Από την τελευταία πτώση των μετοχών τον Οκτώβριο του 2018, οι έντονες ανατάραξες έχουν βάλει σε σκέψεις τους επενδυτές και δεν γνωρίζουν τι τους επιφυλάσσει το 2019. Συγκεκριμένα αναρωτιούνται εάν οι μετοχές θα μπορέσουν να ορθοποδήσουν το 2019. Σε αυτό το ερώτημα έρχεται να απαντήσει η Goldman Sachs.

Το 2018 ήταν μια πολύ δύσκολη οικονομική χρονιά και υπάρχουν πολλαπλοί λόγοι για αυτό. Ο κυριότερος λόγος ήταν οι οικονομικές προοπτικές της Αμερικής που δεν ήταν ιδιαίτερά φιλικές προς τις αγορές. Σε αυτό θα πρέπει να προστεθεί και η συνεχώς αυξανομένη εμπορική σύγκρουση ΗΠΑ και Κίνας. Επιπλέον οι σύγκρουση της Ιταλίας με την Κομισιόν είναι μια τάση που ώθησε την αγορά προς τα κάτω.  Τέλος η χαμηλή ανάπτυξη χωρών όπως η Τουρκία και η Βραζιλία έπαιξε σίγουρα τον ρόλο της στην επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας. Αυτά όμως βρίσκονται στο παρελθόν.

Τι μας επιφυλάσσει το μέλλον

Σύμφωνα με αυτή η χρονιά του 2019 θα είναι bullish και υπάρχουν τρείς κύριοι λόγοι για την αύξηση των μετοχών αλλά και γενικότερα όλης της παγκόσμιας οικονομίας. Πρώτος λόγος είναι ότι η πορεία της παγκόσμιας οικονομίας είναι σε καλό δρόμο με θετικό πρόσημο και αντίστοιχα οι οικονομική δραστηριότητα αναμένετε να αυξηθεί. Αυτό φαίνεται και σε πολλές νέες αγορές που ενώ αρχικά έδειξαν ιδιαίτερα ανακατάταξη τελικά κατέληξαν να έχουν σταθερή πορεία. Τέτοιες οικονομίες είναι της Αργεντινής, Ρωσίας της Βραζιλίας και Τουρκίας. Βέβαια στην Αμερική δεν αναμένετε περαιτέρω ανάπτυξη και η δείκτης απασχόλησης παραμένει αρκετά χαμηλός αλλά είναι ένα γεγονός που δεν χρειάζεται να μας φοβίζει.

Η δραστηριότητα στην Κίνα αναμένετε να συνεχίσει να αυξάνετε. οικονομολόγοι της Goldman Sachs εκτιμούν ότι το ΑΕΠ του τρίτου τριμήνου αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 6,0%. Αυτό και μόνο δείχνει την δυναμική της Κίνας και συμπεραίνουμε ότι η επιβράδυνση του 2018 έχει ξεπεραστεί για τα καλά. Επιπλέον το δεκαετές πρόγραμμα της κινεζικής κυβέρνησης προβλέπει διπλασιασμό του ετήσιου ΑΕΠ στο τέλος του 2020 οπότε θα υπάρξει περαιτέρω ανάπτυξη με σκοπό να πιάσουν τους δημοσιονομικούς στόχους.

Τρίτον, δεν αναμένονται αποφάσεις από την FED που θα αποφέρουν νομισματική σύσφιξη, και τέτοιες αποφάσεις βάζουν μεγάλους κινδύνους στις αγορές. Λόγω του ότι η πληθωρισμός της Αμερικής  βρίσκεται ακόμη σε χαμηλά επίπεδα, αυτό επιτρέπει στην FED να μην λάβει αποφάσεις σύσφιξης.

Για του παραπάνω λόγους είναι σαφές ότι η αγορά των μετοχών για το 2019 αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία και οι μετοχές αποτελούν μια πάρα πολύ ελκυστική επιλογή για τους επενδυτές. Και ο πιο εύκολος τρόπος για συναλλαγές μετοχών είναι μέσω CFD και την ηλεκτρονική πλατφόρμα της Vestle . Μέσω των διαδικτυακών συναλλαγματικών μετοχών σε μορφή CFD, έχετε την ευκαιρία να κάνετε συναλλαγές με την τιμή διάφορων μετοχών χωρίς πραγματικά να τις κατέχετε. Στην Vestle, μπορείτε να κάνετε συναλλαγές με μετοχές CFD πολλών μεγάλων επωνυμιών όπως η Apple, η Google, η BMW, η Amazon και εκατοντάδες άλλες. Τα CFD μετοχών  καλύπτουν ένα τεράστιο φάσμα αγορών και βιομηχανιών, επιτρέποντας ένα πολυποίκιλο χαρτοφυλάκιο και επιτρέπουν καλύτερη διαχείριση του κινδύνου.

Οπότε μην χάνετε χρόνο, γιατί το 2019 προβλέπεται ιδιαίτερα επικερδές για την αγορά μετοχών. Μπείτε στην Vestle και καλές αγορές μετοχών.

Photo by Markus Spiske on Unsplash

stoixima-online-synergatis-avatar

Ο αρθρογράφος είναι συχνός επισκέπτης της ιστοσελίδας και με το παρόν κείμενο επιθυμεί να συμβάλει στην ποιότητα της στοιχηματικής ιστοσελίδας. Οι γνώμες και ερμηνείες που περιέχονται στο άρθρο αντιπροσωπεύουν τον ίδιο τον αρθρογράφο και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τις απόψεις των διαχειριστών του StoiximaOnline.com.