Το φετινό ελληνικό πρωτάθλημα ξεκίνησε με δυο χαρακτηριστικά που το έκαναν να διαφέρει από τις προηγούμενες σεζόν: α) Άργησε να ξεκινήσει κατά τρεις εβδομάδες λόγω του ντόρου που έγινε και συνεχίζει να γίνεται με τις εκλογές της ΕΠΟ και την προσπάθεια πτώσης του «συστήματος» και β) Το μπάχαλο που επικρατούσε στον πρωταθλητή Ολυμπιακό, με τις συνεχείς αλλαγές προπονητών και τον αποκλεισμό από τους ομίλους του Champions League.

Οι δυο αυτοί παράγοντες συνέβαλαν στο να καλλιεργηθεί στους επίδοξους μνηστήρες του τίτλου πως φέτος θα είναι η χρονιά τους. Πως θα δούμε κάτι διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Μετά το πέρας μόλις έξι (6) αγωνιστικών, όμως, φαίνεται πως το νερό έχει μπει και πάλι στο (γνωστό) αυλάκι και τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους. Και το ημερολόγιο γράφει, μόλις, 25 Οκτωβρίου.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με 15 βαθμούς, έχοντας ηττηθεί στη Λάρισα από την ΑΕΛ – με ένα γκολ στις καθυστερήσεις – αλλά πέρασε νικηφόρα τόσο από το Καυτανζόγλειο (2-1 τον Ηρακλή με ανατροπή) όσο και από τη Νέα Σμύρνη (2-0 τον Πανιώνιο, παίζοντας με παίκτη λιγότερο στο τελευταίο 20λεπτο περίπου). Παράλληλα, κέρδισε στο ‘’Γεώργιος Καραϊσκάκης’’ άνετα 3-0 την ΑΕΚ και πιο δύσκολα 2-1 τον ΠΑΟΚ. Ακολουθεί σε δυο αγωνιστικές το – επίσης εντός έδρας – ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Εκεί που, ίσως, ξεκαθαρίσουν όλα και για φέτος. Νωρίτερα, πάντως, ο Ολυμπιακός επισκέπτεται το Περιστέρι για να παίξει με τον Ατρόμητο, εκεί όπου σε φιλικό νωρίτερα είχε ηττηθεί 3-1, αποτέλεσμα που άνοιξε την πόρτα της εξόδου στον Βίκτορ Σάντσεθ… Η έλευση του Πάουλο Μπέντο δείχνει πως η απόφαση ήταν σωστή και οι ‘’ερυθρόλευκοι’’ εμφανίζονται, αν μη τι άλλο, πιο ορθολογικοί στο παιχνίδι τους.

Ακολουθούν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ, έχοντας αμφότεροι από 11 βαθμούς. Ας με συγχωρέσουν άπαντες στην οικογένεια του ΠΑΣ Γιάννενα, που είναι στους 10 βαθμούς με παιχνίδι λιγότερο, αφού εκκρεμεί αυτό με τον Λεβαδειακό στους ‘’Ζωσιμάδες’’, ωστόσο η αλήθεια είναι πως ουδείς περιμένει από την ομάδα του Γιάννη Πετράκη να εξελιχθεί σε… Λέστερ.

