Υπάρχουν δεκάδες ιστοσελίδες όπου tipsters, γνωστοί κι άγνωστοι, δίνουν προγνωστικά υποσχόμενοι ότι θα σε πάνε ταμείο. Παρακάτω θα βρεις δύο ιστοσελίδες που προέρχονται από Έλληνες και γίνεται αρκετός λόγος τελευταία στο διαδίκτυο εξαιτίας της επιτυχίας που γνωρίζουν.

Αυτές οι ιστοσελίδες έχουν τέσσερα κοινά γνωρίσματα:

  1. Δημοσιεύουν τα προγνωστικά τους δωρεάν μετά την ολοκλήρωση των αγώνων (προφανώς μόνο οι συνδρομητές έχουν πρόσβαση πριν την έναρξή τους).
  2. Δημοσιεύεται η επίδοση (performance) του συστήματος περιλαμβάνοντας τις αποδόσεις των στοιχημάτων.
  3. Οι tipsters διατηρούν ξεχωριστές ιστοσελίδες, όπου αρθρογραφούν στα Ελληνικά.
  4. Η συνδρομή κοστίζει 30 ευρώ το μήνα, αν και υπάρχουν φθηνότερα πακέτα για συνδρομές μεγαλύτερης διάρκειας.

Μάλιστα τα ονόματα των ιστοσελίδων μοιάζουν κάπως, όπως θα δείτε. Ας τις γνωρίσουμε.

Betman VIP Tips

betman-vip-tipsΗ ιστοσελίδα του Betman VIP Tips παρουσιάζει τα προγνωστικά δύο tipsters, του Betman και του Mr. Cash. Μπορεί τον δεύτερο να μην τον γνωρίζω (ή τουλάχιστον το ψευδώνυμο που χρησιμοποιεί), αλλά έχουμε ανταλλάξει απόψεις με τον πρώτο. Μάλιστα στο blog του Betman κατά καιρούς θα βρείτε κι αναδημοσιεύσεις άρθρων του Στοίχημα Online.

Αλλά μάλλον δε θα σας ενδιαφέρουν οι προσωπικές ιστορίες, οπότε προχωράμε στην ουσία του Betman VIP Tips.

Διαβάζοντας το About Us της ιστοσελίδας (κάτι που θα πρέπει πάντα να κάνετε, όποια κι αν είναι η γωνιά του ίντερνετ που επισκέπτεστε, ώστε να ξέρετε ποιος μιλάει και ποια η φιλοσοφία του – δείτε ποιοι είμαστε εμείς), η σημαντικότερη πληροφορία είναι ότι εφαρμόζεται το κριτήριο Kelly στο ποντάρισμα και των δύο tipsters. Εξαιτίας του ιδιαίτερου αυτού πονταρίσματος – μη νομίζετε ότι είναι κάτι δύσκολο, απλώς μεταβάλετε το ποντάρισμά σας στο τέλος των στοιχημάτων ανάλογα με το κεφάλαιο – η επίδοση του συστήματος τους τελευταίους 14 μήνες μοιάζει με εκτόξευση της NASA.

επίδοση-betman

Το γράφημα προέκυψε από 4,430 στοιχήματα (αναμφισβήτητα ένα αξιοζήλευτο δείγμα), όπου το ποσοστό επιτυχίας έφτασε το 53,31% με μέση απόδοση ανά στοίχημα το 2,17! Αυτά διαβάζει κανείς στο Records της συνδρομητικής ιστοσελίδας, όπου μπορείτε να δείτε όλα αυτά τα στοιχήματα.

Με βάση τα παραπάνω νούμερα, μπορούμε να κάνουμε και μια άτυπη εξομοίωση του συστήματος, χρησιμοποιώντας σταθερό ποντάρισμα κι όχι κριτήριο Kelly:

betman-vip-διακύμανση-κεφαλαίου-εξομοίωση

Τέλος οι Betman και Mr. Cash ενημερώνουν σχεδόν καθημερινά την τρέχουσα επίδοσή τους, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα, που προέρχεται από το Betman VIP Tips.

betman-mr-cash-σύστημα-yield-roi

Η ιδιαιτερότητα των δύο αυτών tipsters είναι ότι στοιχηματίζουν αποκλειστικά και μόνο σε ασιατικό στοίχημα (Asian handicap). Πιθανόν για κάποιους αμύητους στον κόσμο του στοιχήματος να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα το γεγονός αυτό. Εντούτοις δεν μειώνει επ’ ουδενί την προσπάθεια του Betman VIP Tips.

