Μετά από δύο συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια, που συνοδεύτηκαν με ισάριθμα νικηφόρα αποτελέσματα, η ΑΕΚ πηγαίνει στη Νέα Σμύρνη για να παίξει με τον Πανιώνιο (19:30, NovaSports), στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ. Αναμέτρηση μεταξύ δυο ομάδων που βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα αλλά έχουν διαφορετικούς στόχους.

Τα πράγματα στην ΑΕΚ φαίνεται να έχουν μπει σε μία (καλή) πορεία από τη διακοπή του πρωταθλήματος και έπειτα. Νίκη με 2-1 επί του Πανθρακικού στην Κομοτηνή, έστω και με την ψυχή στο στόμα, εύκολη νίκη 2-0 επί του Παναιτωλικού στο ΟΑΚΑ, ξεμούδιασμα και 6-0 επί του Πανελευσινιακού στο ΟΑΚΑ – για το Κύπελλο – και άνετο 3-0 επί της Καλλονής, πάλι στο ΟΑΚΑ. Κοινώς, τέσσερις διαδοχικές επιτυχίες σε όλες τις διοργανώσεις με 13-1 τέρματα! Όχι κι άσχημα… Πόσο καλά είναι όμως στην πραγματικότητα και κατά πόσο μπορεί η ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ να πάρει νικηφόρο αποτέλεσμα και στη Νέα Σμύρνη;

Κόντρα στον Πανθρακικό, η ΑΕΚ ήταν ασύνδετη, αλλά πήρε τη νίκη χάρη στον Γιάκομπ Γιόχανσον και το ταλέντο των Πέτρου Μάνταλου, Ντιέγκο Μπουονανότε. Στο φινάλε απειλήθηκε και κινδύνεψε σοβαρά με ισοφάριση. Ηταν το πρώτο ματς που «είδαμε» τη δουλειά του Πογιέτ, με τον Ουρουγουανό τεχνικό να αλλάζει ξανά και ξανά τη διάταξη των παικτών του. Ωστόσο οι τρεις βαθμοί μπήκαν στο σακούλι – αυτό μετράει. Η ΑΕΚ δεν κινδύνεψε καθόλου απέναντι στον Παναιτωλικό, αλλά ζορίστηκε αρκετά μέχρι αν ανοίξει το σκορ – στο 45’, πάλι με τον Γιόχανσον! Λειτούργησε καλά αμυντικά, μέτρια επιθετικά αλλά όλα άλλαξαν όταν μπήκε ο Ραφίκ Τζιμπούρ. Ο οποίος ήταν ακόμη καλύτερος στην «εξάρα» επί του ουραγού της Φούτμπολ Λιγκ, Πανελευσινιακού, αλλά και άκρως αποτελεσματικός στη νίκη επί της Καλλονής. Ένα παιχνίδι στο οποίο η «Ένωση» θα μπορούσε να πετύχει 5-6 γκολ αλλά και να δεχθεί 2-3. Ωστόσο, το είχε «καθαρίσει» από το πρώτο τέταρτο και αυτό μετράει.

Τι εννοώ με όλα αυτά; Πως ακόμη δεν υπάρχει σταθερότητα στην απόδοση της ΑΕΚ του Πογιέτ και πως οι όποιες αλλαγές έχει επιφέρει ο Ουρουγουανός τεχνικός ακόμη δεν έχουν «δέσει» αρμονικά. Στα τέσσερα προηγούμενα ματς, πάντως, το ταλέντο των παικτών, η έδρα αλλά και η (χαμηλή) δυναμικότητα των αντιπάλων, στάθηκαν αρκετά για να πάρουν οι «κιτρινόμαυροι» τις νίκες και να ανέβουν στη δεύτερη θέση. Μάλιστα, εκεί θα μένουν ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί στο σημερινό παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Το οποίο παιχνίδι, όμως, είναι ένα σπουδαίο τεστ για την ΑΕΚ (στο 2.19 στην 1×2-bet.gr).

Κι αυτό γιατί ο Πανιώνιος (στο 3.39 στην 1x2-bet.gr) είναι πολύ ανεβασμένος φέτος. Παρά τις εκτιμήσεις που την ήθελαν να μάχεται για την παραμονή της, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη βρίσκεται στην τρίτη θέση – στο -4 από την ΑΕΚ και μαζί με τους ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό – έχοντας μάλιστα πάρει μερικές σπουδαίες νίκες, όπως το 1-0 επί του Παναθηναϊκού και το 2-0 επί του Λεβαδειακού στη Λιβαδειά. Στατιστικό; Και τα πέντε τελευταία παιχνίδια του Πανιώνιου ολοκληρώθηκαν με 2-3 γκολ (στο 1.90 στην 1x2-bet.gr)!

Ο Ουζουνίδης έχει την ευτυχία να είναι τρομερός φέτος ο Ολιβιέ Μπουμάλ. Φτιάχνει όλο το παιχνίδι του Πανιώνιου και μοιράζει ασίστ είτε στον Τάσο Μπακασέτα είτε στον Καρίμ Ανσαριφάρντ, με τον Ιρανό να σκοράρει δις στο 2-0 επί του ΠΑΣ Γιάννενα πριν από δυο εβδομάδες. Ο Δημήτρης Χατζηησαϊας έχει βελτιωθεί αφάνταστα και μαζί του έχει βελτιωθεί και όλη η ανασταλτική λειτουργία του Πανιώνιου. Είναι χαρακτηριστικό πως οι «κυανέρυθροι» έχουν δεχθεί μόλις τρία γκολ εντός έδρας κι έχουν γνωρίσει μόνο μια ήττα – το 1-0 από τη Βέροια στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ακόμη ένα στατιστικό στοιχείο, γι’ αυτούς που ασχολούνται και πιστεύουν στις παραδόσεις, είναι το εξής: οι τρεις τελευταίες συναντήσεις μεταξύ των δυο ομάδων στη Νέα Σμύρνη είχαν 0-1 γκολ (1-0 το 2011, 0-1 το 2012 και 1-0 το 2013)! Σημείο που είναι στο 2.72 στην 1x2-bet.gr. Δεν πιστεύω πως θα μείνει τόσο χαμηλά το σκορ, αν και το under 2,5 (στο 1.60 στην 1x2-bet.gr) δεν είναι κακή επιλογή. Ακόμη καλύτερη επιλογή, πάντως, κι αυτή που θα τιμήσω εγώ, είναι το Goal (στο 1.96 στην 1x2-bet.gr)! Καλοδουλεμένη μηχανή από τη μία, περισσότερο ταλέντο από την άλλη, δεν θα μου κάνει εντύπωση αν δούμε και το 1-1 για ακριβές σκορ (στο 4.94 στην 1x2-bet.gr).

Κακά τα ψέματα, πέραν της όποιας αντιπαλότητας έχουν (;;;) οι δυο ομάδες, η ισοπαλία δεν θα κακοπέσει σε καμία από τις δυο. Η ΑΕΚ θα μείνει στη δεύτερη θέση και εντός πεντάδας – που είναι και ο βασικός της στόχος στο πρωτάθλημα – ενώ ο Πανιώνιος θα βάλει ακόμη έναν βαθμό στο σακούλι, στην προσπάθεια που κάνει να «καθαρίσει» γρήγορα με την παραμονή και να τερματίσει στην πρώτη οκτάδα.

πανιωνιος-αεκ-στοιχημα-1x2bet

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).