Ιστορίες καθημερινής τρέλας με ανατροπές, ακριβή σκορ και μεγάλα κέρδη

0

Πάρα πολλές φορές έχει γίνει αναφορά μέσα από τούτο εδώ το site, το www.stoiximaonline.com, ή και στο blog του Jim Makos για περιπτώσεις παικτών που βρέθηκαν… άπειρες φορές στο τσακ από το να κερδίσουν μεγάλα ποσά. Πόσες και πόσες φορές κάποιος φίλος ή γνωστός σας δεν σας είπε το «να ρε συ, αν δεν το έβαζε ο Τάδε στο 93’ θα έπαιρνα 500 ευρώ». Ή το άλλο, «πω ρε φίλε, έβαλε γκολ ο Δείνα στο 91’ και τελικά δεν κέρδισα τα 2.400 ευρώ».

Φαντάζομαι πως οι φορές είναι αμέτρητες κι έχει συμβεί στον καθένα από εμάς που ασχολείται με το στοίχημα και παίζει κιόλας ή έχει γνωστούς και φίλους που ασχολούνται με το άθλημα. Από την άλλη, βέβαια, υπάρχουν και περιπτώσεις δελτίων που εκεί που ήταν για τα σκουπίδια, τελικά έφεραν κέρδη. Είτε μικρά είτε μεγάλα. Ακριβώς επειδή ένα γκολ μπήκε ή δεν μπήκε στα τελευταία λεπτά. Ο ΟΠΑΠ συνήθιζε σε κάθε κουπόνι του να παρουσιάζει δελτία κερδισμένα με απίστευτα «πιασίματα». Κάτι σκορ 3-2 ή 4-2 ή και 5-3, κάτι ανατροπές από 1 ημίχρονο σε 2 τελικό και ούτω κάθε εξής. Και όλοι αναρωτιόμασταν, «μα καλά, αυτοί τι παραπάνω ξέρουν και τα πιάνουν αυτά τα σημεία; Εμείς γιατί δεν μπορούμε;».

Και, φυσικά, οι περισσότεροι από εμάς, σιχτιρίζουμε την ώρα και τη στιγμή που παίζουμε μονό αποδεκτό, το βάζουμε 1 με κάλυψη στο Χ και τελικά βγαίνει 2. Εδώ, δηλαδή, δεν μπορούμε να πιάσουμε τα απλά, θα πιάσουμε τα σκορ και τα ημίχρονα/τελικά; Με τίποτα…

Κάπως έτσι σκεφτόταν κι ένας φίλος μου, ο οποίος αποφάσισε το 2016 να το ρίξει στο…Τζόκερ. Όχι να παίζει Τζόκερ αλλά να παίζει Στοίχημα σαν να παίζει Τζόκερ. Δηλαδή; Να παίζει μόνο σκορ – και μάλιστα μεγάλα σκορ για να υπάρχουν μεγάλες αποδόσεις – αλλά και ημίχρονα/τελικά. Αποφάσισε λοιπόν να παίζει τρία παιχνίδια με δυο επιλογές σε κάθε ματς και σύστημα 1/2/3. Δελτίο που, με 0.25 λεπτά τη στήλη, έβγαινε 6.50 ευρώ. Ούτε πολλά, ούτε και λίγα. Την πρώτη φορά… δοκάρι. Τη δεύτερη άουτ. Την τρίτη στα περιστέρια. Την τέταρτη; Γκολ!!! Και μάλιστα γκολάρα!

Το δελτίο παίζεται Πέμπτη απόγευμα, 7 Ιανουαρίου, και περιλαμβάνει τις αναμετρήσεις Raja Casablanca – Ittihad Tanger, Eibar – Las Palmas και Wigan Athletic – Gillingham. Γιατί αυτά τα ματς; Επειδή εκείνη την ώρα, στον  ΟΠΑΠ, δεν υπήρχαν άλλα διαθέσιμα. Το ματς του Αιγυπτιακού πρωταθλήματος το βάζει ακριβές σκορ 2-2 (17.50 απόδοση) και 3-2 (50.00), αυτού του Κυπέλλου Ισπανίας το παίζει ανατροπή (το 1/2 έδινε 45.00 απόδοση και το 2/1 έδινε 28.00) και το αγγλικό το έχει 3-2 (25.00 απόδοση) και 2-3 (40.00 απόδοση).

