Το απόγευμα της Δευτέρας, 5 Σεπτεμβρίου, οριστικοποιήθηκαν τα ρόστερ των ομάδων που συμμετέχουν στους ομίλους του Champions League για τη σεζόν 2016/17. Μια σεζόν που βρίσκει τη Real Madrid ως κάτοχο του τροπαίου, για 11η φορά στην ιστορία της, με στόχο να διατηρήσει τα κεκτημένα με τον Zinedine Zidane και πάλι στον πάγκο της. Χωρίς, ωστόσο, αν έχει κάνει ουσιαστικές μεταγραφές, κάτι το οποίο έπραξαν οι άμεσοι ανταγωνιστές της, όπως η Barcelona, η Bayern Munich, η Juventus αλλά και η Manchester City.

Βέβαια, είναι πάρα πολύ νωρίς για προβλέψεις σχετικά με το ποιοι σύλλογοι θα φτάσουν ως τον τελικό του Cardiff και θα διεκδικήσουν την «κούπα με τα μεγάλα αυτιά», όπως φυσικά και για το ποια θα την κατακτήσει εν τέλει. Ωστόσο, μπορούμε να κάνουμε μια πρώτη ανάγνωση των ομίλων και των ομάδων που έχουν τον πρώτο λόγο να τερματίσουν στην πρώτη θέση τους, εξασφαλίζοντας καλύτερη θέση εκκίνησης – δηλαδή θα παίξουν τη ρεβάνς στην έδρα τους – στα νοκ άουτ παιχνίδια της φάσης των «16».

1ος Όμιλος: Συμμετέχουν Arsenal (2,45), Basel (11,75), Paris St Germain (1,60) και Ludogorets Razgrad (37,00). Με νέο προπονητή στον πάγκο της, τον Unai Emery, η PSG επιθυμεί φέτος να κάνει το βήμα παραπάνω. Πέρα από τους «8» δεν έχει φτάσει τα προηγούμενα χρόνια και παρά τη σημαντική ενίσχυσή της. Αλλαγμένη αρκετά φέτος, αφού αποχώρησε κι ο Zlatan Ibrahimovic και ο David Luiz, δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει προβλήματα σε ό,τι αφορά στην πρώτη θέση του γκρουπ. Η Arsenal μόνο αν αυτοκτονήσει δεν θα αφήσει πίσω της τις άλλες δυο ομάδες, αφού η Basel εμφανίζεται αποδυναμωμένη ενώ κι η Ludogorets δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο για να κόψει το δρόμο της ομάδας του Arsene Wenger.

champions-league-group-a-winner

bienvenue-unai

2ος Όμιλος: Συμμετέχουν Benfica Lisbon (2,80), Dynamo Kiev (6,50), Napoli (1,95) και Besiktas (7,75). Ο όμιλος δεν είναι και τόσο εύκολος, όσο δείχνουν οι αποδόσεις. Napoli και Benfica είχαν αρκετές αλλαγές αυτό το καλοκαίρι και, ειδικά στους Ιταλούς, η απώλεια του Gonzalo Higuain θα αργήσει να καλυφθεί παρά το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του Arkadiuz Milik. Δύσκολο έργο του Maurizio Sarri, άπειρου σε τέτοιο επίπεδο προπονητή. Προβάδισμα στους «Αετούς της Λισσαβόνας» για την πρωτιά του ομίλου ενώ για την τρίτη θέση, που οδηγεί στους «32» του Europa League θα παλέψουν σκληρά Besiktas και Dynamo Kiev.

champions-league-group-b-winner

3ος Όμιλος: Συμμετέχουν Barcelona (1,35), Monchengladbach (12,00), Manchester City (3,40) και Celtic (40,00). Αναμφισβήτητα, η πρωτιά θα παιχθεί ανάμεσα στη Manchester City του Pep Guardiola και την μεγάλη του αγάπη, την Barcelona. Το ξεκίνημα της σεζόν δείχνει πως η City έχει αφήσει πίσω της παθογένειες περασμένων ετών αλλά να κοντράρει την Barca; Δύσκολο… Η ομάδα του Luis Enrique παρουσιάζεται φέτος υπερπλήρης με την απόκτηση των Samuel Umtiti και Lucas Digne στην άμυνα, του Andre Gomes στη μεσαία γραμμή και του Paco Alcacer στη γραμμή κρούσης. Μάλιστα, εάν η τριπλέτα MSN είναι σταθερή σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, η Barcelona είναι το φαβορί και για την κατάκτηση του τροπαίου. Καμία τύχη για να περάσουν δεν έχουν Gladbach και Celtic – οι Σκωτσέζοι ίσως να μην πάρουν ούτε βαθμό…

champions-league-group-c-winner

Pep-Guardiola

4ος Όμιλος: Συμμετέχουν Bayern Munich (1,40), PSV Eindhoven (19,00), Atletico Madrid (2,75) και Rostov (44,00). Το ερώτημα είναι εάν θα μπορέσει, επιτέλους, η Atletico Madrid να κάνει το βήμα παραπάνω υπό τις οδηγίες του Diego Simeone. Η φιναλίστ του περυσινού Champions League – αλλά και προ τριετίας – φτάνει στην πηγή αλλά δεν μπορεί να πιει νερό. Πέρυσι απέκλεισε στα ημιτελικά την Bayern Munich, αλλά φέτος οι Βαυαροί παρουσιάζονται πιο δυνατοί, έχοντας πια και τον πολύπειρο Carlo Ancelotti στον πάγκο τους.  Μάλιστα, ο Ιταλός τεχνικός θα βάλει στο λογαριασμό του 15 εκατομμύρια ευρώ εάν κάνει το treble (Bundesliga, DFB Pokal και Champions League). Διόλου άσχημο κίνητρο. Αν ο Arjen Robben είναι υγιής στα κρίσιμα ματς – δηλαδή από τους «8» και μετά – τότε η Bayern δικαιούται να ονειρεύεται. Όσο για τις PSV και Rostov; Για τη δεύτερη είναι επιτυχία και μόνο το ότι βρίσκεται στους ομίλους. Οι Ολλανδοί; Ταλαντούχα και γρήγορη ομάδα αλλά να απειλήσει την Atletico; Δύσκολο.

champions-league-group-d-winner

Προγνωστικά στο Champions League (Α’ Μέρος):

Νικητής 1ου Ομίλου: Paris Saint Germain      @ 1,60

Νικητής 3ου Ομίλου: Barcelona          @ 1,35

Νικητής 4ου Ομίλου: Bayern Munich  @ 1,40

Νικητής UEFA Champions League: Barcelona            @ 4,00

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).