλλου να είναι παραδοσιακά αυτός των εκπλήξεων, ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση δεν μιλάμε για ένα μονό παιχνίδι ενώ και οι διαφορές μεταξύ των διαγωνιζομένων ομάδων είναι τεράστιες. Η ΑΕΚ υποδέχεται στο Ολυμπιακό Στάδιο των Πανελευσινιακό (Τετάρτη, 17:15) στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 7ου Ομίλου της διοργάνωσης.  

Η ΑΕΚ έχει πετύχει πάνω από το 50% της αποστολής της, να προκριθεί δηλαδή στην επόμενη φάση, χάρη στη νίκη που είχε πάρει στην πρεμιέρα στα Πηγάδια. Το γκολ του Μακόλεϊ Κρισάντους είχε χαρίσει τους τρεις βαθμούς στην ομάδα, τότε, του Στέλιου Μανωλά. Πλέον, με τον Γκουστάβο Πογιέτ στον πάγκο, η «Ένωση» έχει τη δυνατότητα να κάνει το 2/2, καθώς ο αντίπαλος προσφέρεται για σκορ και θέαμα, και να πάει σαφώς πιο άνετη την τελευταία αγωνιστική στη Λάρισα για να παίξει με την πρωτοπόρο – και μοναδική αήττητη – της Football League. Για σήμερα, πάντως, παίζει με την ουραγό της κατηγορίας…

Μπορεί η θητεία του Πογιέτ να μην ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο, «λευκή» ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό στο «Απόστολος Νικολαϊδης» και ήττα 1-0 από τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ, ωστόσο η συνέχεια δείχνει καλύτερη. Δύσκολη μεν, νίκη δε, με 2-1 επί του Πανθρακικού στην Κομοτηνή, εύκολη επικράτηση με 2-0 επί του Παναιτωλικού στο ΟΑΚΑ και δεύτερη θέση! Μπορεί οι «κιτρινόμαυροι» να είναι στο -13 από την κορυφή και φυσικά να μην τίθεται θέμα διεκδίκησης του πρωταθλήματος, ωστόσο η κατάληψη της δεύτερης θέσης και μια πορεία στο Κύπελλο, είναι σαφώς εντός στόχων, αλλά και ζητούμενο!

Σε ό,τι έχει να κάνει με το σημερινό παιχνίδι, ο Ουρουγουανός τεχνικός αναμένεται να προβεί σε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με τα δυο νικηφόρα παιχνίδια πρωταθλήματος. Έξω για να ξεκουραστούν οι Αλαίν Μπαρόχα, Ροντρίγκο Γκάλο, Δημήτρης Κολοβέτσιο, Ντιντάκ Βίλα, Πέτρος Μάνταλος, εκτός λόγω τραυματισμών οι Θέσαρ Άρθο, Δημήτρης Ανάκογλου και εκτός λόγω τιμωρίας ο Ρόναλντ Βάργκας. Αλίμονο, βέβαια, αν απέναντι στην ουραγό της Football League χρειάζεται η ΑΕΚ (στο 1.05 στην 1×2-bet.gr), έστω αυτή η ΑΕΚ που επέστρεψε μετά από διετή απουσία στα… σαλόνια της Σούπερ Λιγκ, τους πρωτοκλασάτους παίκτες της.

Το να μπω σε διαδικασία μαντεψιάς της ενδεκάδας δεν έχει νόημα, ωστόσο λίγο πολύ θεωρείται δεδομένο πως θα πάρουν χρόνο συμμετοχής παίκτες όπως οι Βαγγέλης Πλατέλλας και Ραφίκ Τζιμπούρ – αμφότεροι πέρασαν ως αλλαγή την Κυριακή και συνεργάστηκαν για το γκολ του Έλληνα μεσοεπιθετικού – ενώ λογικά στην ενδεκάδα θα βρίσκεται μετά από αρκετούς μήνες και ο Μιχάλης Μπακάκης που ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Γιάννης Ανέστης, Αριστείδης Σοϊλέδης, Βασίλης Λαμπρόπουλος και Άνταμ Τζανετόπουλος θα είναι στην αμυντική γραμμή, ο Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο θα πάρει θέση στη μεσαία γραμμή ενώ δεν αποκλείεται μπροστά να δούμε και τον Κρισάντους.

Για τον Πανελευσινιακό (στο 24.04 στην 1×2-bet.gr) ό,τι και να γράψω θα είναι… λίγο. Με εννέα ήττες στα δέκα παιχνίδια για το πρωτάθλημα της Football League, με μόλις έξι γκολ ενεργητικό και με 24 παθητικό, θα προσπαθήσει απλά να αποφύγει τη συντριβή στο ΟΑΚΑ. Κάτι που δεν κατάφερε την Παρασκευή όταν και διασύρθηκε με 5-1 από τον Ολυμπιακό στο Βόλο. Κάτι αντίστοιχο αναμένεται και σήμερα. Πρώτος λόγος στο No Goal (στο 1.58 στην 1×2-bet.gr) και από εκεί και πέρα 3-0 (στο 4.85 στην 1×2-bet.gr) και 4-0 (στο 5.34 στην 1×2-bet.gr) για ακριβές σκορ.

αεκ-πανελευσινιακος-αποδοσεις-στοιχημα-1x2bet

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).