BetVIP.net

betvip-netΗ δεύτερη ιστοσελίδα προέρχεται από τον Guru L. Πιθανόν να τον ξέρεις από το surfbet.net δεδομένης της δημοτικότητας της ιστοσελίδας. Δεν αποκλείεται να έχεις επισκεφτεί και τη ιστοσελίδα με τους τζίρους των στοιχημάτων, Oddsfair.net. Από όλες αυτές κατά καιρούς έχω χρησιμοποιήσει την τελευταία, ενώ μου είναι άγνωστη οποιαδήποτε άλλη ιστοσελίδα του… surfbetgroup, που θα βρεις στο κάτω μέρος της BetVIP.net.

Ξεκινάμε λοιπόν και πάλι από το About BetVIP, όπου διαβάζουμε τη φιλοσοφία του tipster. Η στρατηγική του κυνηγάει «μπόμπες», δηλαδή στοιχήματα με μεγάλες αποδόσεις και (από ό,τι κατάλαβα) μόνο τα διπλά σημεία, ενώ κάποιες φορές υπάρχει value στην ισοπαλία. Παρόλα αυτά τονίζει πως δε θα πρέπει να γίνονται καλύψεις (κάτι που με βρίσκει σύμφωνο), θα πρέπει ακολουθούνται τα προγνωστικά πιστά και να μην «διαλέγουμε παιχνίδια» (επίσης συμφωνώ) κι ότι περιμένει να κερδίζει 2 με 2,50 στοιχήματα ανά 10 επιλογές.

Τον Οκτώβρη η ιστοσελίδα προσέφερε δωρεάν πρόσβαση στα προγνωστικά, τα οποία μέχρι στιγμής έχουν την ακόλουθη πορεία.

betvip-γράφημα-σύστημα

Τα προγνωστικά αποστέλλονται μέσω email (αλλά και SMS) τουλάχιστον 6 ώρες πριν την έναρξη των αγώνων, στα οποία καλείστε να ποντάρετε το 6,6% του κεφαλαίου σας. Πολύ σωστά δίνεται ιδιαίτερη έμφαση σε αυτήν τη διαχείριση του κεφαλαίου σας, αν και έχω τις αμφιβολίες μου για το προτεινόμενο ποσοστό. Στην ουσία προτείνεται να χωρίσετε το κεφάλαιό σας σε 15 ίσα μέρη.

Η προσωπική μου εκτίμηση (δεδομένων και των μεγάλων αποδόσεων που επιδιώκονται) είναι να χωριστεί σε 50 μέρη, ώστε να μη βρεθείτε να ποντάρετε τα τελευταία σας 3-4 πονταρίσματα του κεφαλαίου σας, τρώγοντας τα νύχια σας. Επιπλέον, στο ατυχές γεγονός μιας τυχαίας αρνητικής διακύμανσης (drawdown), που θα έχει ακόμα και το πιο επιτυχημένο σύστημα, να μπορείτε να μειώσετε τα πονταρίσματά σας (π.χ. αν σας απομείνουν 25 πονταρίσματα, να τα μειώσετε στο μισό, έχοντας και πάλι κεφάλαιο ίσο με 50 πονταρίσματα) και να συνεχίσετε να εφαρμόζετε το σύστημα. Όμως σίγουρα ο Guru L κάτι παραπάνω θα ξέρει, αφού έχει παρακολουθήσει/κάνει back testing το σύστημα από το 2010 όπως γράφει.

Την περασμένη περίοδο η ιστοσελίδα μας ενημερώνει πως από τα 243 προγνωστικά επαληθεύτηκαν τα 59 (24,28%) με μέσο όρο απόδοσης το εντυπωσιακότατο 7,32!

