Η αξία ενός Bitcoin βρίσκεται στα $128.76 αυτή τη στιγμή πλησιάζοντας επικίνδυνα στο επίπεδο αντίστασης των 130 δολαρίων. Από αυστηρή τεχνική σκοπιά το επίπεδο αντίστασης θα ήταν αρκετό για να με πείσει να πουλήσω Bitcoin εφόσον είχα αγοράσει πριν μερικές μέρες στα 50-55 δολάρια ή να shortάρω. Καθώς όμως δεν έχω την παραμικρή επαφή με τα χρηματιστήρια Bitcoin και δεν έχω ιδέα αν επιτρέπεται το short selling στο Bitcoin, θα περιοριστώ σε μια πρόβλεψη για αναστροφή της τάσης αυτής της εβδομάδας.

bitcoin-γραφημα

Το επίπεδο στήριξης κι αντίστασης του Bitcoin στα 130 δολάρια είναι αρκετά σημαντικό με δεδομένη τη στήριξη που βρήκε το ψηφιακό νόμισμα όταν κατακρημνίστηκε από τα $250 στις 10 Απριλίου. 3 μέρες νωρίτερα είχα γράψει γιατί δε θα επένδυα στη φούσκα του Bitcoin όταν ακόμα η τιμή ήταν κοντά στα $140. Αν και η τιμή του Bitcoin σχεδόν διπλασιάστηκε προς στιγμήν, τελικά όπως φαίνεται στο γράφημα θα ήταν πολύ πιο συμφέρουσα μια αγορά Bitcoin στα $50. Βεβαίως την πρώτη φορά που έφτασε το επίπεδο στήριξης των $50 δε θα έλεγα πως θα ήταν η ασφαλέστερη επένδυση, αν και αρκετοί αγόρασαν εκείνη τη μέρα, όπως δείχνει ο όγκος. Πιθανόν να εμπιστεύτηκαν τα $50 πρώτον ως στρόγγυλο νούμερο και κατά δεύτερον εφόσον εντόπισαν το χαμηλό στην ίδια τιμή που σημειώθηκε στις 23 Μαρτίου.

Πάντως ελκυστικότερη αγορά Bitcoin θα ήταν σίγουρα στις 16 Απρίλη όταν και πάλι άγγιξε τα 50 δολάρια. Πέρα από το επίπεδο στήριξης, επιπλέον σημάδια της τεχνικής ανάλυσης όπως το doji κερί (κύκλος στο γράφημα) που σχηματίστηκε μετά τη μεγάλη πτώση ενισχύουν τη δυναμική του επιπέδου στα $50.

Θα έλεγα πως μετά την τρομακτική άνοδο στις αρχές Απρίλη και την ακόμα πιο τρομακτική πτώση που ακολούθησε, το Bitcoin έχει αρκετές πιθανότητες να κυμανθεί μεταξύ $50 και $130 τις επόμενες μέρες. Φυσικά οι προβλέψεις δεν είναι αλάνθαστες και δεν μπορώ να αποκλείσω ένα breakout σε τιμές υψηλότερες των $135. Παρόλα αυτά θα προτιμούσα να αγοράσω Bitcoin στα $50 και να πουλήσω στην περιοχή κοντά στα 130 δολάρια, παρά να αγοράσω σε ένα επίπεδο τιμών που παλαιότερα εμπιστεύτηκαν εκατοντάδες πωλητές.

Μέχρι να ολοκληρώσω τη συγγραφή του παραπάνω άρθρου, η τιμή του Bitcoin έχει φτάσει τα $135! Λέτε όσοι αγοράζουν Bitcoin να είναι αυτοί που πωλούν χρυσό;

bitcoin-γραφημα-135

Οι εικόνες προέρχονται από το bitcoin.clarkmoody.com και αναπαριστούν τα 4ωρα γραφήματα της τιμής του Bitcoin.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.