Η πρόοδος της τεχνολογίας και η εκτόξευση του ίντερνετ, έχουν κάνει το διαδικτυακό στοίχημα ιδιαίτερα δημοφιλές και συνεχώς νέες στοιχηματικές εταιρίες εμφανίζονται ή..εξαφανίζονται. Η επιλογή της σωστής στοιχηματικής εταιρίας είναι πολύ σημαντική τόσο για την ασφάλεια των χρημάτων και την πληρωμή των κερδών σας, όσο και για την παικτική εμπειρία και ευχαρίστηση του παιχνιδιού.

Πριν αποφασίσετε σε ποιά εταιρία θα παίξετε, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να κάνετε την προσωπική σας έρευνα συλλέγοντας όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείτε, ενώ είναι απαραίτητο να κατανοήσετε και τι ζητάτε από τη νέα εταιρία. Παρακάτω θα βρείτε τα 10 βασικά κριτήρια επιλογής μίας εταιρίας.

  1. Ασφάλεια & Αξιοπιστία στοιχηματικής εταιρίας

Το Α και το Ω. Είναι το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να ελέγξετε, όλα τα άλλα κριτήρια δεν έχουν καμία σημασία αν δεν υπάρχει ασφάλεια και αξιοπιστία. Ποιός θα ήθελε να βάλει τα χρήματα του σε μίφα εταιρία και σε ένα βράδυ να εξαφανιστούν σε κάποιο φορολογικό παράδεισο;

Πριν επιλέξετε που θα παίξετε πρέπει να κάνετε την έρευνα σας στις μηχανές αναζήτησης για να βρείτε στοιχεία για την εταιρία. Σίγουρα θα εμφανιστούν αρκετά αποτελέσματα. Μηνύματα σε φόρουμ ή σε ιστοσελίδες αξιολόγησης στοιχηματικών εταιριών είναι μία αξιόπιστη πηγή αν έχουν πολλά μέλη και υψηλή επισκεψιμότητα. Συνήθως τα όποια αρνητικά σχόλια αφορούν προβλήματα στις πληρωμές ή στην ακύρωση στοιχημάτων. Μην παραλείψετε επίσης να κοιτάτε και τα review των εταιριών για να ελέγχετε πόσα χρόνια είναι η εταιρία στο χώρο.

Στη συνέχεια καλό θα είναι να μιλήσετε και με άτομα που έχουν παίξει σε αυτή την εταιρία. Για τις εταιρίες στοιχημάτων με νόμιμη άδεια στην Ελλάδα είναι πολύ εύκολο να συλλέξετε πληροφορίες και από το πεδίο αξιολόγησης της σελίδας μας.

  1. Αδειοδότηση στοιχηματικής εταιρίας

Θα πρέπει να ελέγξετε στη συνέχεια που έχει αδειοδοτηθεί η εταιρία. Εάν είναι αδειοδοτημένη και στην Ελλάδα σημαίνει ότι παρέχει τις υπηρεσίες της νόμιμα, όμως αυτό δεν αρκεί. Δείτε σε ποιά αρχή έχει εκδοθεί η άδεια της και που εδρεύει. Συνήθως οι αδειοδοτήσεις σε Μεγάλη Βρετανία και τα (επίσης βρετανικά) Isle of Man και Alderney είναι ένας πολύ αξιόπιστος δείκτης αξιοπιστίας καθώς οι απαιτήσεις και ο έλεγχος είναι αρκετά σκληρός. Ακολουθούν αυτές σε Μάλτα και Γιβραλτάρ, ενώ καλό θα είναι να είστε αρκετά προσεκτικοί όταν οι εταιρίες λειτουργούν υπό την CIGA, αρχή λοταρίας και παιγνίων του Κουρασάο, όπου οι έλεγχοι είναι πιο χαλαροί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όσες έχουν αδειοδοτηθεί εκεί δεν είναι αξιόπιστες.