Όπως και στην περίπτωση του Betman VIP Tips, ας δούμε μια άτυπη εξομοίωση του συστήματος του Guru L, με βάση τα παραπάνω στατιστικά:

betvip-διακύμανση-κεφαλαίου-εξομοίωση

Παρατηρώ ότι η χαμηλότερη τιμή στις 10 παραπάνω δοκιμές του συστήματος είναι 85 (ξεκινώντας από 100). Αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανόν να χαθούν 15 πονταρίσματα, παρόλο που μιλάμε για κερδισμένη στρατηγική.

Φυσικά θα αναρωτιέσαι γιατί κανείς να δώσει το σύστημά του, εφόσον έχει βρει τη «μαγική» φόρμουλα. Γιατί να μην στοιχηματίσει το σύστημά του μόνος του, μακριά από τα βλέμματα περίεργων; Το BetVIP απαντά σε αυτήν την ερώτηση, λέγοντας πως ο εμπνευστής θέλει να κερδίσουν όλοι οι παίκτες μαζί, επειδή θεωρεί τη δημιουργία τον υπέρτατο σκοπό. Κι επίσης επειδή την ιστορία τη γράφουν μόνο οι νικητές!

Σίγουρα, ένα σημαντικό κεφάλαιο της ιστορίας γράφεται αυτήν την περίοδο, αφού «σηκώθηκε σκόνη» και «το σίδερο καίει» για το συγκεκριμένο group ιστοσελίδων. Εκφράσεις που ακούσαμε για πρώτη φορά όταν πριν ένα χρόνο διακόψαμε τη λειτουργία του Στοίχημα Online για μερικές βδομάδες.

Όχι διαφήμιση, μόνο ενημέρωση!

Για να προλάβω κι εγώ με τη σειρά μου ανάλογες ερωτήσεις, η παραπάνω αναφορά στις δύο αυτές συνδρομητικές ιστοσελίδες έχει αποκλειστικό σκοπό την ενημέρωση του κοινού. Δεν έχω καμία σχέση τόσο με τις συγκεκριμένες ιστοσελίδες (ούτε ως συνδρομητής, ούτε ως συνεργάτης) όσο και με τους διαχειριστές τους.

Ο λόγος που έκατσα κι έγραψα δυο λόγια για αυτές τις δύο είναι αρκετά μηνύματα/emails που δέχθηκα τον τελευταίο καιρό γύρω από τις παραπάνω ιστοσελίδες.

[quote type=”center”]Αξίζουν; Να γίνω συνδρομητής; Πρόκειται για απάτη;[/quote]

Αυτές είναι κάποιες από τις συχνότερες ερωτήσεις που κλήθηκα να απαντήσω. Καθώς δεν έχω προσωπική εμπειρία και οι γνώσεις μου περιορίζονται σε ό,τι έγραψα παραπάνω, οι απόψεις μου παραμένουν οι ίδιες, που έχω γενικά για τις συνδρομητικές ιστοσελίδες.

Ωστόσο οι παραπάνω μοιάζουν να ξεχωρίζουν από τον οχετό των συνδρομητικών ιστοσελίδων που προσφέρουν προγνωστικά. Οι tipsters τους έχουν μακρά ιστορία στο διαδικτυακό στοίχημα. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι θα πρέπει να τους εμπιστευθούμε τυφλά και να μην κάνουμε μια σχετική έρευνα ή δοκιμή, πριν αποφασίσουμε να ρισκάρουμε χρήματα. Να θυμίσω (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι συμβαίνει στην παρούσα περίπτωση) το παράδειγμα που είχα γράψει πριν 2 χρόνια, με tipsters να προτείνουν προγνωστικά σε αποδόσεις που δε θα βρίσκατε ποτέ και πουθενά!

Ποια η δική σας άποψη για τις συνδρομητικές ιστοσελίδες προγνωστικών; Έχετε δοκιμάσει κάποια στο παρελθόν; Μήπως είστε συνδρομητής σε κάποια από τις παραπάνω; Πείτε μου τη γνώμη σας στα σχόλια που ακολουθούν, προσπαθώντας να διατηρήστε μια σχετικά αντικειμενική στάση.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.