Συχνά οι εταιρίες στοιχημάτων προσελκύουν τους παίκτες να στοιχηματίσουν με διάφορες τεχνικές και προσφορές. Μία από αυτές που χρησιμοποιεί δημοφιλή εταιρία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, είναι τα λεγόμενα missions. Με αφορμή τον σημερινό αγώνα μεταξύ της Εθνικής μας με την ομάδα του Κοσόβου, θα δούμε πώς μπορούμε να εκμεταλλευτούμε αυτές τις προσφορές στο καλύτερο δυνατό.

Η συγκεκριμένη προσφορά δίνει ένα δωρεάν στοίχημα αξίας 25 ευρώ. Αξίζει να δούμε τις λεπτομέρειες και τις προϋποθέσεις σε πρώτη ανάγνωση. Σύμφωνα με αυτές:

missions-stoixima-ellada-kosovo-proypotheseis

Το σημαντικότερο είναι λοιπόν να παίξουμε ένα μονό αποδεκτό στοίχημα σε απόδοση τουλάχιστον 1,50. Σημειώνεται ότι δεν πρέπει να γίνει cash-out και να μην τοποθετηθεί σε αγορά με 0% γκανιότα.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, για να εκμεταλλευτούμε στο μέγιστο την προσφορά πρέπει να στοιχηματίσουμε 50 ευρώ. Διαφορετικά, θα πιστωθούμε μικρότερο ποσό, ενώ νομίζω κανείς δε θα θέλει να ποντάρει περισσότερα χρήματα, αφού τα 25 ευρώ είναι το μέγιστο ποσό της προσφοράς.

missions-stoixima-ellada-kosovo

Σε ποια επιλογή έχουμε πλεονέκτημα να στοιχηματίσουμε;

Δεδομένου ότι έχουμε πλήρη άγνοια για το συγκεκριμένο αγώνα, θα θεωρήσουμε ότι δεν έχουμε πλεονέκτημα απέναντι στην εταιρία. Αυτό θα σήμαινε ότι θα μπορούσαμε να εντοπίσουμε μια λανθασμένη απόδοση της εταιρίας στοιχημάτων. Θα πάρουμε λοιπόν το χειρότερο σενάριο, που είναι άλλωστε και το συχνότερο για τους περισσότερους παίκτες του στοιχήματος.

Το πλεονέκτημα μιας εταιρίας στοιχημάτων είναι περίπου 8 με 20% αναλόγως την εταιρία. Επίσης, η γκανιότα δεν φανερώνει αναγκαστικά και το πλεονέκτημα που έχει, όπως έχουμε εξηγήσει παλαιότερα.

Για χάρη συντομίας θα υποθέσω ότι το πλεόνεκτημα είναι 10%.

Αυτό σημαίνει ότι για κάθε 10 ευρώ που στοιχηματίζουμε, μακροχρόνια χάνουμε ένα ευρώ, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του στοιχήματος. Είτε κερδίσουμε, είτε αν χάσουμε.

Επιστρέφοντας στο σημερινό στοίχημα, στοιχηματίζοντας 50 ευρώ σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο του αγώνα, υποθέτω ότι χάνουμε 5 ευρώ.

missions-stoixima-arxi

Το πλεονέκτημα του mission

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση δε θα συνιστούσαμε να στοιχηματίσουμε στα τυφλά έναν αγώνα. Στην περίπτωση ενός mission όμως, η εταιρία θα μας προσφέρει 25 ευρώ να στοιχηματίσουμε οπουδήποτε. Άρα μέχρι στιγμής είμαστε “κερδισμένοι”, αφού έχουμε χάσει 5 ευρώ αλλά μας δίνονται 25.

Εντούτοις, τα 25 ευρώ της προσφοράς είμαστε αναγκασμένοι να τα στοιχηματίσουμε στον ίδιο αγώνα σε live στοίχημα. Σε στοίχημα δηλαδή κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Φυσικά, ΚΑΙ σε εκείνο το στοίχημα η εταιρία θα έχει πλεονέκτημα απέναντί μας (κατά 99,9%).

