Απόψε το βράδυ τα δελτία ειδήσεων πολύ πιθανό να αναφερθούν στη σημερινή άνοδο του EUR/USD. Ο λόγος είναι κυρίως ότι το Ευρώ ξεπέρασε τα 1.35 δολάρια, κάτι που είχε κάνει τελευταία φορά το Νοέμβριο του 2011. Τότε βέβαια το Ευρώ βρισκόταν σε φθίνουσα πορεία, που τελικά τερματίστηκε τον Αύγουστο 2012 σχεδόν στο 1.20. Τώρα το Ευρώ καλπάζει έναντι του Αμερικάνικου νομίσματος, ξεπερνώντας σήμερα το εμπόδιο του 1.35. Αυτό ακριβώς το επίπεδο αντίστασης εκμεταλλεύτηκε ο αρθρογράφος στο Στοίχημα Online, Hybrid Trader, και επωφελήθηκε της ανόδου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Κάτι που μοιράστηκε με τους… followers του στο Twitter.

Το χρονικό του trade

Ο Hybrid Trader εντόπισε νωρίς το πρωί τη διάσπαση του επιπέδου αντίστασης του EUR/USD, κάτι που στα Αγγλικά ονομάζεται breakout. Ωστόσο δεν παρασύρθηκε στο momentum της αγοράς και δεν αγόρασε Ευρώ κατά τη διάρκεια του breakout. Είχε την υπομονή να περιμένει τη διόρθωση, η οποία επιβεβαίωσε το προηγούμενο επίπεδο αντίστασης που τώρα πλέον θα λειτουργούσε ως επίπεδο στήριξης. Ας δούμε την κίνηση του EUR/USD στο γράφημα του Yahoo.

eur-usd-grafima-imeras

Σαν καλός trader, γνώριζε πως πάντα πρέπει να τοποθετεί μια εντολή stop loss, καθώς η πρόβλεψή του πολύ εύκολα μπορεί να αποδεικνυόταν λανθασμένη. Έτσι αποφάσισε πως θα έκλεινε με ζημία στο 1.3484. Δύο είναι οι λόγοι που τον οδήγησαν στην απόφαση να τοποθετήσει το stop loss σε εκείνη ακριβώς την τιμή:

  1. Το 1.3484 ήταν το προηγούμενο επίπεδο στήριξης.
  2. Ήταν 4 pips χαμηλότερα από το κλείσιμο της Τρίτης.

Το Ευρώ τελικά όντως επαλήθευσε το επίπεδο στήριξης κι αντίστασης στο 1.35. Ένας ακόμα λόγος που θα περίμενε κανείς να συμβεί κάτι τέτοιο, είναι το γεγονός ότι αποτελεί «στρόγγυλο» αριθμό, που συχνά τέτοια νούμερα συμπεριφέρονται ως ισχυρά επίπεδα στήριξης ή αντίστασης. Η συνέχεια ήταν ονειρική για τον Hybrid Trader ο οποίος έκλεισε τη μισή του θέση όπως ανέφερε στο Twitter, εξασφαλίζοντας ικανοποιητικά κέρδη, επιτρέποντας ταυτόχρονα να εκμεταλλευτεί πιθανή περαιτέρω άνοδο του νομίσματος.

Παλαιότερα ο ίδιος είχε γράψει πώς να βγάλει κανείς χρήματα από το Twitter. Σίγουρα δεν έχετε να χάσετε τίποτα αν γίνετε follower του Hybrid Trader. Πολύ πιθανόν να μάθετε αρκετά.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.