Οι Άγγλοι συνεχίζουν να παίζουν μπάλα ασταμάτητα. Είναι γνωστό, άλλωστε, πως συνδυάζουν το ποδόσφαιρο με τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Για τους κατά τα άλλα φλεγματικούς Βρετανούς, η μπάλα είναι μια μορφή θεάματος, κάτι σαν το θέατρο.

Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε αριθμούς και παραδόσεις που ενδιαφέρουν και αφορούν στα σημερινά παιχνίδια των 17:00 για την 19η αγωνιστική της Premier League, τελευταίας του πρώτου γύρου.

Crystal Palace – Swansea

Η Palace (στο 2.08 στην 1x2-bet.gr) έχει κερδίσει μόλις ένα από τα οκτώ τελευταία ματς κόντρα στη Swansea, πετυχαίνοντας μόλις τρία γκολ (1-3-4). Αυτό, όμως, ήταν το πιο πρόσφατο μεταξύ τους, το 1-0 στο Selhust Park, αποτέλεσμα που την έφερε στους 48 βαθμούς – ρεκόρ συγκομιδής στα χρόνια του συλλόγου στην Premier League. Οι «Αετοί» είναι αήττητοι στα πέντε τελευταία ματς (3-2-0), η καλύτερη επίδοσή τους από τον Απρίλιο του 2004, έχοντας εννέα (9) γκολ ενεργητικό στο διάστημα αυτό.

Η Swansea (στο 3.79 στην 1x2-bet.gr) έχει κερδίσει μόλις ένα από τα οκτώ ταξίδια της τη φετινή σεζόν (1-2-5). Η νίκη 1-0 επί της West Brom την Boxing Day ήταν η πρώτη σε οκτώ αγώνες και μόλις το δεύτερο γκολ στα πέντε τελευταία ματς. Οι «Κύκνοι» έχουν κρατήσει αλώβητη την εστία τους στα δυο τελευταία ματς της Premier League.

Everton – Stoke

Έχουν σημειωθεί 34 γκολ στα εννέα εντός έδρας ματς της Everton (στο 1.86 στην 1x2-bet.gr) τη φετινή σεζόν (3,78 γκολ ανά αγώνα), με τα «Ζαχαρωτά» να κρατάνε απαραβίαστη την εστία τους μόνο σε ένα από τα ματς αυτά. Η Everton μετράει τέσσερις ισοπαλίες στα επτά πιο πρόσφατα παιχνίδια της. Στη νίκη 1-0 στη Newcastle την Boxing Day, ο Romelu Lukaku απέτυχε να σκοράρει για πρώτη φορά από τις 27 Οκτωβρίου. Ο Βέλγος, όμως, έχει πετύχει έξι (6) γκολ στις έξι τελευταίες εμφανίσεις του στο Goodison Park.

Η Stoke (στο 4.29 στην 1x2-bet.gr) κέρδισε τις δυο τελευταίες αναμετρήσεις μεταξύ των δυο ομάδων – συμπεριλαμβανομένου και του 1-0 στο Goodison Park την περυσινή Boxing Day – και αήττητη στα τρία πιο πρόσφατα. Η Stoke έχει ηττηθεί μόνο σε ένα από τα έξι τελευταία ταξίδια της στην Premier League (3-2-1), έχοντας κρατήσει ανέπαφη την εστία της σε πέντε από αυτά, αλλά και σε οκτώ από τα 11 τελευταία ματς στην Premier League! Γενικώς, στα εννέα εκτός έδρας παιχνίδια της Stoke έχουν σημειωθεί συνολικά μόλις 13 γκολ! Με το γκολ του στο 2-0 επί της Manchester United την Boxing Day, ο Marko Arnautovic έφτασε τα έξι (6) στη φετινή Premier League, περισσότερα από όσα είχε σημειώσει τις δυο προηγούμενες σεζόν συνολικά!

Norwich – Aston Villa

Τα «Καναρίνια» έχουν μόλις μια νίκη στα έξι τελευταία παιχνίδια τους (1-2-3). Μάλιστα, έχουν να κερδίσουν το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς από το 2010, μετρώντας τρεις ήττες και μια ισοπαλία (2011) έκτοτε. Η Norwich (στο 2.02 στην 1x2-bet.gr) έχει κρατήσει μόλις μια φορά ανέπαφη την εστία της φέτος, τις λιγότερες από κάθε άλλη ομάδα – η Villa δύο. Έχει σκοράρει μόλις τέσσερα (4) γκολ στα πέντε τελευταία ματς πρωταθλήματος στο Carrow Road, τα τρία εκ των οποίων ήρθαν από κόρνερ.