  1. 3. Eξυπηρέτηση πελατών

Ένα πολύ σημαντικό κριτήριο για να επιλέξετε την εταιρία που θα παίξετε είναι το τμήμα εξυπηρέτησης. Δυνατότητα επικοινωνίας μέσω email, chat και τηλεφώνου αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα, ενώ μην παραλείψετε να ελέγξετε και το ωράριο λειτουργίας. Στη συνέχεια καλό θα είναι να στείλετε ένα email στην εταιρία και να ρωτήσετε κάποιες πληροφορίες όπως πόσα χρόνια είναι στο χώρο, την ελάχιστη κατάθεση, τη διαδικασία ταυτοποίησης, που μπορείτε να απευθυνθείτε σε περίπτωση διαφωνίας κ.α. ώστε να είστε βέβαιοι ότι το αρμόδιο τμήμα είναι σε θέση να απαντήσει στα ερωτήματα σας.

  1. Αποδόσεις

Οι υψηλές αποδόσεις είναι το μεγάλο πλεονέκτημα του online στοιχήματος, όμως υπάρχουν αρκετές εταιρίες που έχουν μεγάλη γκανιότα. Εάν τοποθετείτε στοιχήματα αρκετές ημέρες πριν τον αγώνα, θα πρέπει να δείτε και πότε οι εταιρίες βγάζουν τις αποδόσεις (opiniated bookmakers), γιατί πολλές φορές κάνουν λάθη τα οποία μπορείτε να εκμεταλλευθείτε.

  1. Στοιχηματικές αγορές και τύποι στοιχήματος

Ένας ακόμα πολύ σημαντικός παράγοντας. Θα πρέπει να βρείτε την εταιρία που σας ταιριάζει και προσφέρει τις επιλογές που επιθυμείτε και όχι να προσαρμόσετε εσείς το παιχνίδι σας. Για παράδειγμα πολλές εταιρίες δεν έχουν ασιατικό χάντικαπ, συνδυασμό τελικού αποτελέσματος και over/under (πχ 1 & over2.5) ή άλλα ειδικά στοιχήματα τα οποία είναι αρκετά επικερδή για τους παίκτες. Eπίσης, αρκετές δεν προσφέρουν κάποια μη δημοφιλή πρωταθλήματα ή αθλήματα και τα οποία ενδεχομένως να σας ενδιαφέρουν.

  1. Live Betting

Αναμφίβολα ένα φτωχό σε επιλογές ζωντανό στοίχημα, είναι ανασταλτικός παράγοντας να παραμείνετε για μεγάλο χρονικό διάστημα σε μία εταιρία. Η πλατφόρμα του live στοιχήματος οφείλει να έχει πολλά παιχνίδια και να προσφέρονται αρκετές επιλογές. Επίσης πρέπει να προσέξετε πότε κλειδώνουν οι αγορές στο τέλος του παιχνιδιού, πόσο συχνά κλείνουν οι αγορές κατά τη διάρκεια του αγώνα και πόσος χρόνος απαιτείται για να τοποθετηθεί ένα στοιχήμα. Τέλος αν η σελίδα προσφέρει και Live streaming (δωρεάν ζωντανές μεταδόσεις αγώνων) τότε η εμπειρία του ζωντανού στοιχήματος είναι μοναδική.

  1. Μέθοδοι κατάθεσης

Αφού έχετε ελέγξει όλα τα παραπάνω, πρέπει να επιλέξετε μία εταιρία στην οποία θα μπορείτε εύκολα να πραγματοποιήσετε καταθέσεις και αναλήψεις. Η Paysafecard και τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια Skrill και Νeteller είναι πολύ σημαντικά εργαλεία για τους παίκτες (κατάθεση με κάρτα προσφέρουν όλες οι εταιρίες). Επίσης τα κατώτερα όρια κατάθεσης και ανάληψεις, όπως και οι χρεώσεις στις συναλλαγές είναι ζητήματα που πρέπει να ελέγξετε. Μπορείτε να δείτε όλες τις παραπάνω πληροφορίες για τις μεθόδους πληρωμής των στοιχηματικών εταιριών  στο αντίστοιχο πεδίο στην ιστοσελίδα μας.

