Η δεύτερη φάση του Ευρωμπάσκετ ξεκίνησε με το δεξί για την Ελλάδα, κερδίζοντας χθες την Ισπανία σε έναν αγώνα που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα ήταν ο τελικός του Ευρωμπάσκετ 2013. Τουλάχιστον αυτό προέβλεπαν οι εταιρίες στοιχημάτων πριν ξεκινήσει το Ευρωμπάσκετ, δίνοντας τη χαμηλότερη απόδοση για τον τελικό στο ζευγάρι Ελλάδα – Ισπανία. Ποια ομάδα θα εμπιστευόσασταν αυτή τη στιγμή για νικήτρια του Ευρωμπάσκετ 2013;

όμιλος-Ελλάδα-Ευρωμπάσκετ-2013

Ας ρίξουμε μια ματιά στα γραφήματα των αποδόσεων όπως αποτυπώνονται νωρίς το πρωί στο Oddschecker για το στοίχημα του νικητή του Ευρωμπάσκετ. Έχω επιλέξει τις αποδόσεις της Coral, της William Hill και της 188Bet, καθώς είναι από τις πρώτες που αλλάζουν τις αποδόσεις τους μετά την ολοκλήρωση των αγώνων.

Ισπανία: Εξακολουθεί να είναι το φαβορί για το Ευρωμπάσκετ

Τη χαμηλότερη απόδοση στα στοιχήματα του Ευρωμπάσκετ εξακολουθεί να έχει η Ισπανία. Έχω ήδη όμως καταθέσει την άποψή μου, όταν έγραψα γιατί η Ισπανία δε θα κερδίσει το Ευρωμπάσκετ. Από τότε η Ισπανία έφερε καλά αποτελέσματα, τα οποία μάλιστα δε φαίνεται να επηρεάζονται από τη χθεσινή ήττα από την Ελλάδα, τη στιγμή που η απόδοση του στοιχήματός της στις εταιρίες στοιχήματος στο διαδίκτυο βρίσκεται κάτω από το 2,80, εμφανώς χαμηλότερα από το 3,50 που είχε φτάσει!

ισπανία-νικητής-ευρωμπάσκετ-2013-oddschecker

Προσέξτε τη σημασία του 3,50 στο γράφημα. Η καλύτερη επιβεβαίωση για την πρόβλεψή μου θα είναι μια διάσπαση του επιπέδου εκείνου, ή με άλλα λόγια η άνοδος της απόδοσης σε τιμές άνω του 3,50. Θα χρειαστούν όμως κι άλλες εκπλήξεις όπως η χθεσινή για κάτι τέτοιο.

Ελλάδα: Επιστρέφουν τα χαμόγελα

Παρά τις απρόσμενες ήττες στην πρώτη φάση, η Ελλάδα βρίσκεται ακόμα μες στο παιχνίδι της διεκδίκησης του τίτλου. Και μάλιστα με αξιώσεις, αφού επέστρεψε στη θέση του δεύτερου φαβορί με την απόδοση να κυμαίνεται κοντά στο 5,50 και πάλι. Πάντως τα άσχημα αποτελέσματα δημιούργησαν μια κορυφή στο γράφημα της απόδοσης, η οποία θα έλεγα πως βοηθά στο σχεδιασμό της γραμμής τάσης. Μιας γραμμής τάσης που εξακολουθεί να έχει πτωτική πορεία.

ελλάδα-νικητής-ευρωμπάσκετ-2013-oddschecker

Εφόσον διασπαστεί η ευθεία αυτή, δηλαδή η απόδοση ξεπεράσει το 10,0 με τα τρέχοντα δεδομένα, θα απέφευγα να στοιχηματίσω υπέρ της Ελλάδας. Όσο όμως η απόδοση κινείται κάτω από τη γραμμή αυτή, θα σας παραπέμπω σε ό,τι έγραψα για την πτώση της απόδοσης της Ελλάδας στο Ευρωμπάσκετ 2013.

Γαλλία και Λιθουανία: Φως στο τούνελ

Τα γραφήματα των αποδόσεων για Γαλλία και Λιθουανία μοιάζουν, οπότε θα τα συγκεντρώσουμε σε αυτή την παράγραφο. Καταρχήν ας δούμε εκείνο της Γαλλίας που είναι και το τρίτο κατά σειρά φαβορί.

