Το απόγευμα της Δευτέρας, 5 Σεπτεμβρίου, οριστικοποιήθηκαν τα ρόστερ των ομάδων που συμμετέχουν στους ομίλους του Champions League για τη σεζόν 2016/17. Μια σεζόν που βρίσκει τη Real Madrid ως κάτοχο του τροπαίου, για 11η φορά στην ιστορία της, με στόχο να διατηρήσει τα κεκτημένα με τον Zinedine Zidane και πάλι στον πάγκο της. Χωρίς, ωστόσο, αν έχει κάνει ουσιαστικές μεταγραφές, κάτι το οποίο έπραξαν οι άμεσοι ανταγωνιστές της, όπως η Barcelona, η Bayern Munich, η Juventus αλλά και η Manchester City.

Αφού ρίξαμε μία ματιά στους Ομίλους 1-4, συνεχίζουμε αυτή την πρώτη… ανάγνωση με τους Ομίλους 5-8. Εκεί όπου συμμετέχει και η «Βασίλισσα της Ευρώπης», αλλά κα ιοι πρώην πρωταθλήτριες Ευρώπης, Porto και Juventus, μαζί με την… εξπέρ του Europa League, Sevilla.

5ος Όμιλος: Συμμετέχουν Monaco (6,00), Bayer Leverkusen (2,90), CSKA Moskva (7,25) και Tottenham Hotspur (2,25). Σχετικά ισορροπημένος όμιλος, είναι η αλήθεια. Η Monaco, κατά την άποψή μου, είναι μάλλον υποτιμημένη. Η ομάδα του Leonardo Jardim έδειξε στο ξεκίνημα της σεζόν πως θα είναι άκρως ανταγωνιστική, έχοντας καταφέρει να κερδίσει την πρωταθλήτρια Γαλλίας, Paris Saint Germain, έχοντας ένα ομοιογενές σύνολο, πολύ καλά δουλεμένο. Ακόμη κι αν δεν καταφέρουν οι Μονεγάσκοι να τερματίσουν στην πρώτη θέση του γκρουπ, η απόδοσή τους για να προκριθούν έστω και ως δεύτεροι, στο 2,60, είναι άκρως δελεαστική. Η Tottenham έχει γεμάτο ρόστερ αλλά η Premier League είναι άκρως ανταγωνιστική φέτος και η είσοδος στην τετράδα θα είναι φέτος πολύ πιο δύσκολη. Κάτι που σημαίνει πως οι Λονδρέζοι ίσως χρειαστεί να «διαλέξουν» παιχνίδια. Η Leverkusen παραμένει μια σταθερή, ποιοτική ομάδα, ωστόσο το επίπεδο του Champions League είναι… κάτι άλλο. Οι «Ασπιρίνες» θα δυσκολευτούν αρκετά, έχοντας να αντιμετωπίσουν και αρκετά προβλήματα τραυματισμών στο ξεκίνημα της σεζόν. Όσο για την CSKA; Παρουσιάζεται ως ο φτωχός συγγενής του ομίλου και μάλλον έτσι θα παραμείνει ειδικά από τη στιγμή που δεν διαθέτει κάποιον φορ κλάσης.

champions-league-stoixima-apodoseis-5os-omilos

6Ος Όμιλος: Συμμετέχουν Borussia Dortmund (2,85), Legia Warszawa (49,00), Real Madrid (1,40) και Sporting CP (12,25). Κακά τα ψέματα, αν οι Sporting και Legia καταφέρουν να σπάσου το «δίπολο» τότε θα μιλάμε για μια τεράστια έκπληξη. Οι «Αετοί της Λισσαβόνας» ίσως να είχαν κάποια τύχη εάν κρατούσαν στο ρόστερ τους τον εξαιρετικό επιθετικό Islam Slimani και τον μέσο, πρωταθλητή Ευρώπης με την Πορτογαλία, Joao Mario Η Leicester City και η Inter αντίστοιχα, όμως, αποδείχθηκαν πολύ… θελκτικές σειρήνες. Το ερώτημα είναι αν θα μπορέσει η Dortmund να σπάσει την κυριαρχία της Real Madrid. Η BVB επένδυσε σε ταλαντούχους ποδοσφαιριστές κι ενώ έχασε 4-5 βασικά της στελέχη. Υπάρχει ενθουσιασμός μα και απειρία. Αντιθέτως, η ομάδα του Zinedine Zidane έμεινε σχεδόν ίδια και απαράλλαχτη σε σχέση με πέρυσι. Κι ο στόχος για φέτος, μάλλον μοιάζει να είναι το πρωτάθλημα, παρά το 12ο. Υπάρχει κι η άσχημη παράδοση που δεν βοηθάει τη «Βασίλισσα της Ευρώπης».