  1. Μπόνους στοιχηματικής εταιρίας

Τα μπόνους και οι προωθητικές ενέργειες είναι ένα κίνητρο που δίνουν οι εταιρίες για να προσελκύσουν νέους παίκτες, δεν παύουν όμως να αποτελούν σημαντικό κριτήριο. Υπάρχουν αρκετές μορφές πρoσφορών, όπως μπόνους κατάθεσης, δωρεάν στοιχήματα ή πραγματικά χρήματα. Θα πρέπει πάντα να διαβάζετε προσεκτικά τους όρους και προϋποθέσεις, ελέγχοντας μεταξύ άλλων τις απαιτήσεις τζιραρίσματος (ελάχιστη απόδοση, αγορές και πόσες φορές πρέπει να τζιραριστεί το μπόνους), τις μεθόδους κατάθεσης και τους τύπους στοιχημάτων που συμμετέχουν στο μπόνους. Στο Bet Bonus μπορείτε να δείτε συνοπτικά όλα τα στοιχεία που σας ενδιαφέρουν.

  1. Μέγιστο και ελάχιστο στοίχημα

Το ελάχιστο στοίχημα στις περισσότερες εταιρίες είναι σεντς και αυτό δεν είναι πρόβλημα, σίγουρα το μέγιστο είναι. Σε πολλές εταιρίες ίσως τα ανώτατα όρια είναι πολύ χαμηλότερα από το μπάτζετ σας και αυτό σίγουρα θα σας εκνευρίσει, ενώ δε θα μπορείτε να ευχαριστηθείτε το στοίχημα ή να εφαρμόσετε τη στρατηγική που επιθυμείτε στο παιχνίδι σας. Σε αρκετές εταιρίες, εμφανίζεται η επιλογή max bet ή μέγιστο στοίχημα ακόμα και εάν δεν έχετε λογαριασμό. Σε κάθε περίπτωση όμως, σκεφτείτε τα πονταρίσματα σας και αναζητήστε μία εταιρία στα μέτρα σας.

  1. Κανόνες στοιχημάτων

Εάν προτιμάτε κάποιο συγκεκριμένο τύπο στοιχημάτων, είναι σημαντικό να διαβάσετε τους στοιχηματικούς κανόνες. Για παράδειγμα, τί θα συμβεί εάν ένας παίκτης αποσυρθεί στο τένις , ένα παιχνίδι οδηγηθεί στο μπάσκετ στην παράταση ή ακυρωθεί/διακοπεί ένα ποδοσφαρικό παιχνίδι. Οι κανόνες όσο ασήμαντοι και αν σας φαίνονται στο τέλος πολλές φορές κάνουν τη διαφορά.

Τα δέκα παραπάνω κριτήρια είναι αρκετά σημαντικά για την επιλογή της βασικής σας στοιχηματικής εταιρίας, στην οποία θα παίζετε ευχάριστα, δίκαια και με αξιοπιστία. Υπάρχουν αρκετοί λιγότερο ή εξίσου σημαντικοί λόγοι ανάλογα με τον τρόπο στοιχηματισμού του κάθε παίκτη, όπως πόσο γρήγορα “λιμιτάρεται” ένας λογαριασμός, το VIP τμήμα ή την ταχύτητα διευθέτησης των στοιχημάτων.

ΠΗΓΗ

stoixima-online-synergatis-avatar

Ο αρθρογράφος είναι συχνός επισκέπτης της ιστοσελίδας και με το παρόν κείμενο επιθυμεί να συμβάλει στην ποιότητα της στοιχηματικής ιστοσελίδας. Οι γνώμες και ερμηνείες που περιέχονται στο άρθρο αντιπροσωπεύουν τον ίδιο τον αρθρογράφο και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τις απόψεις των διαχειριστών του StoiximaOnline.com.