Και τα παιχνίδια ξεκίνησαν… Η Ittihad Tanger προηγήθηκε 2-0 για να μειώσει η Raja Casablanca στο 45’ και να ισοφαρίσει σε 2-2 στο 76’. Σκορ που έμεινε ως το τέλος και… να το 17.50 απόδοση. Εντάξει, έτυχε αλλά τουλάχιστον βγήκε η αξία του δελτίου…

Το ισπανικό είχε σασπένς. Η Eibar προηγήθηκε 1-0 και 2-1, που ήταν το σκορ ημιχρόνου. Στο 60’ η Las Palmas ισοφαρίζει και μέσα σε πέντε λεπτά (82’-86’) οι γηπεδούχοι μένουν με εννέα (9) παίκτες! Και στο 92’ ο Momo δίνει σάρκα και οστά στο όνειρο: 2-3 και να το 45.00 απόδοση!

Έχοντας ήδη 200 ευρώ περίπου στην τσέπη, ο φίλος δεν μπορούσε παρά να είναι ικανοποιημένος. Αλλά και πάλι σκεφτόταν: «βρε λες; Μήπως είναι σήμερα η βραδιά μου; Για να δω τι γίνεται και το άλλο παιχνίδι». Απογοήτευση… Η Gillingham προηγείται 2-0 στο 60’. «Σιγά μην μπουν τώρα άλλα τρία γκολ», σκέφτεται. Στο 64’, όμως, η Wigan μειώνει και στο 67’ ισοφαρίζει! Με το σκορ στο 2-2 απομένουν ακόμη 25 λεπτά και η αδρεναλίνη αρχίζει να χτυπάει κόκκινο.

Δεν αλλάζει κάτι μέχρι που μπαίνουμε στις καθυστερήσεις. Έξι (6) λεπτά, δίνει ο διαιτητής. Η Wigan πιέζει. Ένα κόρνερ, περνάει ανεκμετάλλευτο. Δεύτερο κόρνερ, το ίδιο. Τρίτο κόρνερ στο 96ο λεπτό, κεφαλιά του Wes Morgan και… 3-2!!! Πιο πολύ πανηγύριζε ο φίλος μου – που είχε φέρει μαζί και τη γυναίκα του για να βλέπουν live το ματς και να έχει θετική ενέργεια – παρά οι παράγοντες και οι παίκτες της Wigan! Απίστευτα πράγματα και να και το 25.00 απόδοση!

Κάπου εκεί βγήκαν τα κομπιουτεράκια. Τόσο δίνει η τριάδα, τόσο οι δυάδες, τόσο και τα μονά αποδεκτά. Εν ολίγοις, το σύστημα έδινε 5.531,25 ευρώ προ φόρων, τα οποία μεταφράστηκαν σε καθαρά 4.543,91 ευρώ!!!

δελτιο-κερδισμενο-παμε-στοιχημα

Δεν αποκλείεται το δελτίο του φίλου μου να κοσμεί αύριο μεθαύριο το κουπόνι του ΠΑΜΕ Στοίχημα. Βέβαια, ο ίδιος το πήγε ακόμη παραπέρα το θέμα. Επειδή σπάνια κανείς είναι ικανοποιημένος με τα «λίγα» και ζητάει τα ακόμη περισσότερα, σκεφτόταν: «να πάρει η ευχή, δεν μπορούσε να κάνει το 3-2 η Raja Casablanca να πάρω το 50.00 απόδοση και να έβαζε το τρίτο γκολ η Gillingham να έπαιρνα το 40.00 απόδοση;». Και να σου τα κομπιουτεράκια πάλι. Πλάκα-πλάκα, εάν επαληθευόταν το ακραίο – αλλά σίγουρα ακόμη πιο ευτυχές – σενάριο, ο φίλος θα έπαιρνε περίπου 20.000 ευρώ καθαρά.

Το κάνατε διά του 12; Βγαίνει 1.666,67 ευρώ το μήνα, περίπου. Μιλάμε για τις διπλάσιες μηνιαίες αποδοχές ενός «φυσιολογικού» εργαζομένου – όσοι τέτοιοι υπάρχουν στις μέρες μας. Στη δική του περίπτωση, θα πρέπει να αρκεστεί με τα 380 περίπου ευρώ το μήνα. Ε, τόσα θα παίρνουν κι οι συνταξιούχοι οσονούπω…

Βέβαια, επειδή αχάριστος ο φίλος δεν είναι, κι ο πράκτορας πήρε το κατιτίς του και εμάς μας κέρασε και στη γυναίκα του ένα δωράκι το έκανε – πώς θα μπορούσε άλλωστε, τόση θετική αύρα του μετέφερε! Και κάπου εκεί, τον παρέπεμψα στο άρθρο που είχε γράψει ο Jim Makos ύστερα από ανάλογες επιτυχίες: https://www.stoiximaonline.com/2013/11/kerdizo-megalo-stoixima/

ΥΓ: Σε καλή μεριά φίλε. Καλοφάγωτα να είναι και με μέτρο!

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).