Οι επαναληπτικοί αγώνες για τους ‘16’ του Champions League ξεκινούν σήμερα με την Wolfsburg να υποδέχεται τη Gent και η Real Madrid τη Roma. Ας δούμε πώς κινούνται οι αποδόσεις στις εταιρίες στοιχημάτων μέχρι το πρωί της Τρίτης, τόσο για τις σημερινές αναμετρήσεις, όσο και για τις αυριανές.

Wolfsburg – Gent

Η Wolfsburg είχε επικρατήσει της Βελγικής Gent στον πρώτο αγώνα με 3-2. Θα περίμενε κανείς πως η Γερμανική ομάδα θα ήταν φαβορί στη σημερινή συνάντηση. Πράγματι, έτσι συμβαίνει μόνο που πριν μερικές ώρες η απόδοσή της πήδηξε από το 1.50 στο 1.60 σε ένα και μόνο στοίχημα. Αυτό διαπιστώνεται από το γράφημα που παρέχει το ανταλλακτήριο στοιχημάτων, όπου ένα στοίχημα των 25 χιλιάδων λιρών απογείωσε προς στιγμήν την απόδοση.

wolfsburg-betfair

Μέχρι στιγμής δε φαίνεται να είναι ισχυρή η αντίδραση των παικτών, καθώς η απόδοση παραμένει σε εκείνα τα επίπεδα. Πάντως, σε Bet365 και William Hill η απόδοση της γηπεδούχου ομάδας βρίσκεται σε πτώση από τα μέσα Φεβρουαρίου, αμέσως μετά τον πρώτο τους αγώνα. Η πρόσκαιρη άνοδος της απόδοσης παρατηρείται και σε αυτό το γράφημα.

wolfsburg-williamhill-bet365

Real Madrid – Roma

Εδώ τα πράγματα είναι ήσυχα. Η απόδοση της Real παραμένει ακλόνητη από το 1.40, έχοντας ωστόσο ανέβει έως το 1.50 νωρίτερα, όταν και προσφέρθηκε για πρώτη φορά το στοίχημα. Μην ξεχνάμε ότι η Ισπανική ομάδα είχε κερδίσει τη Roma εκτός έδρας με 2-0 στον πρώτο αγώνα.

real-madrid-roma

Με βάση την εικόνα της μεταβολής των αποδόσεων, οποιαδήποτε πρόβλεψη για αλλαγή αυτών ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας. Δε θα μου έκανε όμως εντύπωση αν η απόδοση της Roma έπεφτε από το 9.00 στο 7.00.

Zenit – Benfica

Περνώντας στα παιχνίδια της Τετάρτης, αναμφισβήτητα τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας στην παρούσα φάση είναι σαφώς λιγότερα. Έτσι, προς το παρόν διαφαίνεται μια ανοδική τάση για τις αποδόσεις της Zenit, η οποία καλείται να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0 εντός έδρας απέναντι στην Benfica.

zenit-champions-league

Στο ιντερνετικό στοίχημα η απόδοσή της έχει ανέβει από το 1.95 στο 2.10 σε αρκετές εταιρίες, τη στιγμή που οι αποδόσεις της Πορτογαλικής ομάδας εμφανίζουν μεικτές τάσεις. Για παράδειγμα, ενώ στην Bet365 οι αποδόσεις ανεβαίνουν από το 3.30 στο 3.50, στη William Hill χαμήλωσαν από το 3.40 στο 3.30!

benfica-champions-league

Chelsea – Paris Saint-Germain

Και τέλος, περνάμε στην ίσως πιο ενδιαφέρουσα αναμέτρηση του διημέρου για το Champions League. Έχοντας επικρατήσει με το εύθραυστο 2-1, η Paris Saint-Germain καλείται να επιβεβαιώσει τη θέση του φαβορί στο παιχνίδι της Τετάρτης. Αν και αρχικά οι εταιρίες εμφάνισαν την Αγγλική ομάδα ως το φαβορί, οι παίκτες δεν άργησαν να ποντάρουν υπέρ της Γαλλικής ομάδας και να αντιστρέψουν τους ρόλους.

chelsea-paris

Έτσι οι αποδόσεις για νίκη της Chelsea σκαρφάλωσαν από το 2.50 στο 2.80…

chelsea-champions-league

… τη στιγμή που οι αποδόσεις της Paris έπεσαν από το 2.80 στο 2.60.

paris-champions-league

Με βάση την παραπάνω εικόνα, πρώτη μου επιλογή κι εκεί που θα έστρεφα την προσοχή μου θα ήταν το στοίχημα της Paris Saint-Germain. Εφόσον η υπάρχουσα καθοδική τάση εξακολουθήσει και αύριο, φυσιολογικά το σημερινό 2.60 αποτελεί μια σωστή στοιχηματική επιλογή. Από εκεί και πέρα, δεν περνά απαρατήρητη η απότομη αλλαγή στην απόδοση της Wolfsburg. Το μέγεθος της αλλαγής δεν είναι τόσο σημαντικό όσο ο τρόπος με τον οποίο συνέβη. Κατά τα άλλα, αν δεν υπήρχε αυτό το άλμα, η Wolfsburg θα ήταν η πρώτη μου επιλογή σήμερα, δεδομένης της σταθερής πτωτικής πορείας που διέγραφε μέχρι εκείνη την ώρα η απόδοσή της. Ίσως πάλι μας δίνεται μια ευκαιρία να ποντάρουμε σε πιο γενναιόδωρη απόδοση, πριν αυτή ξαναπάρει την κατιούσα.

Γραφήματα από Betfair και Oddschecker

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.