Οπότε, οποιαδήποτε κι αν είναι η επιλογή μας, σύμφωνα με όσα είπαμε προηγουμένως, θα χάσουμε το 10% του ποσού αυτού. Δηλαδή, 2,5 ευρώ.

Συνολικά λοιπόν, έχουμε χάσει 5 και 2,5 ευρώ, αλλά μας έχουν δοθεί 25 ευρώ. Σαν αποτέλεσμα, είμαστε κερδισμένοι κατά 17,5 ευρώ.

Δεν τελειώσαμε όμως.

Γιατί οι εταιρίες στοιχημάτων κάνουν προσφορές

Σαν κάθε άλλη εταιρία, στόχος μιας στοιχηματικής εταιρίας είναι το κέρδος και η βιωσιμότητα. Το προϊόν της είναι η ψυχαγωγία και για αυτό θα πληρωθεί. Πώς όμως συμβαίνει αυτό, αν φαίνεται να χάνει χρήματα από την προσφορά των missions;

Ας δούμε δυο περιπτώσεις που θα συμβούν στο σημερινό mission:

  1. Χάνουμε και τα δύο στοιχήματα: Αν σταθούμε άτυχοι και χάσουμε, υπάρχει ο κίνδυνος να χάσουμε περισσότερα. Πόσες φορές δεν χάσατε την ψυχραιμία σας μετά από ένα χαμένο στοίχημα, μόνο και μόνο για να ποντάρετε στη συνέχεια χρήματα που δε θα έπρεπε να ρισκάρετε, σε στοιχήματα που δε θα ποντάρατε σε άλλη περίπτωση; Στην πραγματικότητα θα μεγαλώσετε τον τζίρο που κάνετε, παίζοντας πάντα με μειονέκτημα.
  2. Κερδίζουμε και τα δύο στοιχήματα: Η εταιρία έχει χάσει περισσότερα από ό,τι θα έπρεπε. Μόνο από το αρχικό κερδισμένο στοίχημα των 50 ευρώ σε απόδοση 1.50, η εταιρία βρίσκεται να χάνει 25 ευρώ τουλάχιστον, αντί για 17,5. Προσθέστε και τα 25+ ευρώ του κερδισμένου στοιχήματος της προσφοράς και βλέπετε ότι κάτι πρέπει να κάνει η εταιρία. Κι αυτό είναι να σας κρατήσει στην ιστοσελίδα της και να στοιχηματίσετε ξανά, κι άλλα χρήματα. Ήδη σας έχει “αναγκάσει” να στοιχηματίσετε στο live στοίχημα του αγώνα. Πόσοι θα συγκρατηθούν και δε θα στοιχηματίσουν σε ένα ακόμα ενδεχόμενο; Κι αν το εξετάσουμε σε βάθος χρόνου, πόσοι θα κάνουν ανάληψη τα κέρδη τους με τη λήξη του αγώνα; Οι περισσότεροι θα ποντάρουν τα κέρδη και το κεφάλαιο, που πλέον θα είναι μεγαλύτερο από 100 ευρώ, τις επόμενες μέρες. Με 10% πλεονέκτημα, η εταιρία θέλει να στοιχηματίσετε αυτά τα χρήματα τουλάχιστον δύο φορές ακόμα (200 ευρώ συνολικά) για να βγάλει κέρδος από εσάς (επί 10% πλεονέκτημα = 20 ευρώ).

Πώς έπαιξα εγώ το mission;

Έχοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, επέλεξα να στοιχηματίσω στη μικρότερη δυνατή απόδοση. Αυτό ήταν το στοίχημα του over 1,50. Επαναλαμβάνω ότι δεν έχω καμία απολύτως ιδέα και άποψη για τον αγώνα. Δεν γνωρίζω ενδεκάδες, δεν γνωρίζω προϊστορία, δε γνωρίζω καν για ποια διοργάνωση γίνεται το παιχνίδι αυτό (το πρόσεξα όταν έβαλα το στοίχημα)!

missions-stoixima-arxiko-pontarisma

Αποδέχθηκα ότι έχω μειονέκτημα. Ακόμα κι αν αυτό είναι 20% αντί για 10%, πράγμα σπάνιο για διαδικτυακό στοίχημα, έχω ακόμα κέρδος από την προσφορά (10 ευρώ αντί για 17,5). Μπορεί βέβαια να είναι μικρότερο, εάν παρ’ ελπίδα, πόνταρα σε κάποια απόδοση που τελικά έπεσε ή είχε value όπως λέμε – πολύ απίθανο βέβαια με μηδενική προετοιμασία.