champions-league-stoixima-apodoseis-6os-omilos

foto-27ος Όμιλος: Συμμετέχουν Club Brugge (6,50), Kobenhavn (9,75), Porto (2,15) και Leicester City (2,35). Αναμφισβήτητα πρόκειται για έναν άκρως ανοιχτό όμιλο. Η τύχη συνεχίζει να ευνοεί τη Leicester που μετά την κατάκτηση της Premier League – πρώτος τίτλος στην ιστορία του συλλόγου – στάθηκε αρκετά τυχερή και στην κλήρωση του ομίλου. Γιατί ούτε η Kobenhavn τρομάζει ούτε και η Club Brugge. Ερωτηματικό, για μένα, παραμένει η Porto. Ο Nuno Espirito Santos απέτυχε παταγωδώς πέρυσι στο Champions League όντας στον πάγκο της Valencia και δεν νομίζω πως οι «Δράκοι» έχουν τα φόντα για κάτι σπουδαίο. Θα ποντάρω στον ενθουσιασμό της ομάδας του Claudio Ranieri και θα τη στηρίξω για κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου. Άλλωστε, με εξαίρεση τον N’Golo Kante η Leicester δεν έχασε κάποιο σπουδαίο της στέλεχος, αντίθετα ενισχύθηκε σημαντικά σε όλες τις θέσεις.

champions-league-stoixima-apodoseis-7os-omilos

foto-3-1

8ος Όμιλος: Συμμετέχουν Dinamo Zagreb (33,00), Juventus (1,45), Lyon (7,25) και Sevilla (3,35). Καταρχήν, ξεκαθαρίζουμε πως δεν υπάρχει περίπτωση η Dinamo να κάνει κάτι καλό. Πιθανότατα να μην πάρει ούτε βαθμό, εκτός κι αν πιάσει… στον ύπνο κάποια ομάδα – δύσκολο. Επίσης, θυμόμαστε όλοι τον ντόρο που είχε σημειωθεί πριν από μερικά χρόνια έπειτα από εκείνη την «επτάρα» της Lyon μέσα στην Κροατία – αποτέλεσμα που είχε χαρίσει την πρόκριση στους Γάλλους. Η Olympique θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την αστάθεια που υπάρχει στη Sevilla μετά την αποχώρηση του Unai Emery και την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Jorge Sampaoli. Δεν είναι κακός προπονητής ο Αργεντινός, ωστόσο πρέπει να διαχειριστεί μια ομάδα που έχει μάθει να παίζει – και να κερδίζει – στο Europa League ενώ είχε και πολλές αλλαγές στο ρόστερ. Η Lyon κράτησε τον τοπ σκόρερ Alexandre Lacazette ενώ αντικατέστησε τον Samuel Umtiti με τον Nicolas Nkoulou. Μπορεί να προκριθεί ως δεύτερη πίσω από τη Juventus. Η «Γηραιά Κυρία», σε αντίθεση με πέρυσι, ξεκίνησε φουριόζα τη σεζόν κι ο Massimiliano Allegri ξέρει πλέον πώς να κινηθεί.

champions-league-stoixima-apodoseis-8os-omilos

Προγνωστικά στο Champions League (B’ Μέρος):

Πρόκριση από τον 5ο Όμιλο: Monaco            @ 2,60

Νικητής 7ου Ομίλου: Leicester City     @ 2,35

Νικητής 8ου Ομίλου: Juventus             @ 1,45

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).