3-4 έληξε χθες το Clásico στην Ισπανία ανάμεσα σε Real Madrid και Barcelona. Για πολλούς ήταν ο αγώνας που θα έβγαζε πρωταθλητή. Ήταν τελικά τόσο καθοριστικό για την ανάδειξη του πρωταθλητή στη φετινή Primera División;

Η παγκόσμια αγορά του στοιχήματος δε φαίνεται να επηρεάστηκε σε σημαντικό βαθμό από το αποτέλεσμα. Ένα αποτέλεσμα που ήρθε μάλιστα σε αντίθεση με την ισχύουσα τάση σε αυτό το μακροχρόνιο στοίχημα, η οποία ευνοεί τη Real Madrid εδώ και μήνες. Με απλά λόγια, η Real Madrid όχι μόνο παραμένει φαβορί για την κατάκτηση της Primera División, αλλά η ήττα από την Barcelona δε μοιάζει να άλλαξε την εμπιστοσύνη των παικτών προς την ομάδα.

Κι όταν λέμε «παικτών» εννοούμε τους τζογαδόρους ανά την υφήλιο, που κράτησαν τις ισορροπίες στην αγορά. Έτσι οι γραμμές τάσεις των αποδόσεων των Real και Barcelona δεν διακόπηκαν.

real-madrid-barcelona-primera-division-stoixima

Ωστόσο βρίσκονται σε ένα κρίσιμο σημείο, όπου υπάρχουν δυο πιθανές εξελίξεις:

  1. Οι αποδόσεις απλώς θα επαληθεύσουν τις γραμμές αυτές και η τάση θα εξακολουθήσει ως κατηφορική για τη Real και ανοδική για την Barcelona. Αυτή η εξέλιξη θα ευνοήσει ένα στοίχημα υπέρ της Real Madrid την τρέχουσα στιγμή, αφού αναμένεται πτώση της απόδοσης της Real και άνοδος της Barcelona.
  2. Η αποτυχία των γραμμών τάσεων τις επόμενες βδομάδες θα σημάνει την πλήρη αναστροφή της συμπεριφοράς των παικτών. Εάν οι αποδόσεις «σπάσουν» τις γραμμές που φαινομενικά τις στηρίζουν, τότε ένα στοίχημα υπέρ της Barcelona θα είναι η καλύτερη τακτική. Βέβαια μιλάμε με «αν», αφού προς το παρόν μια τέτοια εξέλιξη δεν έχει ακόμα συμβεί.

Ναι, δυστυχώς δεν μπορούμε να μιλήσουμε με σιγουριά. Ποτέ κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για οτιδήποτε. Για αυτό αποφεύγω θα γράφω δικές μου προβλέψεις, αποφεύγοντας να επηρεάσω την κρίση σας. Ό,τι ανεβαίνει, κατεβαίνει και το ανάποδο. Οι αποδόσεις ή θα ανέβουν, ή θα πέσουν.

Το σίγουρο είναι ότι δε θα μείνουν εκεί που βρίσκονται όμως.

Οπότε εφόσον έχουμε ένα σχέδιο δράσης και γνωρίζουμε για ποιον ακριβώς λόγο τοποθετούμε το κάθε στοίχημά μας, δε θα αργήσει η ώρα που θα ξεκινήσουμε να κερδίζουμε στο στοίχημα. Ακόμα κι αν αποδειχθεί ότι κάνατε λάθος επιλογή μετά από ένα-δυο μήνες, ήταν απλώς ένα ακόμα χαμένο στοίχημα, όπως αντίστοιχα θα ήταν ένα ακόμα κερδισμένο στοίχημα αν πετύχετε τη σωστή εξέλιξη των αποδόσεων.

Κάπως έτσι θα ήταν άλλωστε και μια επιτυχημένη ή αποτυχημένη πρόβλεψή μου. Θα ήταν απλώς μια ακόμα πρόβλεψη!

Ακολουθώντας όμως ένα συγκεκριμένο πλάνο και συλλέγοντας δεκάδες στοιχήματα σαν αυτό, στο τέλος θα έχετε εσείς ο ίδιος μια καλή εικόνα για τις ικανότητές σας.

Το σημαντικότερο όμως θα είναι ότι στηριχθήκατε σε μια δική σας μέθοδο, στις δικές σας δυνάμεις και γνώσεις. Κι όποιος πατάει στα πόδια του και δεν περιμένει το μάννα εξ ουρανού ή τη βοήθεια «ειδικών» όπως ίσως πιστεύει ότι είμαι κι εγώ ένας από αυτούς, δεν έχει κανένα λόγο να χάνει την αυτοπεποίθησή του και να απογοητεύεται. Έτσι, δεν έχει καμία απολύτως σημασία η δικιά μου άποψη για το συγκεκριμένο στοίχημα που συζητάμε σήμερα, αλλά η δική σας και μόνο αυτή.

Οπότε εσείς τι λέτε; Real Madrid ή Barcelona για κατάκτηση του Ισπανικού πρωταθλήματος; Ποια θα στεφθεί πρωταθλήτρια της Primera División φέτος; Λέτε να κάνει την έκπληξη η Atletico Madrid με τη γενναιόδωρη απόδοση του 7,00; Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.