γαλλία-νικητής-ευρωμπάσκετ-2013-oddschecker

Επίπεδα στήριξης κι αντίστασης διακρίνω τα οποία σχηματίζουν ένα «τούνελ», μέσα στο οποίο κινείται η απόδοση. Σε άλλες εποχές ή απευθυνόμενος σε Έλληνες της διασποράς που κατοικούν σε χώρες όπου επιτρέπεται η Betfair, θα έκανα λόγο στο σημείο αυτό για trading του στοιχήματος της Γαλλίας. Αγοράζοντας χαμηλά (4,5) και πουλώντας ψηλά (7,50) θα ήταν η ιδανική τακτική – όπως και το αντίστροφο. Τώρα απλώς θα πω ότι ίσως αξίζει ένα στοίχημα στο «υψηλό» της Γαλλίας.

Εννοείται πως η διάσπαση οποιουδήποτε επιπέδου (κάτω από 4,0 ή πάνω από 8,0) θα σηματοδοτήσει την έναρξη μιας νέας τάσης που πιθανολογώ πως θα είναι και εκείνη που θα καθορίσει την μετέπειτα πορεία της Γαλλίας στο Ευρωμπάσκετ. Απόδοση πάνω από 8,0; Αποκλεισμός της Γαλλίας πριν την προημιτελική φάση του Ευρωμπάσκετ. Απόδοση κάτω από 4,0; Τα λέμε στον τελικό ή έστω στον ημιτελικό.

Ιδού και το αντίστοιχο γράφημα της Λιθουανίας. Εδώ οι σημαντικές τιμές της απόδοσης του στοιχήματος είναι οι 15,0 και 7,0.

λιθουανία-νικητής-ευρωμπάσκετ-2013-oddschecker

Ιταλία και Σλοβενία: Γενναιόδωρες αποδόσεις για νικητές του Ευρωμπάσκετ 2013

Κλείνω με τα γραφήματα των αποδόσεων της Σλοβενίας και Ιταλίας στο στοίχημα του νικητή του Ευρωμπάσκετ 2013. Η απόδοση της πρώτης φλερτάρει σιγά σιγά αποδόσεις ακόμα και κάτω του 10,0 (στρόγγυλο νούμερο ίσον σημαντικό επίπεδο). Επίσης διακρίνεται καθοδική γραμμή τάσης. Θα πόνταρα σε πτώση της απόδοσης της Σλοβενίας, ενώ θα απέφευγα ένα στοίχημα εάν η απόδοση εκτοξευθεί πάνω από το 20,0.

σλοβενία-νικητής-ευρωμπάσκετ-2013-oddschecker

Όσον αφορά το γράφημα της Ιταλίας είναι λίγο νωρίς για συμπεράσματα. Πάντως δε θα απέκλεια περαιτέρω πτώση της απόδοσης.

ιταλία-νικητής-ευρωμπάσκετ-2013-oddschecker

Τι κρύβουν οι μεταβολές των αποδόσεων στο στοίχημα του νικητή του Ευρωμπάσκετ 2013;

Είναι δυνατόν να εμπιστευθούμε τις μεταβολές των αποδόσεων για να κάνουμε μια πρόβλεψη στο στοίχημα του Ευρωμπάσκετ; Γιατί όχι; Υπάρχουν χιλιάδες επενδυτές που στηρίζονται πάνω στην τεχνική ανάλυση των γραφημάτων όταν στοιχηματίζουν στο χρηματιστήριο. Φυσικά και η αγορά του χρηματιστηρίου διαφέρει σε πολλά πράγματα από εκείνη του στοιχήματος. Όμως γιατί κανείς να μη κάνει τη σύνδεση μεταξύ των δύο; Μην ξεχνάτε επίσης πως οι μεταβολές των αποδόσεων οφείλονται στον τζίρο των στοιχημάτων. Με άλλα λόγια, στην ψυχολογία των παικτών του στοιχήματος κι όχι στην πραγματική πιθανότητα!

Το συμπέρασμα όλων των παραπάνω; Θα αποφύγω ένα στοίχημα στην Ισπανία, θα προβλέψω μια καλή πορεία για Ιταλία και Σλοβενία, θα εξακολουθήσω να υποστηρίζω την Ελλάδα για νικήτρια του Ευρωμπάσκετ 2013 και θα παρακολουθώ την πορεία των αποδόσεων της Λιθουανίας και της Γαλλίας. Πού και πού θα ρίχνω και καμιά ματιά στα ειδικά στοιχήματα του Ευρωμπάσκετ. Έχετε βρει κάποια ανωμαλία της αγοράς στα στοιχήματα εκείνα; Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.