Ενημέρωση 19:45: Μετά τη δημοσίευση των πρώτων exit polls, ο StoixiMan δεν έχασε την ευκαιρία να προσφέρει τα παρακάτω στοιχήματα και για… live στοιχηματισμό, ενώ πρόσθεσε ένα ακόμα ενδιαφέρον στοίχημα. Αυτό του επόμενου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

νδ-αρχηγος-στοιχημα

Ενημέρωση 11:00: Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, επόμενος Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, αδυναμία σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης και Χρυσή Αυγή το 3ο κόμμα. Αυτά είναι τα φαβορί των 4 δημοφιλέστερων στοιχημάτων στις  βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου, 2015, όπως καταγράφονται το πρωί της Κυριακής των εκλογών στο StoixiMan.gr.

Τα φαβορί είναι για να σπάνε. Ή μήπως όχι;

Σε 12 ώρες θα γνωρίζουμε αν η αγορά των τυχερών παιχνιδιών είναι ικανή να προβλέψει σωστά τα αποτελέσματα των εκλογών. Δε θα είναι η πρώτη φορά φυσικά που θα το κάνει, όπως έχουμε δει στο παρελθόν:

Ακόμα και στα δημοψηφίσματα τα προγνωστικά των στοιχημάτων σημειώνουν μεγάλη επιτυχία.

Ας δούμε τώρα όλα τα διαθέσιμα στοιχήματα που προσφέρει η εταιρία διαδικτυακού στοιχήματος, τις προβλέψεις των οποίων θα επαληθεύσουμε απόψε.

Πρώτο και τρίτο Κόμμα, επόμενος Πρωθυπουργός και αυτοδυναμία

στοιχημα-εκλογες-2015

Για τα τέσσερα παραπάνω στοιχήματα μίλησα στην εισαγωγή. Νομίζω εκείνο που παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον αφορά την αυτοδυναμία. Βλέποντας, πάντως, το στοίχημα για το «Πρώτο Κόμμα», καταλαβαίνει κανείς την ιδιαιτερότητα των πολιτικών στοιχημάτων συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλα. Κι αυτό, γιατί πού και πού παίκτες έχουν πληρωθεί 1.000 φορές τα χρήματά τους (ειδικά σε Αγγλικές ιπποδρομίες). Αμφιβάλλω όμως αν στις επόμενες 1.000 εκλογές θα κερδίσει έστω και μία φορά το «άλλο κόμμα».

Αριθμός κομμάτων, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία

στοιχημα-εκλογες-2015-συριζα-νδ

Σύμφωνα με τα φαβορί των στοιχημάτων εδώ, κατά πάσα πιθανότητα θα δούμε 7 ή περισσότερα κόμματα στην επόμενη βουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ θα «χτυπήσει» πάνω από 35.85% και λιγότερο από 39%, ενώ το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας μάλλον θα είναι λίγο κάτω από 28%.

Ποσοστά άλλων κομμάτων

στοιχημα-εκλογες-2015-αλλα-κομματα

Συνοπτικά περιμένουμε το ΠΑΣΟΚ να κινηθεί στο 4,60%, το Ποτάμι στο 6%, το ΚΚΕ λίγο κάτω από 5,25% και η Χρυσή Αυγή στο 6,60% κι όχι πάνω από 7%. Σχεδόν απίθανο να μην μπουν οι ΑΝ.ΕΛ. στη Βουλή, τη στιγμή που προβλέπεται θρίλερ για το ΚΙΔΗΣΟ, μιας και προβλέπεται να πάρει ποσοστό τουλάχιστον 2,70%. Τέλος, η Ένωση Κεντρώων θα δυσκολευτεί να ξεπεράσει το 1%, παρά το «ρεύμα» που έχει στο διαδίκτυο.

Διαφορές κομμάτων

στοιχημα-εκλογες-2015-διαφορες

Εδώ ξεχωρίζω τη διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ που εκτιμάται ότι δε θα ξεπεράσει το 6,80% και την επικράτηση της Χρυσής Αυγής επί του ΚΚΕ με πάνω από 1,60% τουλάχιστον και του ΠΑΣΟΚ με 2,30%. Μικρή πιθανότητα επίσης έχει το Ποτάμι να συγκεντρώσει περισσότερους ψήφους από τη Χρυσή Αυγή, ενώ σύμφωνα με τις υπόλοιπες διαφορές, η κατάταξη των κομμάτων κατόπιν αυτής θα είναι: Ποτάμι, ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝ.ΕΛ., ΚΙΔΗΣΟ (αν μπει).

Πάντως διακρίνω το εξής παράδοξο: ενώ η διαφορά μεταξύ ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ αναμένεται στο 0.65% σύμφωνα με το μεταξύ τους στοίχημα, αλλά και με βάση το στοίχημα του καθενός έναντι της Χρυσής Αυγής (2,30% μείον 1,60%), η διαφορά μειώνεται στο 0,40% αν λάβουμε υπόψη την προβλεπόμενη διαφορά του Ποταμιού από τα δυο αυτά κόμματα (1,15% και 1,55 αντίστοιχα). Για αυτό όμως και οι αποδόσεις στα στοιχήματα της διαφοράς της Χρυσής Αυγής δεν είναι μοιρασμένες (1.87) όπως στα άλλα στοιχήματα.

Είδατε πώς η αγορά (οι παίκτες με άλλα λόγια) μέσω της προσφοράς και ζήτησης φέρνει τις απαιτούμενες ισορροπίες; Όταν δεν μπορούν να αλλάξουν τα ποσοστά, αλλάζουν τις αποδόσεις.

Α’ Αθηνών και μονομαχίες

στοιχημα-εκλογες-2015-μονομαχιες

Δεν έχουμε να πούμε πολλά πράγματα εδώ, ειδικά όσον αφορά την ψηφοφορία στην Α’ Αθηνών. Σχετικά με τις μονομαχίες, ανέκαθεν προσέλκυαν το ενδιαφέρον όχι μόνο των παικτών αλλά και των ΜΜΕ, μιας και προστίθεται μια πιο… προσωπική νότα στις επερχόμενες εκλογές. Και σαν Έλληνες, «ψοφάμε» για κόντρες επωνύμων.

Κλείνοντας, τώρα που ολοκλήρωσα αυτή τη σύνοψη των στοιχημάτων σε αυτές τις εκλογές, έχω την εντύπωση ότι το ερώτημα σε αυτές τις εκλογές, πέρα από το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αν τελικά θα μπει στη Βουλή το κόμμα του Γ. Παπανδρέου, ΚΙΔΗΣΟ, με ό,τι αυτό θα συνεπάγεται.

Ραντεβού το βράδυ για να δούμε πόσα από τα παραπάνω προγνωστικά θα επαληθευτούν. Καλή ψήφο και καλή φώτιση.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.