Αγκάθι διαρκείας αποδεικνύεται η ποιότητα της Barcelona για τους bookies παγκοσμίως. Οι Καταλανοί φαίνονται θωρηκτό σε κατηφόρα με καταστροφικές συνέπειες για τις εταιρείες στοιχήματος.

Δυστυχώς για τις εταιρείες και ευτυχώς για τους πραγματικά επαγγελματίες παίχτες ή σωστότερα επενδυτές του στοιχήματος η υψηλή αγωνιστική ποιότητα της Barcelona σε συνδυασμό με τον ανταγωνισμό στο μέτωπο των «καλύτερων» αποδόσεων δημιουργεί ένα σημαντικό παραθυράκι κερδοφορίας.

Τα παραπάνω αφορούν στα εντός έδρας παιχνίδια της Barcelona σε όλες τις διοργανώσεις. Η mini έρευνα που πραγματοποίησα αφορά ημερολογιακά το εύρος 21/08/10-16/03/16. Συνολικά 177 εντός έδρας παιχνίδια έχουν σημειωθεί για τους «Blaugrana».

Οι αποδόσεις είναι από τον Ο.Π.Α.Π. Αν και παρακάτω ακολουθεί σχετικό γράφημα θα αναφερθώ σε κάποια βασικά στοιχεία.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω το μέγεθος του δείγματος μας είναι 177 αναμετρήσεις. Μέσος όρος απόδοσης του σημείου του άσσου είναι 1,26. Μέσος όρος ποσοστού % του σημείου του άσσου βάσει αποδόσεων (Ο.Π.Α.Π)) 71,2%. Μέσος όρος επαλήθευσης του σημείου του άσσου 82%.

Αμέσως ο παίχτης που γνωρίζει την έννοια του πολλάκις αναφερόμενου value betting υπολογίζοντας το γινόμενο μέσος όρος απόδοσης επί μέσος όρος επαλήθευσης, δηλαδή 1,26*0,82=1,03 αντιλαμβάνεται την σημασία αυτού του απειροελάχιστου 3%. Μιλάμε για περιθώριο κέρδους 3% επί του τζίρου σε βάθος χρόνου.

Η χρονοσειρά μας με θεωρητικό ποντάρισμα 1 «μονάδα» στον άσσο της Barca κλείνει στο διάστημα 21/08/10-16/03/16 με κέρδος 3,58 μονάδες με τζίρο 177 μονάδες (όσα τα παιχνίδια).

Σαν ποσοστό μιλάμε για 2% μόλις επί του συνολικού τζίρου μας. Η χρονοσειρά μετά το 11ο ποντάρισμα στο οποίο παρουσίασε την τελευταία αρνητική τιμή όσον αφορά το κέρδος μας μείον 0,53 μονάδες διατηρήθηκε πάντα σε τιμές με θετικό πρόσημο. Στις 09/05/15 (ποντάρισμα #149) σημείωσε το pick με συν 6,37 μονάδες.

Θα αναφερθούμε και στην γκανιότα από την πλευρά του Ο.Π.Α.Π λέγοντας ότι ο μέσος όρος του ποσοστού επιστροφής στους παίχτες για τις αναμετρήσεις ήταν το 88% επί του συνολικού τζίρου ανά αναμέτρηση, δηλαδή γκανιότα 12% για την εταιρεία.

Ακολουθεί και το εν λόγω γράφημα παρουσιάζοντας τον τρεχούμενο μέσο όρο του ποσοστού του άσσου βάσει αποδόσεων, τον τρεχούμενο μέσο όρο του ποσοστού επαλήθευσης του άσσου καθώς και του καθαρού κέρδους.

barcelona-ασσος-στοιχημα

Για να κλείσουμε το παρόν άρθρο σημειώνουμε ότι αυτή η διαφορά υπέρ των παιχτών μεταξύ του ποσοστού του άσσου βάσει αποδόσεων και πραγματικής επαλήθευσης μάλλον προκύπτει από την ανάγκη αξιοπρεπών αποδόσεων για το σημείο του άσσου χάριν ανταγωνισμού. Μην ξεχνάμε ότι ζητούμενο για τις εταιρίες είναι να δέχονται τζίρους δεδομένου ότι μιλάμε για «δουλειά» βασισμένη σε ποσοστά. Μεγαλύτερος ο τζίρος μεγαλύτερο και το ονομαστικό κέρδος.

Το μεγάλο συμπέρασμα είναι ότι ο παίχτης χρειάζεται μια παντοδύναμη Barcelona για να καταφέρει ένα 2% καθαρό κέρδος σε περίοδο 5 ½ σεζόν.

Όσον αφορά το από δω και πέρα, για πόσο ακόμα θα είναι σε θέση η απόδοση της Barca να καλύπτει την γκανιότα της εταιρείας προς όφελος του παίχτη; Αν σας άνοιξε η όρεξη να έχετε και το εξής στο μυαλό σας. Για κάθε ήττα σε μέσο όρο απόδοσης 1,20 χρειάζεστε 5 νίκες για να έρθετε στα λεφτά σας. Με άλλα λόγια το ελάχιστο σερί είναι το 5 στα 6. Στα τελευταία 13 παιχνίδια ο μέσος όρος απόδοσης του άσσου ήταν 1,08 και το συνολικό κέρδος σε ποντάρισμα 1 μονάδας ήταν μόλις 0,04 μονάδες δηλαδή 0,4% επί του τζίρου. Δηλαδή για να πει κάποιος ότι έβγαλε 1.000€ κέρδος θα έπρεπε να επενδύσει 25.000€.

Τι λες αξίζει να δανειστείς 25.000€ για να κυνηγήσεις 1.000 καθαρά;

Η επαφή του με το Στοίχημα ξεκίνησε δουλεύοντας ως υπάλληλος σε πρακτορείο του Ο.Π.Α.Π. Είχε την τύχη ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου να είναι αρκετά ψαγμένος πάνω στην δουλειά του και συνδρομητής του περιοδικού «Τα Παιχνίδια της Τύχης» ,το οποίο και αποτέλεσε το πρώτο και καλύτερο «φροντιστήριο». Κατάλαβε βασικές έννοιες όπως τι είναι γκανιότα ,τι κρύβουν οι αποδόσεις , την ψυχολογική πίεση που ασκούν οι αποδόσεις και προσωπικά επέλεξε να δίνει σημασία στην συμπεριφορά των αποδόσεων μέσω στατιστικής ανάλυσης αυτών. Είναι δημιουργός και διαχειριστής του Oddstats.blogspot.com. Συνδεθείτε με τον Betako: Google+