nikitis-super-league-olympiacos2

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, κατάφερε να ανέβει στην κορυφή μετά τα τέσσερα πρώτα παιχνίδια, έχοντας 10 βαθμούς, ωστόσο κάπου εκεί ζαλίστηκε: ηττήθηκε 2-1 από την Ξάνθη στο ‘’Απόστολος Νικολαϊδης’’ και έμεινε στο 1-1 στη Βέροια, δεχόμενος στο φινάλε την ισοφάριση. Ο Αντρέα Στραματσιόνι είναι ξανά στο στόχαστρο ενώ το όνειρο της πρόκρισης στους ‘32’ του Europa League μάλλον θα μείνει όνειρο, αφού οι ‘’πράσινοι’’ έχουν μόλις έναν βαθμό μετά από τρία παιχνίδια – ωστόσο έχουν να δώσουν δύο ματς εντός έδρας. Ακολουθεί το παιχνίδι με τον Ηρακλή των χιλίων προβλημάτων το οποίο εύκολα ή δύσκολα ο Παναθηναϊκός θα κερδίσει για να πάει να τα παίξει στη συνέχεια όλα στον Πειραιά, στις 6 Νοεμβρίου. Με την ελπίδα η διαφορά να είναι στο -4 ή και μικρότερη, αν στραβοπατήσουν οι «ερυθρόλευκοι» στο Περιστέρι. Ο Παναθηναϊκός προσφέρεται στο 4,00 για να πάρει τον τίτλο στο ‘’ΠΑΜΕ Στοίχημα’’ του ΟΠΑΠ.

nikitis-super-league-olympiacos3

Η ΑΕΚ είχε κι αυτή την ευκαιρία να βρεθεί στην κορυφή, αλλά την τρόμαξε και μόνο η σκέψη. Κόλλησε στο 0-0 με τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ, στη συνέχεια έφυγε με τρία (3) γκολ στην πλάτη από το ‘’Γεώργιος Καραϊσκάκης’’ και, παρά τη νίκη επί της ΑΕΛ στη Λάρισα – εκεί όπου ο Ολυμπιακός νωρίτερα είχε αποτύχει – αποφασίστηκε η απομάκρυνση του Τιμούρ Κετσπάγια από την τεχνική της ηγεσία. Στη θέση του ανέλαβε ο Ζοσέ Μοράις για να αντιστρέψει το κλίμα. Αμ δε… Στο ντεμπούτο του, η «Ένωση» έμεινε στο 0-0 με τον Πανιώνιο, ξανά στο ΟΑΚΑ. Ακολουθεί ακόμη ένα crash test, η ‘’Αετομαχία’’ στην Τούμπα, εκεί όπου η ΑΕΚ έχασε πέρυσι και τις δυο φορές που έπαιξε, έχοντας μάλιστα αμφότερες προηγηθεί στο σκορ… Η ΑΕΚ προσφέρεται σε απόδοση 6,00 – ως άλλη ομάδα – στο ‘’ΠΑΜΕ Στοίχημα’’ του ΟΠΑΠ.

nikitis-super-league-olympiacos4

Με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται στους 8 βαθμούς και ήδη στο -7 από την κορυφή, αντιλαμβάνεται κανείς πως αν η ΑΕΚ ηττηθεί, το πρωτάθλημα κάνει και πάλι φτερά ενώ οι ελπίδες για την ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς θα παραμείνουν λιγοστές ακόμη και σε περίπτωση νίκης. Έχοντας ξεκινήσει με -3 βαθμούς, προίκα από την περυσινή σεζόν, ο ΠΑΟΚ μπορεί να προσφέρει όμορφο θέαμα, ωστόσο έχει τεράστιο πρόβλημα στο σκοράρισμα – το ίδιο και η ΑΕΚ. Τα έξι (6) γκολ σε ισάριθμα ματς, μαρτυρούν του γραπτού το αληθές. Οι «λευκές» ισοπαλία με την Ξάνθη στην Τούμπα και στη Βέροια με την ομώνυμη ομάδα, αποδόθηκαν στην ατυχία και την αστοχία, αλλά και στα διαιτητικά λάθη. Το ίδιο συνέβη και με την ήττα στο Φάληρο, το πρόσφατο 2-1 από τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ προσφέρεται στο 10,00 για να πάρει το πρωτάθλημα στο ‘’ΠΑΜΕ Στοίχημα’’ του ΟΠΑΠ.