Ο αγώνας δεν έχει ξεκινήσει. Καθώς πλέον δεν ασχολούμαι ενεργά με το στοίχημα, έχω βάλει υπενθύμιση να συνδεθώ στην έναρξη του αγώνα για να στοιχηματίσω τα 25 ευρώ της προσφοράς του mission.

Πώς; Λογικά σε οποιαδήποτε απόδοση όσο γίνεται πιο κοντά στη μονάδα, πχ 1,05.

Γιατί; Για να ελαττώσω τη διακύμανση και να μη χρειαστεί να παίξω 100 missions προκειμένου να εξισορροπήσουν τα μαθηματικά το μειονέκτημά μου. Αν παίζω αποδόσεις του 10, για παράδειγμα, θα πρέπει να παίξω τουλάχιστον 10 missions, ώστε θεωρητικά να κερδίσω το ένα και να “πάρω πίσω” αυτά που μου αναλογούν (αφού χάνω 2,5 ευρώ στο κάθε στοίχημα).

Σαν συμπέρασμα λοιπόν, τα βήματα που θα ακολουθήσω για να εκμεταλλευτώ τις προσφορές missions είναι:

  • Στοιχηματίζω ακριβώς το ποσό εκείνο που θα μου εξασφαλίσει το μέγιστο δυνατό ποσό της προσφοράς
  • Στοιχηματίζω στη μικρότερη δυνατή απόδοση που μου επιτρέπουν οι προϋποθέσεις του mission
  • Κάνω ανάληψη τα χρήματα αν κερδίσω ή περιμένω το επόμενο mission, ή στοιχηματίζω έξυπνα και σε επιλογές για τις οποίες έχω προετοιμαστεί

Τέλος, αν δεν έχω την πειθαρχία να ακολουθήσω τα παραπάνω βήματα, καλύτερα να απέχω από την προσφορές αλλά κι από το στοίχημα γενικότερα.

Υπήρχε όμως μια σημαντική λεπτομέρεια που αγνοούσα. Κι αυτή είναι ότι η συγκεκριμένη εταιρία πιστώνει στο λογαριασμό του παίκτη μόνο το τυχόν κέρδος του στοιχήματος της προσφοράς του mission. Αν δηλαδή επέλεγα τελικά ένα στοίχημα των 25 ευρώ με απόδοση 1.05, ο λογαριασμός μου θα αυξανόταν κατά 1,25 ευρώ κι όχι 26,25! Μια λεπτομέρεια με τεράστια σημασία φυσικά.

stoiximan-prosfora-mission

Προσωπικά, αφού πληροφορήθηκα για τον όρο αυτό, επέλεξα να μειώσω την έκθεση/ρίσκο μου στο στοίχημα αυτό, ποντάροντας τα χρήματα του mission στα συνολικά γκολ που δεν θα έπρεπε να ήταν πάνω από ένα.

stoiximan-prosfora-mission-live-stoixima

Τελικά, βρέθηκα να ρισκάρω να χάσω 11,25 ευρώ για να κερδίσω 25 ευρώ σε περίπτωση που στον αγώνα πετυχαίνονταν πάνω από δύο γκολ. Θα έλεγα ότι εν προκειμένω πόνταρα στο over 1,5 με απόδοση 3,22 με αυτά τα δεδομένα, αλλά δεν παύει να μην έχω προσέξει όλους τους όρους της προσφοράς mission στο στοίχημα.

Και για αυτό, φταίω εγώ.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.