Η Aston Villa (στο 3.84 στην 1x2-bet.gr) έχει κερδίσει και τις τέσσερις τελευταίες αναμετρήσεις με τη Norwich ανεξαρτήτως διοργάνωσης, με τρεις εξ αυτών να έρχονται στο Carrow Road. Η μοναδική νίκη της Norwich σε 12 συναντήσεις μεταξύ των δυο ομάδων για την Premier League, ήρθε στο τελευταίο εντός έδρας ματς της σεζόν 2011-12. Ωστόσο, οι «Χωριάτες» έφτασαν τις 17 αγωνιστικές δίχως νίκη – αρνητικό ρεκόρ – μετά την επικράτησή τους στην πρεμιέρα επί της Bournemouth. Έχει μαζέψει μόλις δυο βαθμούς από τα οκτώ εκτός έδρας παιχνίδια που ακολούθησαν – αμφότερους στα ισάριθμα τελευταία ταξίδια! Ο Remi Garde ακόμη περιμένει να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη ως προπονητής της Villa μετά από επτά προσπάθειες (0-4-3). Οι «Χωριάτες» έχουν τη χειρότερη επίθεση στην Premier League, με μόλις 15 γκολ μετά από 18 αγωνιστικές, αλλά ο Jordan Ayew έχει σκοράρει σε πέντε από τις εννέα τελευταίες εμφανίσεις του με το σύλλογο.

Watford – Tottenham

Η Watford (στο 3.57 στην 1x2-bet.gr) δεν έχει κερδίσει την Tottenham σε τέσσερις συναντήσεις τους στην Premier League (0-2-2). Ωστόσο, έχει κερδίσει τα τρία από τα τέσσερα τελευταία εντός έδρας ματς και έχει κρατήσει απαραβίαστη την εστία της σε έξι από τους εννέα φετινούς αγώνες στο Vicarage Road. Η Watford θέλει να κερδίσει για πρώτη φορά στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς από το 2007. Έχει μαζέψει ήδη περισσότερους βαθμούς από ό,τι σε ολόκληρες τις δυο προηγούμενες σεζόν της στην Premier League! Ο Odion Ighalo είναι ο πρώτος παίκτης της Watford που σκοράρει σε πέντε διαδοχικά ματς πρωταθλήματος ενώ ο Troy Deeney έχει συμμετοχή σε έξι γκολ της ομάδας του στις επτά τελευταίες εμφανίσεις του (πέντε γκολ, μία ασίστ)!

Η Tottenham (στο 2.10 στην 1x2-bet.gr) έχει να ηττηθεί εκτός έδρας από την πρεμιέρα της Premier League (3-4-1). Ο Harry Kane έχει πετύχει 10 γκολ στα εννέα τελευταία ματς πρωταθλήματος για τα «Σπιρούνια» και συνολικά 27 μέσα στο 2015! Ο Dele Alli έχει συμμετοχή σε πέντε γκολ της ομάδας του στις ισάριθμες τελευταίες εμφανίσεις του (δυο γκολ, τρεις ασίστ). Η Tottenham έχει κερδίσει 18 από τα 20 παιχνίδια στην Premier League απέναντι σε νεοφώτιστες ομάδες, από τον Απρίλιο του 2012 (18-1-1). Επίσης, έχει να ηττηθεί στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς από το 2008. Ο τερματοφύλακας Paul Robinson σκόραρε για τα «Σπιρούνια» στην τελευταία αναμέτρηση πρωταθλήματος απέναντι στη Watford, στη νίκη με 3-1 (17/03/2007)!

west-brom
Εικόνα: www.independent.co.uk

West Brom – Newcastle

Η West Brom (στο 2.13 στην 1x2-bet.gr) συμπλήρωσε πέντε αγωνιστικές δίχως νίκη (0-3-2), κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά υπό τις οδηγίες του Tony Pulis. Έχει μαζέψει μόλις οκτώ (8) βαθμούς τη φετινή σεζόν στο The Hawthorns – μόνο η Aston Villa έχει χειρότερη συγκομιδή. Η West Brom έχει να κερδίσει το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς από το 2010 (0-2-3). Ο Victor Anichebe έχει πετύχει πέντε (5) γκολ στην Premier League απέναντι στη Newcastle, περισσότερα από κάθε άλλον συμπαίκτη του.

Η Newcastle (στο 3.61 στην 1x2-bet.gr) έχει κερδίσει δυο από τα τρία τελευταία ταξίδια της στην Premier League, αλλά έχει σκοράρει μόλις πέντε (5) γκολ μακριά από την έδρα της – η χειρότερη επίθεση της κατηγορίας. Οι «Καρακάξες» του Steve McClaren έχουν δεχθεί 19 γκολ στα οκτώ φετινά εκτός έδρας (2,375 γκολ μέσο όρο) παιχνίδια τους – μόνο Sunderland (28) και Norwich (22) έχουν χειρότερη επίδοση. Η Newcastle έχει κερδίσει 10 από τις 18 αναμετρήσεις (3-5-10) με τη West Brom ενώ έχει ηττηθεί μόλις σε μία από τις επτά τελευταίες μεταξύ τους συναντήσεις (1-2-4).

Για περισσότερες αποδόσεις επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: http://bet.1×2-bet.gr/?lang=GR#/pregame//leagues/1_1_1_1_1

Με δεδομένα από: www.bbc.com/sport/0/football/premier-league/

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).