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό πως το πρώτο και βασικό πρόβλημα των μνηστήρων, είναι οι συνεχείς και συχνές γκέλες. Πέντε πεταμένοι βαθμοί για τον Παναθηναϊκό, που θα ήταν στους 16, άρα και στην κορυφή, αν κέρδιζε Ξάνθη και Βέροια – το ‘Χ’ στο Αγρίνιο ας πούμε πως είναι «λογικό» αποτέλεσμα βάσει της εικόνας του ματς. Τέσσερις χαμένοι βαθμοί για την ΑΕΚ, που θα ήταν στους 15, αν κέρδιζε στο ΟΑΚΑ τους Ηρακλή και Πανιώνιο – κάτι που έκανε την περυσινή σεζόν. Και ακόμη τέσσερις βαθμοί στα σκουπίδια για τον ΠΑΟΚ, που θα ήταν στους 12, αν κέρδιζε Ξάνθη και Βέροια. Οι ήττες των ‘’Δικεφάλων’’ από τον Ολυμπιακό και μάλιστα στο ‘’Γεώργιος Καραϊσκάκης’’, σε καμία περίπτωση δεν είναι εκτός προγράμματος, ακόμη και με «αυτόν» τον Ολυμπιακό που περιέγραψα στην αρχή του κειμένου.

nikitis-super-league-olympiacos5

Κι ο Ολυμπιακός; Ο Ολυμπιακός έκανε το αυτονόητο. Είναι πολύ σημαντικό πως στο διάστημα που ακόμη ψάχνεται και είχε τρία δύσκολα εκτός έδρας ματς, έκανε μόλις μια γκέλα. Επίσης σημαντικό πως εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο η δύναμη της έδρας, παίρνοντας νίκες επί των ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Αν, δε, τριτώσει και το καλό για τους ‘’ερυθρόλευκους’’ απέναντι στον Παναθηναϊκό, τότε η ομάδα του Πάουλο Μπέντο δεν θα έχει να φοβάται τίποτα. Ακόμη κι αν χάσει βαθμούς στο Περιστέρι και υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό όντας στο +1 ή στο +2, παραμένει και το φαβορί για τη νίκη και για την κατάκτηση του πρωταθλήματος – αν φυσικά πάρει το ‘’τρίποντο’’. Σε περίπτωση που οι ‘’πράσινοι’’ φύγουν τουλάχιστον με την ισοπαλία, τότε ναι, θα δικαιούμαστε να συνεχίσουμε να πλάθουμε σενάρια.

Ωστόσο, ποιος μπορεί να εμπιστευτεί μια ομάδα – είτε λέγεται ΑΕΚ είτε ΠΑΟΚ είτε Παναθηναϊκός – που κάνει τόσες γκέλες σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και που δεν έχει καν την τεχνογνωσία, know how το λένε οι ξένοι, για να περάσει στην κορυφή και να μείνει ως το τέλος; Εγώ πάντως όχι και καμία από αυτές. Αν ήταν να βάλω χρήματα σε μία ομάδα για κατάκτηση της Super League, αυτή θα ήταν και φέτος ο Ολυμπιακός. Κι ας μην έχει μπει ακόμη ο Νοέμβρης. Γιατί η ομάδα του Μπέντο όσο περνάει ο καιρός θα δένει και θα στρώνει, γιατί στο DNA της υπάρχει περασμένη πια η λέξη ‘’πρωταθλητής’’, γιατί ακόμη εκλογές στην ΕΠΟ δεν έχουν γίνει και δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι μέχρι τον Απρίλιο-Μάιο, γιατί οι περισσότερες ‘’μικρομεσαίες’’ ομάδες θέλουν ή έχουν καλές σχέσεις μαζί του, γιατί έχει άκρες και πλοκάμια σε Ελλάδα και Ευρώπη, γιατί γιατί γιατί…

Νικητής Super League: Ολυμπιακός        1,15 (ΟΠΑΠ)

ΥΓ: Ειλικρινά ελπίζω κι εύχομαι να διαψευστώ και το πρωτάθλημα να το πάρει τελικά… η Λέστερ!

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).