agorastes-metoxoi-opapΠοιος θα είναι ο νέος μεγαλομέτοχος του ΟΠΑΠ που θα κατέχει το 33% του Οργανισμού από το 2013; Πόσο υψηλή θα είναι η προσφορά με την οποία θα κερδίσει τους υπόλοιπους 7 μνηστήρες του ΟΠΑΠ; Θα καταργηθεί ο συντελεστής φόρου 10% επί των κερδών των παικτών από το πρώτο ευρώ; Σε αυτά τα τρία ερωτήματα δυστυχώς δεν υπάρχουν στοιχήματα, αν και οι προβλέψεις ήδη έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο σχετικά με την πώληση του ΟΠΑΠ! Τι θα γινόταν όμως αν υπήρχαν διαθέσιμες οι αγορές αυτές για να ποντάρει κανείς; Ας δούμε πώς θα έμοιαζαν τα πρωτότυπα αυτά νέα στοιχήματα!

Μέτοχος 33% ΟΠΑΠ

Ενδεχομένως το στοίχημα με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον! Ποιος αμφιβάλλει πως η Intralot του Σωκράτη Κόκκαλη δεν είναι ένα από τα φαβορί για να αποκτήσει το 33% του ΟΠΑΠ; Ή ό,τι ο όμιλος Κοπελούζου με την εταιρία τεχνολογίας γύρω από το διαδικτυακό τζόγο Playtech δε θα αποτελέσει δυνατό αντίπαλο; Πώς σας φαίνεται η απόδοση στο 6.2 να κερδίσει τελικά τον αγώνα ο Μελισσανίδης με την υποστήριξη της Lottomatica; Μήπως έχει… value;! Φυσικά δε λείπουν και οι εκπλήξεις, οι οποίες «πληρώνουν» σε γενναιόδωρες αποδόσεις.

stoixima-metoxos-polisi-opap

Στην επιλογή «live video» θα έχετε την ευκαιρία να συνδεθείτε και να παρακολουθήσετε live την ανακοίνωση του νικητή, ενώ στην «κάρτα κούρσας» θα βρείτε όλα τα στατιστικά των εταιριών που συμμετέχουν, όπως το P/E, ετήσια μερισματική απόδοση, τη «φόρμα» των εταιριών και την προϊστορία τους σε ανάλογους διαγωνισμούς. Αν και φυσικά όλα αυτά μικρή σημασία έχουν για τους καλύτερους παίκτες του στοιχήματος, τους Έλληνες! Ο τζίρος του στοιχήματος αυτού αναμένεται να ξεπεράσει ακόμα και τον τζίρο των Αμερικανικών εκλογών!

Over/Under νικητήριας προσφοράς ΟΠΑΠ

Πόσο θα είναι το τίμημα για την απόκτηση του 33% του ΟΠΑΠ; Εδώ θα είχαμε την ευκαιρία να ποντάρουμε εάν η προσφορά, με την οποία θα κέρδιζε ένας από τους 8 διεκδικητές, θα ήταν πάνω ή κάτω από €750εκ.

stoixima-prosfora-agora-opap

Με τις φήμες να λένε πως οι προσφορές θα κυμανθούν κοντά στα 500 με 600 εκατομμύτια ευρώ, αρκετοί θα έτρεχαν να στοιχηματίσουν στο 1.91 του under. Ωστόσο κάποιες από τις φήμες αυτές μιλάνε και για προσφορές που θα αγγίξουν το 1 δις! Μήπως να μη βιαστούμε να στοιχηματίσουμε; Ή μήπως να αγοράζαμε τις φήμες και να πουλούσαμε την είδηση;

Η επιλογή «ζωντανά σκορ» παρέχει πληροφορίες για την προσφορά του κάθε ενδιαφερομένου ανά λεπτό δημοσιοποίησής της. Για παράδειγμα:

45’ Intralot – €500εκ

67’ BC Partners – €600εκ

κλπ.

Στους  «πίνακες στατιστικών» οι ειδικοί της στατιστικής μπορούν να βρουν τα 23.560 προηγούμενα στοιχήματα με αποδόσεις ΑΚΡΙΒΩΣ 1.91 – 2.08 που έληξαν under ώστε να συγκρίνουν τα ποσοστά εμφάνισης/καθυστέρησης του κάθε ενδεχόμενου, προκειμένου να καταλήξουν στην αντικειμενικά σωστή επιλογή.

Κατάργηση φόρου 10% επί των κερδών

Το ερώτημα που καίει τους παίκτες του στοιχήματος, είτε αυτοί παίζουν στο διαδίκτυο (φτου, πιπέρι) είτε στον ΟΠΑΠ αφού ο φόρος θα επιβληθεί στα κέρδη όλων των παικτών από το πρώτο ευρώ. Τι θα γίνει τελικά, θα παρακρατείται επιπλέον 10% φόρος στα κέρδη τους, ή πρόκειται να αφαιρεθεί η παράγραφος αυτή από το νομοσχέδιο;

foros-10-tois-ekato-kerdi-paikton-stoixima

Εδώ προσοχή, καθώς δεν πρέπει να στοιχηματίζουμε με το συναίσθημα αλλά με βάση τα πραγματικά γεγονότα, ώστε να εξαλειφθεί ο ανθρώπινος παράγοντας εντελώς. Για αυτό το λόγο συνιστώ την κατασκευή ενός φύλλου Excel, όπου θα καταγράφονται οι γνώμες των ειδικών του στοιχήματος, μαζί με το yield τους (το ROI ντε, το ποσοστό κέρδους τους). Το νευρωνικό δίκτυο που θα προκύψει από τα στοιχεία αυτά, θα προβλέψει το σωστό αποτέλεσμα (Ναι ή Όχι) κατά 50%. Τέλος στο «live video» που είναι διαθέσιμο και σε αυτό το στοίχημα, προσφορά του Στοίχημα Online, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε στιγμιότυπα από παίκτες στον γκισέ που εισπράττουν €46 αντί για €50, έχοντας κερδίσει παρολί (τριάδα) των €10 με απόδοση 5.0.

Φυσικά όλα τα παραπάνω στοιχήματα που αφορούν την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ είναι διαθέσιμα και για trading, αφού όπως παρατηρείτε, είναι από το περιβάλλον του ανταλλακτηρίου στοιχημάτων της Betfair. Μόνο προσοχή γιατί μπορεί να παγιδευτείτε στο in-play των στοιχημάτων και να μην μπορέσετε να κλείσετε το trade μετά την 5η Δεκεμβρίου, όταν και θα επαληθευτεί ένα από τα 3 σενάρια του διαδικτυακού στοιχήματος στην Ελλάδα.

Υ.Γ.: Προς αποφυγήν παρεξηγήσεως, οι παραπάνω εικόνες είναι ψευδείς και προϊόν επεξεργασίας και ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Το κείμενο αποτελεί έκφραση χιουμοριστικής διάθεσης. Σε περίπτωση απώλειας χρημάτων ή δημιουργίας εντυπώσεων, ο αρθρογράφος και το μέσο δε φέρουν καμία ευθύνη.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.